Сполучливи имитации на маркови парфюми - 35

• 82 363
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Значиии, Мирт и Тонка ми мирише на компот от вишни. Ама 1:1. С подправката вътре... индрише ли беше? Всъщност ми харесва, но не съм сигурна дали искам аз да ухая така. Любимият го окачестви като "сладникаво и билково такова", нещо за соц-а каза и малко ми уби желанието да го нося Grinning Ще си помисля, може да си го фъскам у нас върху парче текстил, за да задържи аромата повече, дали ще работи?

Ама пък каза, че Wood and Sage му бил сладък, така че може да не му вярваме твърде много на възприятията Smiley

За Мимозата още нямам мнение, сякаш й е студено?

# 436
Имам Оранжевият цвят за това време е перфектен много наситен и много траен. Препоръчвам го!

# 437
Аз не съм кой знае колко запалена по унисекс парфюмите, но тази медена шишарка с борови иглички ( май някакво подобно мнение четох в старите теми) Grinning звучи много интригуващо. Тъкмо се засилих, да добавя и Pomegranate и видях, че е само голяма бутилка, така че ще пропусна, зарината съм вече и ако ще трупам още бройки поне да са малки милилитри, че ако не ми харесва какво ще го правя. Bowtie Wood and sage ще отнеса със сигурност.

# 438
Снощи наааааай-накрая ми донесоха  DIVAIN 144 номер,който отговаря на Essence Narciso Rodriguez. Страхтно са го докарали.Почти няма разлика с оригинала,а и сутринта като се събудих още леко го усещах на кожа,а аз на кожа не задържам много дълго. Сега съм се напръскала на едната ръка с оригинала,на другата с Divain и мириша прекрано:) Огромни благодарноси на съфорумката,която ми каза за него Green Heart

# 439
  • София
Снощи наааааай-накрая ми донесоха  DIVAIN 144 номер,който отговаря на Essence Narciso Rodriguez. Страхтно са го докарали.Почти няма разлика с оригинала

Това на коя фирма? Благодаря предварително Simple Smile

# 440
Divain parfumes  са испанска фирма за имитации. Поръчвам вече два пъти от тях и съм доволна. Пускат редовно промоции -20% от цената, а при поръчка на два доставката до адрес на лревозвач е безплатна. Лятото бях взела имитациите им на Либре и Soleil Blanc, първият не ме впечатли особено в горещините, но сега е чудесен, с трайност и близост до оригинала. Имам оригиналния Либре и мостра на новия Интенз, имитацията на Дивайн е по средата между двата, а базата е на 100% идентична, не намирам разлика при паралелен тест.
Сега поръчах имитацията на новия Givenchy Irresistible за подарък и за мен Z&V This is her ( в Германия нямам за съжаление достъп до тестери, иначе нямаше да се занимавам), и са ги направили и тях, доволна съм. Като трайност отстъпват на любимите ми имитации от Eclat, но пак си държат 4-6 часа без подновяване.

# 441
На Дивайн какво друго е добро, изкушавам се, ще поръчам през немския сайт и аз Simple Smile Тестери те поначало нямат май?

# 442
Аз поръчах лятото заради Либре по препоръка на Dalindrah, повечето мнения за тях бяха на френски и не ми е сила Grinning Тя беше писала за няколко техни имитации. С всяка поръчка пращат и по две мостри, за съжаление бяха все парфюми, които не познавам в оригинал и не знам дали са ги уцелили, но от 4те, които поръчах досега съм доволна. Жалко, че на сайта им няма мнения, а само оценка със звезди, иначе можеше и повече да поръчам на сляпо. Има още няколко, които ме интересуват техни, но ме спират и големите опаковки, трудно изпръсквам 100 мл имитации.

# 443
Търся сполучлива имитация на My Burberry Black. Ако въобще има имитация.

# 444
А аз търся на Тери Мюлер или там както се чете My innocent Heart Eyes

# 445
  • BG-DE
Margolotta, като пробваш This is her на Divain би ли споделила как го намираш.Оригиналът  ми свършва и не съм сигурна, че ми се инвестира в нова бутилка, а отвреме на време ми се носи 😊

# 446
Преди повече от година имах малка мостра на оригинала, сега си купих на база спомени от това кратко разносване, не съм го подушвала отдавна. Не е 100% идентичен според мен, но носи същия вайб и е разпознаваем (питаха ме в петък на работа дали съм с него). Като трайност около 4 часа, след което си го усещам само аз. Чудех се дали да го оставя за себе си, или да го подаря на майка ми, която обожава ванилови парфюми, но засега ще си го оставя за разнообразие.
Aко някой реши да поръчва от Дивайн - до 11.11. имат -40% на втория парфюм за Single days.

# 447
  • BG-DE
Благодаря ти 🌹

# 448
Тъкмо влизам да се похваля, че Divain имат 40% намаление на вторият продукт до 11-ти и аз отстрелях цели 8 парфюма, включително и Libre, Valentina и Nina, които имам, но искам да им видя и имитацията, като от последните два очаквам трайност по-добра от оригинала уж. Иначе аз имах технически проблем, защото исках да си купя и Angel Nova, който ми излезе, а те се объркали и не ми трябвало да ми излиза, та не можех да платя. Бяха коректни де, и след побутване във фейсбук съобщенията ми разрешиха проблема за 2-3 часа и го заместих с Libre-то.

Аз от тях имам Mon Paris, Olympéa, Sì, La Nuit Trésor, Twilly и Girl Of Now.

