На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 31

• 56 897
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Ние паламуд взимахме миналата година от Мигрос и нямахме проблем. За рибния пазар вече доста пъти четох , че дават по-малка или развалена риба, като я подменят при чистенето. Предвид, че е вън на слънцето, вместо да е в хладилни витрини нормално да не е съвсем прясна.

# 661
  • Варна и...духом на Босфора
Беличке,
Силвето била в майчински.
Към Караджъли нещо смятате с ДоктУра..

Според мен,маслини със синя панделка докарват лиричния герой,тоест купилият ги до слабоумие,рев,падане за дузпа,халюцинации за титла и прочие....

Има тука едни маслини в Германия,всеки вторник и петък на пазаря в турските сергии.Зелени,дребни,меки вътре със лимон и чесън,риган.ИноПиде осма замина ей тъй по Байряма- топиш и ревеш! Казва ми аркадаша,турски били,а едни други,те пък със сирене напълнени,зелени пак,но едри.
Има и ъзгара,но нещо не ми харесват.
Тъй де,живот и здраве,ноемврийско да си вкуся комшулуто оливен,иншаллах!
Пак питам за тютюна,някой купувал ли си е,колко лири е кг,сега?

Добре,паламуда как го приготвяте?
Ей,хоп,отзад зад тезгяха и стар балък!
Де ли викат,булгар балък!
Но съм бая учудена от тези търговци

# 662
  • Варна
Емка, с риск някой пак да изкаже непоискани оценки за темата и съдържанието ѝ...

Скрит текст:
Да, Силвето е в майчински. Търсих я по повод тази прословута валидност и от колежката ѝ разбрах за нейната радост, както и че няма проблем с паспорта, което и ние тук знаем. В сайта на Караджъ обаче, продължава да си стои изискването... както и при други фирми. Но има и доста с правилно въведени изисквания.
Нищо не замисляме. ДоктУра ш'си работи, а мама му ще гледа децата. Аз (уж) ще ходя за ден с няколко приятели, заради чиито молби склоних да се хвана на подобен "юруш". Но организацията не е моя - те са ходили и преди и пътуването е от типа, който най не харесвам - на галоп, с някакви безумни графици и идея, въобще. И понеже и без това подобно пътуване не ми е по сърце, в добавка възникнаха спорни моменти като този с паспорта ми, както и с часа на тръгване... Общо взето, хабя нерви и време да обяснявам и да споря за азбучни истини с хора, които си мислят, че знаят много. Ама нейсе...

Ако отидем и се върнем, живот и здраве, ще докладвам. С "какви ли не глупости и излишни детайли". Пък на когото не му харесва, да не чете. Никой не ни е вързал насила тук.

Много ми е съблазнителна рибата там, но никога не съм взимала. Като ви чета, няма и да взема. А се точех поне малко сафрид да помъкна...

Хайде, iyi günler! Отивам да се трудя.

# 663
Купували сме риба, включително и последният път като ходихме преди 3 седмици. Днес, живот и здраве, пак ще вземем. Досега не сме попадали на лоша, стара и т.н. Преди 2 години дори правихме консерви от паламуд, купен от Лозенград.

# 664
Рибата и мен ме е блазнила с тези цени, но хем не ми се рискува с проверките по границата, хем пътувам и до София. Тоест имам задължително поне 3,5 часа път, а висенето по границата - вече е божа работа. Единственото, с което съм рискувала, са млечни продукти, но в последните пъти не съм оставала впечатлена или очарована, та този път направо пропускам.

С риск да прозвуча като въпроса за маслините със синя капачка и розова панделка, да питам: така и така ми свършва бадемовото брашно, някой взимал ли е от там? И най-вече - ако да, откъде.

Ние пътуваме петък вечерта. Направо вече съм на нисък старт и нервно рия на едно място...

# 665
Момичета, въпрос към тези от вас, които наскоро са ходили на шопинг  - вярно ли е , че е забранено да се пробват дрехите ?

# 666
  • Бургас
Момичета, въпрос към тези от вас, които наскоро са ходили на шопинг  - вярно ли е , че е забранено да се пробват дрехите ?

Тази измишльотина къде я чу или прочете? Да не е пак някоя ЕЖК от фейсбук, дето търси път, по който може да мине без паспорт?

# 667
Момичета, въпрос към тези от вас, които наскоро са ходили на шопинг  - вярно ли е , че е забранено да се пробват дрехите ?

Не.

Паламуд ММ е правил в саламура (трябва да е по-едър), а иначе и на скара и пържен (дребния) става чудесен. Но не сме купували от Одрин..всеки път се колебаем, най-вече с притеснения да не вмиришем колата Simple Smile

# 668
  • на Мелмак
В Истанбул, в мол оф Истанбул, в Х и М, щерката беше взела суитчер, който не й позволиха да мери. Съответно няма и как да го вземеш. Но това само в този магазин, Виктория сикрет, Мави и всичко друго си се мереше.

# 669
  • Пловдив
Ние почти на всяко ходене си взимаме риба - лаврак, хамсия, паламуд и сом, колкото за две вечери. Чакали сме и по 3 ч. на границата, но винаги пътуваме с хладилна чанта и не сме имали проблеми. Купувала съм и от рибния пазар, и от Мигрос, и от Карфур.  Следващия път ще пробваме от друго място, ако намерим.Митничарите са виждали рибата, но за толкова малко количество не са правили никога проблем.

# 670
Момичета, въпрос към тези от вас, които наскоро са ходили на шопинг  - вярно ли е , че е забранено да се пробват дрехите ?

Тази измишльотина къде я чу или прочете? Да не е пак някоя ЕЖК от фейсбук, дето търси път, по който може да мине без паспорт?
Ами не е точно така. Например в Пенти не дават, и ако не се лъжа и в Уайкики мисля, бяха също затворени. Говоря за точно преди месец.

# 671
  • Тополовград
В  Уайкики  в събота работеха през кабинка.

# 672

Ами не е точно така. Например в Пенти не дават, и ако не се лъжа и в Уайкики мисля, бяха също затворени. Говоря за точно преди месец.

Ние също видяхме затворени пробни в Пенти и ХМ ( и двата магазина в МОЛ Ераста). В другите магазини кабините бяха през една забранени за ползване.

Сега ми излезе, че в БИМ следващата седмица( от 23 октомври) пускат онези глинени капаци с дупки, които се ползват за да не "плуват" сърми и чушки.

# 673
  • Бургас
На 22.09 в МОЛ Ераста можеше да се мери абсолютно навсякъде. Някъде кабинките бяха през една, но затворени нямаше.

# 674
Интересни неща има в БиМ. Да ви кажа за този капак, аз затискам с една чиния, с по-малък диаметър и така ги варя. Иначе не знам къде да го бутам и този капак в кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт