208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 323
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вечи, много тъпо, но това е новото “нормално” 🙄.
За добро или лошо....
Имаш ли резултати вече от теста?

Ето го гадния шоколад. Кутийката е малка, колкото дланта с пръстите ми и вътре през разстояние 3 парченца шоколад 🤪
Сори, не ме спечелиха.

Аз продължавам да не мога да си обясня на база какво имат в гимназията толкова завишени очаквания спрямо децата? След като явно обучителният процес е минимизиран.

Вчера говоря със сина и му обяснявам, че 13 години е само училището. И той ми вика: добре де, след това ще имам ли пари да живея във Villa 🤣

# 676
И аз си искам пътуванията, ако може още сега, в есенната ваканция.😊😉

Днес получихме мейл за позитивна съученичка на сина ми.
Никаква яснота няма какво следва!
Много объркващ мейл

# 677
Някой да има изпитана рецепта за тиква хокайдо пълнена с кайма? Има рецепти в нета, но изпитаното си е друга работа.

# 678
На Coppeneur съм опитвала само от тази серия и то само 100%-ви. За мен са добри, много добри!

мама-ени, не съм пълнила тиква с кайма. Избери си наслуки някоя рецепта, която ти звучи/изглежда добре. Все ще се получи. Simple Smile

# 679
  • DE
Хокайдо сладка ли е, не съм опитвала, а искам да пробвам нещо различно то цигулка?

# 680
мама-ени, аз правя подобна на тази
https://krasi-shehova.eu/bg/кулинарните-ми-произведения/пълнена-тиква-с-кайма/
Не слагам царевица и сметана, а сирене натрошено.
Напоследък я предпочитаме във веге вариант, нарязана и запечена във фурната със зехтин и подправки, и не се занимавам да пълня.

# 681
  • Германия
Рецепта нямам, понеже не готвя аз а мъжа ми. Пълнихме скоро хокаидо, добре стана, но е хубаво ако намериш няколко много мънички и напълниш по една на човек. Ако е по-голяма няма да се изпече като хората. Нашите бяха малки и пак отгоре беше durch, но от средата надолу беше твърда. Иначе ние запържихме каймата с лук и подправки на вкус, сложихме още schmand и малки парченца тиква.

# 682
Ох и двете рецепти звучат много вкусно. Утре за обяд ще пробвам и аз. Благодаря ви!

# 683
  • Немция
Аз се навих да направя италианския сладкиш с елда, който тук похвалихте. Grinning Купих брашно от елда. Тези дни ще го пекна, да видим...

Катеричке, при нас какви мерки да се вземат със заразената ученичка в класа на големия се изясни чак след 17 часа, докато от училището се измисли точно какво да се прави.

Вечке, дано ви подмине и да не ти се налага да разбутваш всичките си термини!

В класа на малкия има нов ред ,в съзвучие с епидемичната обстановка, що се отнася до Ст.Мартин и носенето на латерне. Всеки клас ще си правят сам шествие с фенерите, неговият клас щял да обикаля... в 7 и 30 сутринта. Joy
Имало вероятност да минели през близкото гробище Flushed Stuck Out Tongue Winking Eye, там (живи) хора няма. Като парк е, но... идеите за едно прекарване на Ст. Мартин стават все по-неконвенционални. Grinning

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 21:45 от Бибит

# 684
Бибит благодаря ти много 🤗🌺
Днес цял ден си разменяме съобщения с родители и отделно, съучениците помежду си.
Оказа се, че има случаи и в по- долните класове, някъде 5-6 клас, където пък е братът на приятелче на сина ми. Пратиха ни мейл - който иска да се тества, да се заяви в него, щяло допълнително да му пратят после и парола и адрес за пункт.
Има съмнение, че присъственото обучение ще бъде прекъснато за някакъв период.
До колкото разбрах, на ниво провинция, има предложение за локдаун, нещо което е изразила и Меркел като препоръка за Германия. Утре ще се вземат новите решения.
Ясно е, че ще има нови драстични  ограничения.
Днес видях едно мъниче с Латерне и ми се стопли сърцето от умиление. Така се зарадвах, че въпреки пандемията, традицията се подържа и децата ще имат шествие. 💗

# 685
Бибит,
в гимназията на сина ми още в началото на учебната година имаще случай сред абитуриентите. Информацията е получил директора по телефона в неделя вечер. Всички абитуриенти бяха предупредени да си останат в понеделник в къщи по телефона и чрез сайта на училището. В понеделник търсеха по списъците с кои други ученици и учители е имало контакт заразеният ученик, че те нали са на курсове, не на класове. В крайна сметка 52 ученика от вторник бяха в карантина + 6 учителя, останалите абитуриенти се върнаха на училище. За повече случаи не съм чула.

# 686
И при нас имаше Ковид сред абитуриентите, J2.
Сега обаче, изглежда е на път да пламне цялата гимназия. В рамките на седмица.😐

# 687
Лошо при вас. При нас тече втората седмица след ваканцията, засега и в двете училища на децата ми е добре. Чакаме, какво ще реши градската управа след 1 ноември. Дотогава маските в час от 5 клас нагоре са задължителни, а спортът се провежда навън.

# 688
  • Germany
В нашето училище има 2 карантирани класа. 11 клас и един 9 клас. За две седмици стоят по къщите, не знам обаче по колко болни имат.

# 689
  • Deutschland/HE
При нас има три карантинирани класа от днес, учител е с Ковид. В съобщението не пишеше име, но децата разбраха кой е, сега въпроса е дали жена му е положителна, тя също е учителка в училището. Явно може да има и други класове...
В католическата гимназия в съседния град се говорело да разделят класовете на две и да се редуват, една седмица едната половина, другата другите ходят на училище.
Надявах се да изкараме до Коледа, но явно няма да се получи.

Общи условия

Активация на акаунт