Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 55 901
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
А аз да кажа, че след лапарото през ноември миналата година с диагноза "истмичен стоп" и 0 шанс за естествено забременяване, отделно и "уж" ужасна СГ, в момента съм почти в 13 г.с.Така, че не знам чудо ли е нашето, или просто са искали да опънат едни пари от фонда на наш гръб, но живи и здрави да са 😁
Та ВЯРВАЙТЕ! Колкото и лоши да са ви прогнозите 🤗
Честито да ви бъде живо и здраво и много да ви радва!😊Давате ми голями надежди и на мен дано стане след толкова години опити!😊

# 721
Аз забременях след лапароскопия, бих казала лесно. Моята беше с цел премахване на киста. Реално забременях малко над година след операцията, след няколко месеца опити за бебче. Скорошно възстановяване!
Момичета тук съм да ви кажа ме операцията мина много добре!Днес вече 4ти как съм оперира и се чувствам доста добре.Благодаря на всичко който ми давахте съвети!При самата операция са ми продухани тръбите и са ми изчистили сраствания около Десния яйчник и дясната тръба!Ако мога да бъда на някой с нещо полезна да пита!Също така ще ми е интересно да разбера колко са забременели след такава операция?Благодаря предварително!

# 722
  • София
Честит Великден, момичета. Януари имах лапароскопия и с кистата ми премахнаха десния яйчник. Всичко оттогава беше ок - дойде ми цикъла точно на време, след това беше редовен (както винаги), но този месец ми се появи кафяво течение (извънместруално) около овулацията ми. Признавам си, че съм притеснена - ще отида на преглед, но при друг гинеколог, но още ми тече (не като цикъл, но захапва от време на време през деня). На някой случвало ли му се е нещо подобно? Притеснявам се тази липса на яйчник да не ми е докарала хормонален дисбаланс. Преди лапарото съм правила цитонамазка, всичко точно, гледана съм покрай двете ми влизания (декември, когато операцията ми беше отменена и януари), ходих на контролен...Не знам, просто не знам:(

# 723
Здравейте,месец след лапароскопията корема ми е доста надут.Не мога да ходя с дънките си,а само с поли.
Кога спадна вашето коремче и кога започнахте да правите някакви упражнения.
Аз се чувствах много добре след операцият,но това ме притеснява и то не само от естетическа гледна точка,а дали е нормално.
Благодаря

# 724
Момичета здравейте!Искам да ви попитам вие има ли ли сте гадене,задух и сърцебиене след лапароскопията?Утре вече ше станат 14дни от операцията.Същото така искам да ви попитам в сряда ми свалиха конците,мога ли вече да се къпя спокойно вече?

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 17:47 от Raichetoo

# 725
Не съм имала такива симптоми аз 🤷 И да, може да се къпеш спокойно вече.Аз и преди да ги свалят се къпех, ама с лепенките 😁

# 726
Момичета, питайте вашия лекар за симптомите, които имате. Звучат ми необичайно за изминалото време от операцията.
Моят корем спадна 3 дни след операцията и не съм имала сърцебиене, гадене.
Но имах нещо подобно на задух за около две седмици (а може и повече). Под задух имам предвид, че имах усещане, че не мога да си поема напълно дъх. Все едно дробовете ми работеха на 90% капацитет и не можеха повече. Няколко пъти дори се мерих с оксиметъра. Питах сестрата - оказа се, че от лежането ми се е схванал гърба + газът, който също създава болки в гърба. Та, болките в гърба явно нещо довеждат до това, че човек се сковава и по-трудно диша.. странна работа.. но явно това беше.. и се оправих.

# 727
Не съм имала такива симптоми аз 🤷 И да, може да се къпеш спокойно вече.Аз и преди да ги свалят се къпех, ама с лепенките 😁
Благодаря много и аз се къпех докато имах водоустойчиви,но като свалих ме доктора ми сложи пак дишащи и ми каза да ги държа още два три дни и да ги махна,но мене все ме е страх😀😀😀но вие ме укорожихте.Благодаря!😊

# 728
  • до най-прекрасния мъж
На мен ми бяха казали да се къпя с лепенките (дишащи), след което да ги свалям, да минавам раните със спирт и да поставям нови лепенки. След свалянето на конците ми казаха да не слагам повече лепенки, но аз ги поставях още известно време. Докато един ден, докато ме преглеждаше, докторът не ми направи забележка веднага да ги свалям, защото пречат на раните да заздравяват.

