208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 193
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
  • Berlin
Това е кисело мляко с тебешир.😂 По-скоро такъв вкус има.

# 151
  • В страната на мечтите
Аз понеже съм малко неориентирана по отношение на последните Корона-новини, та да попитам по-запознатите: Ако родителите ми пристигнат след десетина дни от София, трябва ли задъллжително да се подлагат на тест и/или да се изолират? Доколкото разбрах, за пристигащи от нерискови райони няма изисквания, а в България в момента само област Благоевград е определена за рискова, но знам ли колко ми е актуална информацията...Ако има значение, в НРВ съм.

И още един въорос в тази връзка, че с ММ имаме разногласия: колко време могат родителите ми да останат на гости, без да им е необходима регистрация в общината? Той твърди 14дни, което за мен е абсурдно, мисля, че беше 6 седмици срока, но не съм сигурна...

И последно: с ММ сме абсолютно сами тук, нямаме никакви роднини на разположение, "приятелите" ни не са ни толкова близки (да не кажа, че изобщо нямаме такива), освен това се местим и съседите са ни съвсем непознати. Терминът ми за раждане е след три седмици и за мен е изключително важно таткото да присъства, както и при първото раждане, но тук идва проблема кой ще се грижи за дъщеря ни, докато той е с мен в родилната зала. Вариантът родителите ми да дойдат е по-скоро теоретичен, отколкото практически изпълним, затова мислим за друго решение и за съжаление не намираме такова. Попитах за съдействие в болницата, където ще раждам, но получих най-логичния отговор, че не могат нищо да направят. Ако някой е изпадал в подобна ситуация, ще се радвам да сподели. В крайна сметка винаги мога да раждам сама, но ако има друг начин...

# 152
life_is_love аз бях миналата година в това положение. Уж имах вариянти да оставя по-голямото дете на съседите, според зависи какъв ден от седмицата е и колко е часът и много го мислих. Всички ме успокояваха, че ще се наредят нещата. Ами получи се много стресово. ММ беше на работа, контракциите станаха непоносими в рамките на час, едвам изчаках да се прибере от работа, нямаше време да търсим съседи, линейка не позволих да извика и беше много глупаво от моя страна понеже трябваше да раждам в уни клиник, а се притесних, че ще ме закарат другаде. В крайна сметка детето стана свидетел на почти всичко и много се уплаши. Родих точно 20 мин след като пристигнах в болницата- Sturzgeburt. Беше много стресово за всички. Не знам колко е голямо детето ти, най-добре е ако е на у-ще или градина, но ако няма как по-добре сама отколкото със стрес. При мен се падна и уикенд.

# 153
Благодаря за разяснението, аз Quark ползвам само за готвене, значи Skyr въобще няма да купувам. Grinning

# 154
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Life, след като вашите идват след 10 дни, а терминът ти е след 3 седмици, не може ли да останат?
Така и ти и детето ще сте спокойни.

Ние хем имахме къде да оставим детето, хем също беше стресово за него. Аз бях една седмица в болницата и една нощ спа при приятел и няколко следобеда беше при него и пак му беше трудно.

За мелдването -не знам. Моите стоят по 10 дена и никога не съм ги мелдвала.

# 155
life_is_love, да идват родителите ти, ако не са с рискови заболявания. Това е най-доброто решение.
Аз също предпочитах да идва майка ми за ражданията, за да поеме домакинството и другите деца в първите дни, беше голямо облекчение за всички.

# 156
  • Немция
HMoTwo, дожаля ми, като те прочетох. Добре е, че всичко е завършило добре! Hug

Life, виж какво намерих >
Je nach regional unterschiedlicher Auffassung der Gerichte dürfen Besucher zwischen 6 und 8 Wochen bleiben, ohne dass der Vermieter um Erlaubnis gefragt werden muss.
http://www.internetratgeber-recht.de/MietrechtAllgemein/frameset … der_wohnung_8.htm

Това важи, ако си наемател.
Майка ми е била за по-дълго време на гости, за 3 месеца, но не сме наематели. Не сме я регистрирали през това време на нашия адрес.

България в момента не е включена в рисковите държави >

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Ris … ogebiete_neu.html

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 12:54 от Бибит

# 157
  • Deutschland/HE
Родителите ти могат да ви гостуват до три месеца без да се налага да ги регистрирате в Общината. Само да си направят европейски здравни карти и евентуално допълнителна здравна застраховка (за 10дни за сума около 20 000евро беше 10лв).

# 158
И още един въорос в тази връзка, че с ММ имаме разногласия: колко време могат родителите ми да останат на гости, без да им е необходима регистрация в общината? Той твърди 14дни, което за мен е абсурдно, мисля, че беше 6 седмици срока, но не съм сигурна...
По закон, ако престоят им не надвишава 3 месеца, не е нужно да се регистрират. До 6 седмици могат да ти гостуват родителите ти без да трябва да уведомяваш хазаина за това, ако сте на квартира. Ако останат за по-дълго от 6 седмици (в някои области са 8 ) трябва да го информираш писмено, като той може да поиска да плащате по-високи NK.

# 159
Момичета,искам да изпратя пакет от ДЕ към БГ,около 5 кг. е,60/40/22. С DHL ли е най-добре или с друга фирма? Вие как процедирате?

# 160
HMoTwo, дожаля ми, като те прочетох. Добре е, че всичко е завършило добре! Hug
Да, това е най-важното наистина.
За пакет и аз се интересувам. На мен тук DHL успя да ми изгуби цял куфар на територията на Германия и падна голяма разправия докато се намери и ме е страх да пращам за БГ, а ще ми се наложи.

# 161
Аз пращам в пощата, в Бг се доставят за около седмица максимум със Speedy. Знам, че може и с ДПД, но не съм пращала с тях.

# 162
До България колети пращам с UPS .
тукмогат да се изберят опции според условията. По принцип с DPD ( партньори са със Спиди) и UPS е най- изгодно.

# 163
Аз винаги пращам с Хермес. За по-малко от седмица е в България. Доставят ги МВМ Експрес.

# 164
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз пращах през фирмата на мъжа ми.
Като фирмена пратка достига по-надежно.
Ако на някой от вас или половинките е във фирма с търговска дейност, да се възползва. Цените също са по-различни, защото договорката с ДХЛ е друга.

При нас вали. Сутринта се разходихме малко, набрах малко трънки.
Смятах следобед като заспи бебето пак да бера. Бебето не спи, навън вали 🙄

Някой знае ли дали Hüftenschnupfen може да се появи няколко дена след боледуване? При синковеца беше след седмици.
Бебето едвам си стъпва на десния крак, реве, взе пак да пълзи 🤔
Носим я.

Миналата година пак валя на 3.10, бяхме във Франкфурт на Türen auf. Тази година няма заради короната. Миналата година бяхме в една фирма за специални ефекти, беше яко.
Чудя се другата седмица какво ще занимавам децата. Особено, ако вали!

Общи условия

Активация на акаунт