Парфюмни размисли и страсти - 250

• 68 861
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Преминавам в следващата парфюмна фаза от "диетата", вдъхновена от "Една нощ през самотния октомври" на Роджър Зелазни.

Miller Harris La Pluie
https://www.fragrantica.com/perfume/Miller-Harris/La-Pluie-13409.html
Окъпана от дъжда лавандула с несладка ванилия и зелен иланг.
Пасторален пейзаж с буреносни облаци в далечината. Затишие пред буря.

# 586
Dez, много интригуващо предствяне, с тези красиви снимки - не познавам парфюма, но определено ще го пробвам, ако ми попадне.
 Две нови придобивки от мен. Единият е съвсем без тест - Highness rose на Montale. Точно, каквото си представях, но се надявах да не е. Joy Автентичен аромат на чисто розово масло, така си представях като малка, че ухае в розоварна. Прилича доста на Sa majeste la rose в началото, но за разлика от него не придобива след час нотка на застояла вода - остава монотонен, с изключение на една интересна част в която се появява аромат на свежи листа от маточина, краткотрайно за жалост. Би бил подходящ за наслагване или за самотна разходка в парка през януари.
Другият е Valentina Myrrh Assoluto. Той ми е за урок да не си избирам зимни парфюми през август. В жегата се разви приятно - по - сладичък вариант на Mystic Incense, и набързо реших, че за зимата ще е идеален, но сега съм със смесени чувства - парфюмът е хубав, интересна комбинация от сладост и горчивина, но ясно усещам нотка на кожа, подобна на тази в Galop, която лятото не усетих, а на мен са ми сложни отношенията с нея. Ще изчакам да поотлежи.
Приятна почивка на всички!

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 18:12 от silver pearl

# 587
  • Sofia
Момичета, възхищавам ви се за стоицизма с диетата Simple Smile На мен ми е слаб ангела, определено, даже няма и да се опитвам.
Реших да видя новото Либре, носеше ми се нещо топличко и покрай това пак пръснах на другата ръка от старото, което ми се беше видяло сладко и силно предишните пъти. Изненадващо, влюбих се именно в него и сега, позакъсяла с 1 година, му се наслаждавам и ми е толкова прекрасно в това време Relieved  Ако ня някой не му е харесало преди, да го пробва пак сега, не че подстрекавам Grin

# 588
  • София
Dez, много интригуващо предствяне, с тези красиви снимки - не познавам парфюма, но определено ще го пробвам, ако ми попадне.

Присъединавам се към казаното по горе Hug . Херасах много плановете ти за изминалата седмица. При вас явно времето и температурата са относително константни, защото тук в София , не са. Сутринта уверено стартирах с New Harlem Heart Eyes ,  но след наколко курса до зеленчуковия пазар ( наумих си ,че започвам сезона на туршията)  , вече не можех да дишам и се полях с Light Blue Italian Zest.
Чакам си Tam Dao EdP , малко насляпо се оказва ,явно с ЕдТ не си приличат. Дано се спогодим.

SOTD: TBD , току виж довечера завърша с нещо трето.Stuck Out Tongue Winking Eye Laughing

# 589
Какво мислите за GIORGIO ARMANI EMPORIO ARMANI BECAUSE IT´S You - как е откъм трайност, усещане... Rolling Eyes
Сладкък и момичешки, нищо интригуващо, нищо специално, сладка малина. Нормална трайност, за шлейф аз не усещам, но са ми казвали, че аромата се усеща, май се харесва на околните. В дъждовно време най ми хареса като излъчване.
Elie Saab Girl of Now Forever за мене по-интересно и по-присъствена сладка малина, за мен е весел, жизнерадостен и сладостта се понася значително по-леко от Because it's you.

Изобщо не бих казала, че е момичешки. Сладък със сигурност, но по-скоро за зряла жена. Има си плътността и дълбочината на луксозния аромат. Дори да не ти хареса, веднага ще разпознаеш, че това не е парфюм от 15 лв.  Лично за мен излъчва повече класа от Girl of Now Forever. За интересен - зависи какво търсиш, когато си преситен от аромати, все по-малко неща ти се струват интересни, но околните определено го усещат и го отбелязват. Малините не са изявени и водещи, действително има силно изразена плодова сладост, но тя е толкова обвита в мускус, че не създава асоциации на нищо за ядене. Аз не съм фен на сладките парфюми, но този ми е подарък от любим човек и го нося с удоволствие, без да ми накъртва или задушава. Предпочитам го в студено и свежо време. Трайността е прилична,  но не е от тези, които се усещат с дни.

