Как да му обясня, че искам да сме самостоятелни?!

• 10 073
  • 185
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Майтап няма, прави сте. Баш мъгливи са каузите, а аз по себе си установих, че с годините съм склонна на все по-малко компромиси.

# 61
Мисля, че младите момичета са склонни на ниска самооценка. Още мисля, че им е забавно да си играят на семейство. И на мен ми е било така преди 10 год. Добре че съфирясах.

# 62
Явно апартаментът е бая по-далече отколкото къщата, в която са сега. 120 км са си сериозно разстояние за всекидневно пътуване.
За мен изобщо не е явно. Даже и внушение не е. Защото не говори, че и мъжът ще трябва да пътува в такъв случай също, а продължава да е само тя пътуващата.

# 63
  • Най-красивата страна
Да,хубаво е младите да живеят самостоятелно.
Но за целта,те трябва да са финансово независими.
Защото трябва да могат да си плащат сами сметките и наема.
Ако поне единия има самостоятелно жилище-ок.Поне наема отпада.

Мунчо е на 27г.
Той живее с мисълта,че си има къща,нали етажа ще остане за него.
И вероятно ще е така.
Явно или не изкарва прилични пари и си дава сметка,че не може да се справи сам,или просто не желае да се напъва излишно ,защото на него му е добре така.
Освен това той е на 27г .явно не е достатъчно зрял.Но един мъж може да има семейство и деца и на 37г и на 47г.Не му пречи.

Грешката на авторката е,че се е съгласила да отиде да живее там.
Ако искаш да живееш самостоятелно без роднини на половинката си в никакъв случай не се навираш в къщата им.
Хубаво е,че нямате брак и деца.

Човек се учи от грешките си.
Приеми го като житейски опит.

# 64
Поговорете сериозно с младежа,без сърдене и истерии.Щом той е на 27 год.,родителите са на 50+ т. е. няма шанс да освободят скоро етажа.Да не говорим ,че има и баба в картинката и тя трябва да се гледа.
Дори да се преместят в апартамента,пак ще съжителствате с брат му.Най разумно е да излезете на квартира и да видите как ще потръгнат нещата.Само ,че трябва желание от двете страни.

# 65
За мен той просто не те приема на сериозно за бъдещ живот. Удобна си му така, има си всичко. Татко носи, мама меси, паричките му са за него и безплатен секс в детската стая.

# 66
А защо всъщност живеете заедно?
Идеята на съвместното съжителство е да "пробвате" дали нещата ще ви се получат за нещо по-сериозно. Т.е. се предполага, че градите сериозна връзка.
От това, което пишеш, ми се струва, че той не е наясно колко иска да вложи във вашата връзка (не говоря само за финанси) и си кара с гадженце, лесен секс, но да не си нарушава комфорта, понеже не е сигурен. А, и мама да му пере гащите.
С такова несериозно гадженце не бих живяла - купончета, романтика, аху-иху, но без битовизми и роднини. Единствено бих оправдала такова съжителство ако го правите с цел - спестяване на пари за жилище.
Иска ми се да е пързалка, но като гледам колко млади семейства живеят в детската стая на мъжа, че и деца гледат така... Лошо ми става.

# 67
  • Бургас
Имах колежка, живееща в близко до Бургас градче, с двуетажна къща, типичен патриархален модел на семейство и двама сина. Когато се зажени първия му отстъпиха единия етаж, когато се зажени другия му надстроиха един етаж, за да няма сърдити. Всички са доволни и си имат по етаж. Но булките и те са отрасли в същата среда, не са и драпали за самостоятелност. 
Antoniq Zaharieva, ако не стане за  отделяне и държиш на този мъж, ако може да се примириш с порядките в обща къща, поне си извоювайте свое място.

# 68
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Той няма да се махне. Ще си намери жена, която харесва да живее така, в голямата къща, с родителите и брат му и това ще бъде края на тази история.

# 69
Ама кофти късмет да си втората снаха. Първата вече е прилапала целия етаж, за теб няма как, освен ако наистина не надстроят още един

# 70
Тя и първата снаха не е намазала много, защото май са с обща кухня, авторката споменава, че не можела нищо да си сготви заради майка му и жената на брат му. 3 жени в една кухня - ето така започват някои сериали. Grinning В колко ли сезона ще участва авторката... Щом 2 години е издържала, трябва да е доста упорита.

