Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 54 232
  • 798
  •   1
Отговори
# 615
Аз първо почиствам грима с масло, после мия с клийнзър, чакам половин час, после третиноин, след половин час хидратирам. Така четох на много места, макар че вероятно няма проблем да хидратирам веднага след трета. Но не ми се вижда правилно да е преди това.

# 616
Няма проблем и преди това, зависи си от кожата и нуждите. Аз не мога да се измия и да не се намажа с нищо веднага, защото лицето ми става като гипсирано, така опъва Simple Smile

# 617
Здравейте Simple Smile
Ползвам третиноин гел от 0.1% повече от месец. Понякога лицето ми се бели, спирам за 2-3 дни и продължавам с мазането. Сутрин слагам слънцезащитно и хидратиращ крем. Честно казано, не намирам много промяна на порите ми. С изключение, когато ми се обели горният слой, става много гладка. Четох и за гликоловата киселина добри отзиви. Някой ползва ли комбинация от третиноин и гликолова киселина и ако да, как се ползват?

# 618
Дами, дано питам където трябва. Имам бръчки от усмихване и ме състаряват.. мажа крем само натурален.  Моля за съвет какво да правя.

# 619
Момичета, защо трябва след измиване да има поне 20 минутен интервал кожата да е ненамазана преди полагане на трета. Моята е суха и допълнително това чакане я изсушава още. Не може ли след почистване на лицето веднага да се нанесе третиноин и крем след това?

# 620
  • пустинята Гоби
Аз така правя, почиствам кожата и мажа с третиноин. Изчаквам после извество време и полагам хидратантен крем. Когато ползвах 0,05% крем даже не хидратирах, защото нямаше нужда, но сега с 0,1% се налага.

# 621
  • Чукарландия
Момичета, защо трябва след измиване да има поне 20 минутен интервал кожата да е ненамазана преди полагане на трета. Моята е суха и допълнително това чакане я изсушава още. Не може ли след почистване на лицето веднага да се нанесе третиноин и крем след това?

Точно заради това, че я усещам много суха кожата, след измиване се мажа с Бепантен Сенсидерм и половин час след това, мажа трет.

# 622

Защото кожата още е влажна, което прави продукта по-лесен за абсорбиране и съответно причиняване на раздразнение.

"Before applying tretinoin, wash the skin with a mild soap or cleanser and warm water by using the tips of your fingers. Then gently pat dry. Do not scrub your face with a sponge or washcloth. Wait 20 to 30 minutes before applying this medicine to make sure the skin is completely dry. Applying tretinoin to wet skin can irritate it."

https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/tretinoin-topical-r … -use/drg-20066521

# 623
А има ли такива, които нанасят трета веднага след почистване на лицето и как се отразява?

# 624
Аз не чакам - измивам се, намазвам бепантена и след това трет. Не съм забелязала разлика с преди когато се миех и мажех трет и отгоре крем. Никога не съм чакала 20 и нагоре минути кожата мида "съхне" и не съм имала генерално проблеми с раздразнение заради това.

Казват, че е хубаво да се изчака, защото на влажна кожа има по-голям риск от раздразнение, но и това май е субективно и 20 минути ми се вижда доста време кожата да съхне, при условие че като се измиеш си избърсваш лицето с кърпа най-малкото но пробвайте различни варианти и решете кой е най-подходящия за вас.

# 625
  • Чукарландия
Казвай ги Миоки тези неща по-рано. 😉
Ще пробвам веднага след Бепантен да сложа трет, без да изчаквам. Това чакане от половин час и бе това ме дразнеше. 😂

# 626
Е ми питайте де Simple Smile
Това за чакането, аз го чух, чак след като вече бях започнала да си се мажа редовно и не съм го прилагала.

# 627
  • Бургас
Аз съм чувала, че Третиноин, както и всякакви други киселини, трябва да се нанасят на абсолютно суха кожа, т.е да се изчака след почистването. Имаше и някаква връзка с PH на кожата.
И аз процедирам като Soft Click.

# 628
Здравейте мами, искам да закупя ретинол се интересувам откъде си купувате вашият? Hands Pray Използвала съм го под формата на Differin 0.1% Cream (adapalene), който ми се отрази страхотно на кожата и без признаци на белене. В момента се опитвам да го продължа, тъй като ми свърши тубичката и ми трябва по-надежден източник на продукта.

Благодаря предварително!

# 629
Бепантенът наистина има хубави съставки сега като прочетох. След като хидратира и успокоява кожата, а и няма съставки, предизвикващи акне, мисля и аз да го включа в грижата си.

Общи условия

Активация на акаунт