# 590
Случайно попаднах на тази страница в Инстаграм. Дизайнерката Евгения Борисова я чувам за първи път. Някой от вас пробвал ли е неин аромат? Скептично съм настроена май, но съм и  любопитна какво може да предложи, все пак това е смело начинание. Предполагам Densi може да има повече инфо. 😊
https://instagram.com/eborisova_parfum?igshid=6ijnzeh3j7i0

# 591
Не, не съм пробвала, нямам и желание.

# 592
На мен тези аромати ми приличат на обикновен money grab. Няма история, няма ясна концепция (освен че трябва да ги вземем за нещо специално и нишово? !). Бас държа, че копират пирамидата на някои добре известни и печеливши нишови любимци.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 17:29 от tuali

# 593
Скрит текст:
Какво мислите за GIORGIO ARMANI EMPORIO ARMANI BECAUSE IT´S You - как е откъм трайност, усещане... Rolling Eyes
Сладкък и момичешки, нищо интригуващо, нищо специално, сладка малина. Нормална трайност, за шлейф аз не усещам, но са ми казвали, че аромата се усеща, май се харесва на околните. В дъждовно време най ми хареса като излъчване.
Elie Saab Girl of Now Forever за мене по-интересно и по-присъствена сладка малина, за мен е весел, жизнерадостен и сладостта се понася значително по-леко от Because it's you.

Изобщо не бих казала, че е момичешки. Сладък със сигурност, но по-скоро за зряла жена. Има си плътността и дълбочината на луксозния аромат. Дори да не ти хареса, веднага ще разпознаеш, че това не е парфюм от 15 лв.  Лично за мен излъчва повече класа от Girl of Now Forever. За интересен - зависи какво търсиш, когато си преситен от аромати, все по-малко неща ти се струват интересни, но околните определено го усещат и го отбелязват. Малините не са изявени и водещи, действително има силно изразена плодова сладост, но тя е толкова обвита в мускус, че не създава асоциации на нищо за ядене. Аз не съм фен на сладките парфюми, но този ми е подарък от любим човек и го нося с удоволствие, без да ми накъртва или задушава. Предпочитам го в студено и свежо време. Трайността е прилична,  но не е от тези, които се усещат с дни.
[/spoiler]
Много хубав разбора на Because it's you Armani. Потвърждавам. Малината е много изящно вплетена и е по-скоро като сладост, дава плодов уклон на парфюма. Самият аромат писала съм някъде преди, е доста свеж и ведър, оптимистичен. Усеща се луксозното изпълнение, но определено не е нито сладка бомба, нито ориенталец, нито гурме. Аз го приемам като вариант на бели кецки, бяла риза/блуза/тениска и дънки, чиста свежа кожа и едно хубаво ярко червило. Носих го преди 2 седмици на един рожден ден. На следващия ден мятам дрехите за пране, че цигарен дим и кво ли не, оп, те миришат на парфюма вместо на цигари. Simple Smile Усмихна ме.

И на мен тези парфюми на българската дизайнерка са ми някакви имитации на аромати в нагиздени шишенца. Не бих поръчвала.

# 594
И аз питах за тях ,бая скъпички ми се видяха за някаква безизвестна марка,бъркани в дубай ала бала...не бих купила.

# 595
Благодаря ви 🌺
В другата тема е споделен този парфюм, но не го познавам понеже е edt. Simple Smile Може ли кратко мнение от познаващите го? 😊
https://makeup.bg/product/35331/

# 596
  • Балчик
Благодаря ви 🌺
В другата тема е споделен този парфюм, но не го познавам понеже е edt. Simple Smile Може ли кратко мнение от познаващите го? 😊
https://makeup.bg/product/35331/
Аз го имам и ми харесва много повече от ЕДП. Не е толкова нахален като него, но носи ДНК-то му.

# 597
На мен това едт ми мъжкарее, но аз не харесвам да има мъжки уклон парфюма и може за това да ми прави впечатление.

# 598
И аз не го харесвам въобще Едт. И на Едп не съм фен, но този и при мен има леко мъжка нотка.

# 599
Много ви благодаря за мненията за парфюма ARMANI Because it's you. Купих го, допада ми много. Аз лично не усещам чак толкова малината, загадъчно я усещам, не ми се натрапва, а и не ми е сладък, някак равномерно се разгръща.
Само за трайността не знам как ще бъде на моята кожа, но ако трябва ще подновявам по-често.

Общи условия

Активация на акаунт