Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 035
  • 764
  •   2
Отговори
# 240
Здравейте, и аз реших да споделя моя опит от този месец ( март 2021).
Лапароскопия при д-р Попов
във Вита
поради ендометриозна киста около 3 см.

Всички сестри и доктори бяха много любезни. Стаята беше като хотелска, мисля че не бих преувеличила ако кажа, че беше даже като в 4 звезден хотел. Имаше телевизор, добра гледка, хубава баня. Включени в цената (от 1400 лв) бяха: води, храна, лукчета. Пижами дават точно преди операцията и след това (а вероятно и ако си поискаш по принцип). Хавлиена кърпа също дават ако помолиш. Отделно имат хубава тераса на последния етаж. Ние първия ден се пекохме малко на нея. Беше приятно.
Бяхме две в стая.

Един ден по- рано се постъпва, като аз пих х преп за прочистване. От него ходих доста пъти до тоалетна. Не ни правиха клизма.
На следващия ден: Самата ми операция е траела около 1час някъде. Събудиха ме в опереционната. Качиха ме в стаята след това. Повърнах няколко пъти от упойката (сложиха ми някакво лекарство против повръщане, на което му отне около 10-15 мин да подейства) и се чувствах се като с лек до среден мармурлук. Повръщането премина от лекарството, а усещането за мармурлук след около 2 часа. Другата жена в стаята въобще нямаше такъв проблем, но пък кашляше и я болеше гърлото. Мен въобще не ме боля гърлото. Явно всеки реагира различно.
Като цяло нямах болки, само от газовете. Тук искам да вметна, че аз си мислех че имам газове от газа, който вкарват и не ходих до тоалетна. Оказа се обаче, че ми се е ходило до тоалетна и след като ходих няколко пъти чак тогава спряха. Така, че бих ви посъветвала да се пробвате с тоалетната.
Денят след операцията: д-р Попов дойде да ни каже как е минало и ни даде по един лист с няколко коментара по въпроса. На листа имаше и нарисувани картинки какво и къде са видяли при лапарото. Този лист ми се стори много добре измислен. Д-р Попов ни махна тогава дренажа и след това ни изписаха. В този ден ни дадоха закуска и обяд. Мисля, че официалното изписване е към 12:30, но човек може и по-рано да си тръгне.

# 241
  • София
Аз, като бях във Вита, получих само 1 обяд и една закуска, явно единия обяд съм го пропуснала.
После поисках и фактура, тъй като съм с допълнително здравно осигуряване, но това беше загуба на време - във фактурата пишеше 900 лв избор на екип + 300 лв за храна + 200 лв за избор на санитарка, която аз не съм искала. както и да е, поредната частна болница, която точи яко касата и пациента.
Иначе, да, обстановката е луксозна.

# 242
Ivona01 кога беше вашата лапароскопия? На мен ми предстои края на месеца, но се притеснявам да не я отложат предвид мерките за ковид😔

# 243
Ivona01 кога беше вашата лапароскопия? На мен ми предстои края на месеца, но се притеснявам да не я отложат предвид мерките за ковид😔
Няма да ти я отнемят, спокойно. Работят си Wink

Аз, като бях във Вита, получих само 1 обяд и една закуска, явно единия обяд съм го пропуснала.
После поисках и фактура, тъй като съм с допълнително здравно осигуряване, но това беше загуба на време - във фактурата пишеше 900 лв избор на екип + 300 лв за храна + 200 лв за избор на санитарка, която аз не съм искала. както и да е, поредната частна болница, която точи яко касата и пациента.
Иначе, да, обстановката е луксозна.

@denizara То може ли въобще в частна болница без избор на екип? Аз исках да съм д-р Попов, така че съм ок с избора си на екип.
Чудех се по принцип как би станало без избор на екип в частна болница.. примерно казваш, че не искаш специален екип и координаторите питат кой от лекарите е съгласен да направи операцията, която ще мине само по касата? Ако си го представям правилно в такъв случай може никой да не се навие. Аз ако съм лекар в частна болница и някой иска без избор на екип, само по касата.. не мисля, че бих се навила.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 14:42 от Ivona01

# 244
А в Токуда как е обстановката? Цената е същата, там хвалят Лъчезар Танчев мисля беше

# 245
А в Токуда как е обстановката? Цената е същата, там хвалят Лъчезар Танчев мисля беше

Моя позната относително скоро си прави лапароскопия там, но не при този лекар.
Ако трябва да сравня нейния разказ с това, което беше при мен във Вита бих казала, че при д-р Попов във Вита е доста по-добре.
Тя беше изкарала целия ден и вечер в интезивното. Не са й дали да се раздвижи първия ден и каза, че са били троснати сестрите. По спомен в стаята й е имало 4 легла. Ние двете с нея бяхме с еднакъв размер киста на един и същ яйчник. Моята операция беше 1 час, нейната 2ч и половина. Разбира се, всеки организъм е различен и може и това да е повлияло. И все пак за мен си има разлики.