Mon Paris за мен е много близо до оригинала. Със същата следва до силна трайност като него. Имам оригинала, разликата за мен е почти незначителна.

Olympéa-та е по-трайна от оригинала (имах тестер), за мен лично много приятна и свежа за пролет и лято. Изключително близки е и тя за мен.

На Sì нямам оригинала, но съм го тествал сто пъти. Не е точно същия и лошото копие / по-скоро вдъхновение на Adopt ми е по-приятно, от друга страна, той май не ми харесва час толкова много в крайна сметка. Имам и Passione, в началото май съжалявах, че взех в него в супер голям флакон, а не оригинала, а сега май най-много ми харесва Fiori. По-малко траен е от оригинала, но съвсем приличен от 6-8 часа все пак.

От втората поръчка, Twilly направо ме удуши след като се напръсках с него обилно както по принцип. В разбирам лошите мнения в сайта за него, че бил нетраен, този парфюм за мен е чудовище, пръскам доста по-малко сравнено с по принцип и си го усещам десетина часа. Не познавам оригинала добре, по-скоро не е точно копие от няколкото теста в магазин. Този на Divain е пиперлив джинджифил с мощна тубероза, развитието при мен все отива леко ретро, не прекалено, че да ме дразни. Не ми е ежедневен и трябва да съм в настроение.

Girl of Now е почти точен с оригинала. Имам GON Shine и си приличат много. Бадемов кроасан обгърнал те като пуловер, много често си го пръскам откакто захладня и супер много си го обичам. Ето това е имитация, която ще си изпръскам и ще си купя оригинала (а, може и преди това, хаха). Издръжливичък е и той, въпреки че в по-топло време беше някакво чудовище, а сега доста повече се е прибрал.
La Nuit Trésor го взех без да познавам оригинала, защото се влюбих в Midnight for Her на Adopt, който уж бил копие, ама... На Divain е много по-точно копие за мен, а този на Adopt ми е по-сладък и ми харесва повече. И той е за сегашният сезон, аз лично го намирам за най-секси парфюма, който съм имала. За разлика от останалите два не ти се набива така на очи (в носа), но не си позволявам да си го пръскам в професионални среди, че като знам как е във Франция като нищо някой да си е помислил нещо неправилно. 😀 Ще го изпръскам и него някой ден, но май ме отказа от оригинала, чиято непрактична страшно крива настояща изправена опаковка ме изнервя до краен предел така или иначе.

На Divain съм им фен на опаковките, красиви, масивни с дървени капачки и са страхотен бюджетен подерък за приятел или приятелка, които са готови да експериментират с ароматите, но не са сигурни кое точно е тяхното нещо според мен.

Иначе освен Nina, Valentina и Libre чакам още и Soleil Blanc (Tom Ford), Fame (Lady Gaga), Idôle (Lancôme),  My Way (Armani), Light Blue (Dolce & Gahanna).

Предложиха ми 20% отстъпка от Angel Nova когато излезе де и ще си го купя, тъй като си го харесах.

Edit: Цял ферман изписах, но някой ако има нужда от превод за френския, да пише лично, преводач съм и имам свободна време, а за козметика съм винаги готова да помогна. 😂

Ако някой знае и за други имитационни марки достъпни с доставка до Франция, да сподели, моля. Аз знам единствено само за Adopt, които са супер симпатични като концепция и имам доста техни продукти, но парфюмите им са по-скоро вдъхновение.

От друга страна, каня се от сто години да споделя, но тъй като все не ви дочитам, Love Mood серията на Adopt е имитация на Girl of Now. Имат лосиони, кремове за ръце, душ гелове и като цяло пълен комплект за тяло и са много достъпни като цена, защото постоянно има намаления. Аз в момента съм ги извадила за есента и си тъна в бадемово блаженство. Никъде онлайн не пише, че тази серия е имитация, хахаха, а аз го открих чак след като си я купих, защото мирише супер и после си взех GON Shine и имитацията на Divain и си дадох сметка. Поне си имам вкус де. 😂😂😂

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 21:12 от Dalindrah

# 449
  • Стара Загора
Изчетох те на един дъх буквално. 😍

Аз пък днес идвам да ви похваля Сантал Роял на Гиза под формата на масло. Споделих ви за голямата поръчка, която направихме и взехме спрей + масло на този Герлен. Маслото тогава на останалите в офиса ни се стори много серт и не се търпеше. Топлото явно не му понася. Едната колежка пръска, а другата сега се маже. 😁 И понеже сме в стая с преходна врата с шефката, влизам днес и питам абе на какво мирише, сякаш е някакъв ароматизатор. Хубав разбира се. Тя веднага отсече 'това е Сантал Рояла'. 😳 Значи миналия месец беше като църковен този парфюм и почти забранихме употребата, а днес... При тези ниски температури, той така се разгърна, че сякаш беше готов да ти се врече в любов. Почувствах се като влезнала в храм, боса и стъпваща плавно, попивайки от енергията му. Хем има ориенталски нотки и онзи типичен за изтока привкус, хем се усеща като балсам. Но не е натрапчив и да те кара да кихаш, а успокоява. Създава една хармония, отпуска духа и тялото. Като дзен.... като японски ритуал, който пречиства и излизаш нов от там. Спрей версията обаче не се усеща така. Няма го това притегателното и носещото на талази, ароматерапевтичния характер. Не съм очаквала, че ще го кажа за такъв аромат, но просто се стелеше нежно и ме пренесе в японски храм мислено. 🎎

Общи условия

Активация на акаунт