# 729
На мен ми бяха казали да се къпя с лепенките (дишащи), след което да ги свалям, да минавам раните със спирт и да поставям нови лепенки. След свалянето на конците ми казаха да не слагам повече лепенки, но аз ги поставях още известно време. Докато един ден, докато ме преглеждаше, докторът не ми направи забележка веднага да ги свалям, защото пречат на раните да заздравяват.
Явно всеки доктор практикува различно.На мен след като ми свали конците ми каза още 2 -3дни да съм с лепенки за да зараснат дупчиците от конците и след това,че мига спокойно да се къпя.Но пусти страх да не направя некоя беля ги държах 4дни,но вече съм решила да се взема един хубав душ.😀😀😀

# 730
Здравейте,
Изчетох цялата тема, изключително полезна ми беше! Flowers Hibiscus
Предстои ми лапароскопия при д-р Иван Димитров, МБАЛ Света София. Срещнах много положителни мнения за него, аз също съм много доволна към момента и му имам доверие. Най-вероятно имам ендометриоза, което ще се докаже чрез операцията, също така ще се премахнат киста, сраствания и ще се провери проходимост на тръби.
Понеже съм доста притеснена, никога не съм била в болница досега, имам въпроси:
1. Някой с конкретни впечатления за болницата и доктора? Как протече при вас?
2. Имате ли съвети за нещо по-специално, което да си взема в багажа и което би ме улеснило? Дали е добре да съм с малко куфарче на колелца, ползвам го за ръчен багаж в самолет по принцип? С идеята, че ще ми е трудно да вдигам тежко. Joy Засега мисля да си взрма неща като чехли, някоя хавлия, нощници, мокри кърпи... Разбира се, телефон, зарядно и книга😁 вода например носи ли се? Кога ще мога да си взема душ след операцията? Изобщо, за колко време се възстановихте?
3. Има ли някой, успял да забременее естествено след лапарото? Ще видим и какво е положението с тръбите, де...
4. Последно! 😁 Кога се получава информация от доктора какво се е случило, веднага като се събудя ли? И например мъжът ми има ли как да разбере, или просто аз ще му звънна, като изляза от упойка?
Благодаря много предварително❤️

# 731
Мен ме оперираха в пловдив в болница Селена. Като багаж си носих единствено хавлия, втори чифт дрехи, чехли, нощница и вода, както четка за зъби и мокри кърпи. Нищо това, което со носих не ползвах освен четката за зъби и м. кърпи. От там ми дадоха специална нощница тип рокля и чехли. Също така ми дадоха и храна като бисквити и вода. След това вече ще си купиш лепенки и други неща за превръзката. Относно храната след операцията трябва да бъде по-течна и лесно смилаема. Мен ме оперираха октомври месец. Белезите на пъпа ми стоят а от двете страни на корема се виждат много слабо. Използвах крем контрактубекс. Успявах да се изкъпя като си слагах водоустойчиви лепенки, а след това ги сменях с обикновени дишащи. Епикризата излиза около две седмици след операцията. в
Веднага след като се събудиш доктора идва при теб да ти кажат какво се правили.
Здравейте,
Предстои ми лапароскопия при д-р Иван Димитров, МБАЛ Света София. Срещнах много положителни мнения за него, аз също съм много доволна към момента и му имам доверие. Най-вероятно имам ендометриоза, което ще се докаже чрез операцията, също така ще се премахнат киста, сраствания и ще се провери проходимост на тръби.
2. Имате ли съвети за нещо по-специално, което да си взема в багажа и което би ме улеснило? Дали е добре да съм с малко куфарче на колелца, ползвам го за ръчен багаж в самолет по принцип? С идеята, че ще ми е трудно да вдигам тежко. Joy Засега мисля да си взрма неща като чехли, някоя хавлия, нощници, мокри кърпи... Разбира се, телефон, зарядно и книга😁 вода например носи ли се? Кога ще мога да си взема душ след операцията? Изобщо, за колко време се възстановихте?
3. Има ли някой, успял да забременее естествено след лапарото? Ще видим и какво е положението с тръбите, де...
4. Последно! 😁 Кога се получава информация от доктора какво се е случило, веднага като се събудя ли? И например мъжът ми има ли как да разбере, или просто аз ще му звънна, като изляза от упойка?
Благодаря много предварително❤️

# 732
За лапаро в Св. София - вода - 2 малки бутилки, нощница, чехли, телефон, зарядно и кърпички - нищо друго от взетото не ми се наложи да ползвам.

# 733
Здравейте,
Благодаря много предварително❤
Здравей моята беше във Майчин Дом а самата лапароскопия беше диагноститична имам само 2разрежчета.За багажа бихте посъветлала да си вземеш превръзки също така виличка лъжичка.Всеми си повечко вода защото на другия ден те карат да пиеш доста вода.А за самата операция не се притеснявай много леко мина всичко аз 3та седмица как съм оперирана и се чувствам доста добре вече даже забравих 😀.Със куфарчето ще ти е мн удобно.Ако има още нещо питай.😊

# 734
  • до най-прекрасния мъж
Бих допълнила само - удобна дреха за изписването - рокля, клин, анцунг, изобщо дреха, която да не стиска на корема. Аз имах неблагоразумието да не взема нищо удобно и копчето на дънките ми се впиваше точно в разреза на пъпа, та се прибирах разкопчана. Добре, че беше зима и носех дълго яке, а и ММ ме прибра от болницата. Че голям срам щях да бера в някое такси.

Общи условия

Активация на акаунт