# 246
# 247
# 248
Здравейте. Октомври миналата година ми откриха киста на яйчника с размери 49/37 мм. Оттогава ми приложиха лечение с лекарства, неуспешно. Кистата не се повлия от тях. Другия петък съм на контролен преглед след 10 дневен прием на дуфастон. Стават шест месеца от приема на лекарства и доктора още на предходния преглед намекна, че може би ще се наложи лапароскопия. Моля да споделите мнение за доц. Стойков във Велико Търново, понеже открих стари такива. Дали извършва такава операция? Знам, че не работи с НЗОК. Долу горе колко може да струва? Изчетох предходните теми и съм набелязала и други лекари, но чисто като географско място ми е най-удобно. Благодаря предварително!

# 249
  • София
Здравейте!
Октомври ме оперираха в Майчин дом,отстранили са ендо кисти и множество ендо мини импланти,както и кръв в корема.
Преди да се реша на операция имах болки от 1 година и пол.
Очакваше се след нея да нямам,но имам същите болки.
На въпроса защо,опериращия ме док каза,че са от срастване на червото с корема и не са могли да го премахнат тъй като се правело с лазер,а в Майчин дом нямали...
Някой имал ли е подобен проблем?
С лазер ли сте оперирани?
Доколкото разбрах не навсякъде го имат.
Във ВМА имали със сигурност.
Не че мисля веднага пак да се оперирам..🤷♀

# 250
Аз от много четене се спрях на д-р Попов във вита и д-р Лъчезар Танчев  в Токуда. Те дали са добри от към апаратура? Моля, споделете които сте били там

# 251
  • София
Била съм при д-р Попов, правил ми е и лапароскопия. Гледал ме е на ехограф, не мога да преценя, колко е нов, но като цяло във Вита обстановката и техниката е на високо ниво.
Препоръчвам да отидете и при двамата лекаря и така да изберете, кой да Ви оперира. Все пак операторът е важен, техниката не е толкова.

# 252
Здравейте и от мен! За съжаление и аз се присъединявам към вашата група.  Живея в Белгия и тъй като тук имам допълнителна здравна осигуровка ,ще се оперирам тук. Декември 2020 при гинекологичен преглед е България ми откриха миома/дерматоидна киста около 5 см на яйчника.  Още тогава ми казаха,че трябва да се отстрани. При идването ми в Белгия се консултирах с двама специалисти,и двамата са за лапароскопска операция и отстраняване на десния яйчник. Сега имам насрочена дата за следващата седмица.  Малко ми е странно, че тази седмица ще си правя изследванията, а за самата операция- влизаш в 7часа сутринта и направо почват с операцията. Лекарят искаше и да ме изпишат на същия ден, но настоях да преспя в болницата. Малко странни практики, ще споделя как е минало.

# 253
Здравейте, наскоро ми направиха лапароскопия (отстраняване на вагинален септум и проверка на проходимостта на маточните тръби). Два-три дена след операцията ми се появи отначало розовеещо, но след това червено зацапване.
Дали някоя е имала подобно зацапване?
В понеделник ще се консултирам с доктора ми, но до тогава.. Sad

# 254
Аз не си спомням, дали имах зацапване но при всички положения щом има някаква манипулация, а в случая е операция е възможно да има болка, кървене и т.н. При всички положения се чуй с лекаря си но мисля, че ще отмине.
Здравейте, наскоро ми направиха лапароскопия (отстраняване на вагинален септум и проверка на проходимостта на маточните тръби). Два-три дена след операцията ми се появи отначало розовеещо, но след това червено зацапване.
Дали някоя е имала подобно зацапване?
В понеделник ще се консултирам с доктора ми, но до тогава.. Sad

Общи условия

Активация на акаунт