Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 54 213
  • 798
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз започах септември, и вече мажа всеки ден. Примерно 3-4 дни мажа подред, почивам един и пак така. Писала съм и преди че само след първото или второто мазане ми изби голяма подкожна, и една дребничка беличка пъпка. От тогава нищо, не виждам белене изобщо, но усещам че кожата е мега нова, малко по-чувствителна на места и изглежда тънка. Също не виждам УАУ ефект, но се надявам да се види в бъдеще.

Относно пъпките, имам бабино решение 😜. Сина ми е в тийн възраста и редовно му  избиват големи и грозни акнеични пъпки. Опитвам се да го обучавам да не ги пипа и стиска изобщо. Та по темата, бъркам малко мед /1/5 от чаена лъжичка/ с двойно повече канела на прах. Става едно като паста и му слагам само на пъпките. Спи така и на другата сутрин 80% от случаите е завехнало, ако са по-упорити същата процедура правим и на следващата вечер. Гледам да слагам само върху пъпки, които нямат наранена кожа.

# 646
Мишчица, благодаря, ще опитам! А тази смес мога ли да я слагам след като съм си омазала лицето с кремове и серуми вечер или трябва да е на суха и подсушена кожа? Че аз след трет вече слагам крем оклузив, който си е мазен и не знам как да избягвам самите пъпки, но дали ще действа сместа върху крем?

Групата във ФБ за третиноин е: Tretinoin and retinoids users: tips, products and routine help

Като се напише името, ще излезе - много съм доволна от нея, защото е международна и хората са много отзивчиви и каквото и да питаш, някой ще отговори, ще те успокои и ще ти вдъхне кураж да продължиш Simple Smile Но на мен са ми най-интересни снимките - човек все пак се ориентира, а и говорят за всякакви поддържащи козметични продукти за хора на третиноин. Аз доста научих оттам.

# 647
Тирити, явно е полезна групичката, но на мен няма да ми свърши работа, защото комуникацията е на английски език. Благодаря все пак Simple Smile

# 648
  • София
tiriti предполагам, че може след кремчета, но трябва да тестваш. Пиши дали е имало резултат при теб.

# 649
Аз ползвам редовно от септември. Мажа 3-4 дни и един почивам. Не забелязвам промяна в състоянието на кожата, освен много пъпки без връх, дебели и няма изгледи да се махнат поне няколко месеца. Кожата ми се бели ежедневно и дори мъничко фон дьо тен или ВВ-крем личат много.
Мисля, че маската с жива мая и няколко капки прясно мляко подхранва кожата и бори пъпките в някаква степен.
За пъпките ползвам това кремче

# 650
За колко време ти завяхва дебела подкобна пъпка с това кремче?

# 651
Сдобих се с Бепантен Сенсидерм. Много добре попива в кожата и е лек, но много малко е количество. Миоки, на теб за колко време ти стига една тубичка?

# 652
Аз си купувах от по 100гр и ми стигаше за поне 6 месеца. Икономично върви въпреки, че не го пестя.

# 653
За колко време ти завяхва дебела подкобна пъпка с това кремче?

Отначало ги разбиваше за няколко дни. Ползвам го от 2 г. Моята кожа е склонна към образуване на пъпки и постоянно държа кремчето в наличност, но вече може би съм развила резистентност към него, защото почти не виждам ефект. Така или иначе, в началото бях много доволна.

# 654
  • Пловдив
Момичета, знам,че има друга тема за това,но искам вас да попитам-каква слънцезащита ползвате с третиноина?От скоро започнах да го използвам пак и мисля лятото да не го спирам.В момента работя от къщи,но скоро ще се връщам в офиса и искам да слагам слънцезащита, когато започна да излизам.Препоръчайте ми нещо,от което сте доволни.

# 655
Момичета, знам,че има друга тема за това,но искам вас да попитам-каква слънцезащита ползвате с третиноина?От скоро започнах да го използвам пак и мисля лятото да не го спирам.В момента работя от къщи,но скоро ще се връщам в офиса и искам да слагам слънцезащита, когато започна да излизам.Препоръчайте ми нещо,от което сте доволни.
Bioderma cicabio 50

# 656
Здравейте, започнах да ползвам ретинол 0.25 с идеята да увелича процента след няколко месеца. Обаче, ми се струва, че се увеличиха баркод бръчките около устните. Ретинол слага ли се в тази зона, а на носа?

# 657
Аз си купувах от по 100гр и ми стигаше за поне 6 месеца. Икономично върви въпреки, че не го пестя.
Аз 20 гр. ги опуках за седмица.
Не се бях мазала от 2 седмици с нищо, освен с Бепантен и Юриаж с урея. От петък въвеждам серуми един по един и нямаше проблеми. Но снощи намазах ниацинамид и ретинол и сутринта имах реакция. Дано е само към комбинацията, защото иначе ще трябва да се откажа от ретинола, колкото и да не ми се иска.

# 658
  • Пловдив
Добре,но този от 100гр.не е ли за подсичане?А този от 20 гр е за лице или аз греша?

# 659
Има от 100гр и за лице, но явно не навсякъде. Аз го поръчвах от английския Амазон и тубите пристигаха от Гърция.

Общи условия

Активация на акаунт