Влюбване/стабилност?

• 18 563
  • 506
  •   1
Отговори
# 225
Сперед мен пък е въпрос и на тайминг и привличане. Трябва и двамата да са готови за връзка, да са готови на някакви компромиси - все пак много от мъжете, а и жените не излизат от корици. Трябва да имат сходни виждания за основните неща от живота - дом, семейство, работа, финанси, приоритети и да са готови да се напаснят.

Ако пък не се срещнете с правилният мъж ( или по-скоро ако той не те намери ) може да си създадете семейство без да го чакате. Вече не е необходимо да гониш никой. Всяка млада интелигентна жена, с добри доходи и финансова култура няма да има проблем да се справи с отглеждане на дете ( което обикновенно си пада така или иначе на жената).  Ако е писано любовта ще те срещне и по-късно. Проблема си е изцяло на мъжете дали ще имат деца или не.

Целта е като семейство да може да постигате повече допълвайки се, а не да се ожените ( да подпишите един лист хартия, на никого ненужен). Около мене е пълно с хора дето са по 5-9 год женени и не са постигнали нищо ( не са учили, развили в кариерата, родили деца, купили дом или даже пътешествали по света ... ).  Това за мене е губене взаймно на времето и пердпочитам гореспоменатият вариант + пълната ми свобода.

# 226
Губене на взаимно време е единствено ако един от двамата има такова усещане. Иначе са наши, външни критерии за чужди нервни системи.

# 227
Ех това време, ех това губене, ех тия усещания...
Пиша "ех", че иначе ще ме санкционират Wink

# 228
  • Пловдив
 Докато двама души съзнателно са заедно, няма загуба на време. Ако поне единият го считаше за загубено време, или е редно да поеме решението да се разделят и да не си го губят, или ще си търпи и занапред и може да се сърди само на себе си за това.

# 229
Радвам се, че така виждате нещата. Наистина понякога е вярно.
Но когато се окажеш, че си на 43 без деца, без апартамент, с професия на 25 годишно момче ( знания и заплата на това ниво ) и с огромен минус в банката ( истински случай, с когото говорих снощи ) те смазва като личност. Човека е след 14 годишна връзка, в която "всяка една инициатива е била смазвана от жена му", с която са женени от 9 години....
Най-лошата част е, че жена му ( на 37 ), с която също се познаваме твърди абсолютно същото. Кой прав кой крив незнам ... но на въпросите ми:
  - защо продължавахте да сте заедно ? - отговора беше ми кой ще ме иска Sad , навик и подобни...
  - защо се разделяте ? - защото повреме на карантината непрекъснато се карахме за това какво не сме направили

В този случай познавам и двете страни още преди да се оженят и си помагаме с години. Прави сте , че може в този момент мнението да ми е крайно и субектиено.

П.С Наложи ми се да дадам заем и на двамата ( всеки незнае за другия естесвено ), за да могат да си наемат квартири.

# 230
  • Пловдив
Преди няколко месеца четох, че в САЩ има огромен скок на разводите, именно заради това, че много двойки са прекарвали повече време заедно, работейки вкъщи от разстояние.

# 231
Ако една връзка не ти дава това, което искаш, поне ти показва от какво имаш нужда.
Милки, тия твоите познати са като девер ми и жена му. Тях ако ги питаш, все нещо ги спира, за щастие поне дете имат.
Аз при техните условия на живот, постигнах много повече, защото не слушам никой и действам. Мъжът ми викаше: -Е вярно, че не ти помагам, ама не ти и преча.
Така, че успехът си зависи само от самия човек и няма нищо общо с партньора му или пък с липсата на такъв. Да имаш партньор, при мен само помага, защото не се е родил, мъж дето ще ме спира за каквото и да било. За да ме спре, трябва да ме убие, буквално.
 Но и сам воинът е воин.

# 232
  • Пловдив
Проблемът на повечето мъже е, че Кристина е само една. Smiley

# 233
Да, няма проблем да издържам мъж, да плащам ипотека. Проблемът ми е само, че това го оценяват и другите мъже, така че освен да се похваля във форума, в реала с мъже много много не общувам. Ще взема да си харесам някой друг и ще ми иде рахата.
Мъжът ми като се похвалил на колегите му, как плащам ипотеката и неговия телефон и колегите му всички питали: Абе тая сестра няма ли?
Знам аз много добре какво искат мъжете, но вече гледам само какво искам аз.

# 234
  • Пловдив
Имах предвид преди всичко думите ти от долния цитат, показващи зрелия ти начин на мислене.
Така, че успехът си зависи само от самия човек и няма нищо общо с партньора му или пък с липсата на такъв. Да имаш партньор, при мен само помага, защото не се е родил, мъж дето ще ме спира за каквото и да било.
Почти не съществуват мъже, които се интересуват от парите и имотите на жената. Simple Smile

# 235
Много е тъпо да обвиняваш партньора ти, че те спира да си купиш жилище, да направиш кариера, да имаш дете и т.н.  Отиваш в банката, в университета, на конкурса и така. Е, за дете обикновено трябват двама, но ако кажеш на мъжа ти, че ще си го гледаш сама, че не очакваш пари от нега, има голям шанс и да се навие, за единия секс, все пак не е като да копаеш в градината, по-лесно е. Така, че всичко си зависи от желанието на жената, не от мъжът до нея.

# 236
Напротив, една връзка, отношения, колкото може да помага, толкова и да пречи.
Ако мъжът ти те спираше, беше ревнивец и т.н., да не сте заедно. Късмет.
Друго, никой не ви кара да се обяснявате кой, какво плаща, и защо.
Личният домакински живот в семейството и битът, интересува само двойката.
Ще се обяснявам аз кой, какво правил, е са.
С приятели, познати и т.н. социален кръг, се говори на съвсем различни теми, или нещо много бегло се споменава за някакво начинание, примерно, но не и с подробности.
Но, да, народна психология е това, вкл. и клюкарстването, не се научихме да гледаме себе си и нашите си панички.
Много жени плащат ипотеки, не си изключение. Веднага се сещам за 3-4 около мен.

# 237
По-горе някой спомена, че партньорът му пречел на кариерата, имането на жилище и имането на дете. Според мен няма как партньорът ти да пречи, може да не съдейства, но не и да ти пречи. Сега ако някой ги изисква тези неща от друг човек, да порасне и да разбере, че всичко на тоя свят е собствена отговорност -и успехите и неуспехите. Няма как да държиш друг отговорен и да го обвиняваш.
Виж да ти е трудно, да си самотен, това го разбирам, но да изискваш от другите да постигат това, което ти искаш, това не го разбирам.

# 238
Не знам, за пореден път имам чувството, че наистина си "завряна в Горно Нанадолнище", не те знам с какви хора общуваш, си общувала, но може да ти пречи и още как. Да, за всичко говоря - и кариера, и хобита, всичко.
Не знам, аз ли имам брутално широк поглед над нещата, или твоят е спрян от дувара на къщата и дотам.
Не да изискваш от другите да са 1:1 като теб, а те да ти пречат да се развиваш, противоречиш си, прочети се пак, после мен, и после пак себе си. Май ти идва време за наняне. Sleeping

# 239
Кристина, много си противоречиш.
Нали писа веднъж, че твоите синове са пречели на твоето забавление (пътувания, походи по планината и излизания с приятелки по кръчмите).

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 00:21 от Дракарис

Общи условия

Активация на акаунт