# 71
  • СИ
САмостоятелност с несАмостоятелен човек не се постига.

Хм-м-м-м-м...! Зависи...
И ние с моята жена живяхме няколко години при нашите в началото... И жената мърмореше, та се не траеше. Само ние сме стоели при родителите. Всичките ни приятели се изнесли, само ние сме стоели там. Всички ни се смеели и така нататък все в този дух. И не, че нямаше място и някой ни караше да се местим... Ама в ония години си беше мизерийка. Сменях работата, пътувах и банките не дават кредити. И казвам на жената, че ще си купим нещо и ще оправят нещата до година или две... И не щеш ли напипах един апартамент 120 квадрата на много добра цена, обаче за основен ремонт. За около година го сринах до тухла и направих всичко на ново. И един слънчев майски ден казвам: Жена, събираме чантите и се местим! Всичко е готово! И познай какво стана? Жената каза: А-а-а-а-а... не! Кой ще го чисти това нещо? Много е голямо...!              Yum

Преди да се втурваш да купуваш собственост, обикновено е добре да видиш дали с този човек изобщо можеш да съжителстваш. С някой непроверен последното, което би ми минало през главата, е да се обвързвам с обща собственост.

Какво имаше да гледам? Ние си бяхме женени и първият ни син тъкмо се беше родил... С кого друг да съжителствам? Много ясно, че ще е жената с която имаме дете. Или бъркам някъде...?         Wink

# 72
  • СИ
А защо всъщност живеете заедно?
Идеята на съвместното съжителство е да "пробвате" дали нещата ще ви се получат за нещо по-сериозно. Т.е. се предполага, че градите сериозна връзка.
От това, което пишеш, ми се струва, че той не е наясно колко иска да вложи във вашата връзка (не говоря само за финанси) и си кара с гадженце, лесен секс, но да не си нарушава комфорта, понеже не е сигурен. А, и мама да му пере гащите.
С такова несериозно гадженце не бих живяла - купончета, романтика, аху-иху, но без битовизми и роднини. Единствено бих оправдала такова съжителство ако го правите с цел - спестяване на пари за жилище.
Иска ми се да е пързалка, но като гледам колко млади семейства живеят в детската стая на мъжа, че и деца гледат така... Лошо ми става.
[/quote

И защо пък да не живеят заедно?! И всъщност каква е идеята на съвместното съжителство? Да се обичат, да се разбират и да си помагат или нежната половинка да смята, какво и колко е получила? И ако не е получила достатъчно според нейните разбирания: Остави го тоя, нищо не става от него! Аз съм толкова млада и красива, половината свят ми се натиска, а пък той ще ме води у тях, че да спя на старо легло? Я да си потърся друг, докато съм още млада и циците и задника ми не са виснали.               Simple Smile
Лично на мен подобни разсъждения са ми леко странни и донякъде неразбираеми. И много момичета и млади жени са с някакви нагласи и предварителни сметки, като ходещи калкулатори са. Като пчелички... От цвят на цвят. От този ще взема това, от онзи онова, от третия нещо друго. И собствено жилище трудно се купува със спестявания. Откъде спестявания в млади хора, които едва от няколко години работят нещо? Трудна работа...!
Като гледам къщата на единия ми пра-дядо, честно казано недоумявам как се гледали по 5-6-7 деца и как са живеели под един покрив по 2 или 3 поколения...?!              Simple Smile

# 73
Като гледам къщата на единия ми пра-дядо, честно казано недоумявам как се гледали по 5-6-7 деца и как са живеели под един покрив по 2 или 3 поколения...?!

Като прочета нещо подобно и все се сещам за любима моя книга "Железния светилник" и проблемите, които имаше младата снаха със свекърва си. Та още тогава не е било хич лесно да живеят няколко поколения под един покрив, по така е било прието. То ако все гледаме как е било едно време, дай да ходим в пещера да живеем.

# 74
Съгласна съм ,че някои може да им е добре в патриархална къща тип Гераците,но случая не е такъв.Даже авторката казва ,че иска да плаща част от сметките.Затова повечето от съветите са за отделяне.
Издържала е две години ,защото сутрин излиза за града на работа,вечер се връща,но представета си ако и тя остане цял ден в къщи с дете,какъв ад ще настъпи.

Общи условия

Активация на акаунт