The Ordinarу + DECIEM (Тема № 6)

• 41 485
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
И в алфа арбутина има рициново масло и аз забелязвам или от него засилено окосмяване, или от ниацинамида. Мислех, че си внушавам, но май не си внушавам така като чета. Но пък алфа арбутина си има и своите позитиви, тези дни забелязвам след измиване на лицето ми един блясък и мисля, че е именно от него.

# 16
Момичета, а някоя от вас комбинира ли Третоин ( Аирол 0,5) с продукти на ТО? Предполагам съвместяване с Витамин Ц 30% и с Азелаинова не е ок? Ако някой има опит да ми каже дали и как бих могла да ги наместя.
 Сутринта сложих сквалана след хидратиращ крем, полсе слънцезащита и малко СС Миша да не белея, но мн мазно ми стана от сквалана.
Май само вечер ще остане

# 17
Сквалан ползвам основно вечер, лятото добавям капка към нощния крем, зимата директно мажа вечер, а сутрин добавям капка в дневния със слънцезащита. Слънцезащита ползвам винаги, независимо дали си показвам носа навън или не, след като преди години направих пигментни петна на слепоочието от страната, с която седя към прозореца.
Не бих комбинирала в една рутина третоин с витамин С 30% или азелаиновата,  бих редувала вечер. Аз с този витамин С на ТО не се разбрах, щипеше ми ужасно, търпях търпях и накрая като не видях особен ефект го хвърлих. Сега ползвам  Ascorbyl Glucoside и съм доволна, мога във всяка рутина да го пъхам, даже и при бъфета с пептиди (аз окосмяване не забелязвам, на третото шише съм вече, а обикновения не съм пробвала). Азелаиновата слагах сутрин, редувах я с други продукти.

# 18
Сквалан ползвам само при преексфолация, раздразнена кожа. Третиноин с който и да било дразнещ продукт от ТО- НЕ, от личен опит го казвам. Или едното, или другото.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 21:05 от goddess

# 19
Ниациамидът няма конфликт с дериватите на Вит Ц, само с аскорбиновата киселина (чист Вит. Ц).
И в последно време чета, че този конфликт е остаряла информация и че количествата, в които навремето са правили изследването, не са количествата, които всъщност слагаме на лицето си и проблем няма. Нооо аз продължавам да си ги разделям, за всеки случай Simple Smile

Момичета, а някоя от вас комбинира ли Третоин ( Аирол 0,5) с продукти на ТО? Предполагам съвместяване с Витамин Ц 30% и с Азелаинова не е ок? Ако някой има опит да ми каже дали и как бих могла да ги наместя.
 Сутринта сложих сквалана след хидратиращ крем, полсе слънцезащита и малко СС Миша да не белея, но мн мазно ми стана от сквалана.
Май само вечер ще остане
Аз съм на Аирол и почти всичко останало е ТО.
сутрин:
- почистване
- 7 скинс
- TO Marine HA
- TO Ascorbic acid 8% + Alpha Arbutin 2%
- слънцезащита

вечер:
- двойно почистване
- 7 скинс
- Мarine HA/ или TO HA, в зависимост от сухотата
- TO Niaciamide
- Aирол
- TO NMF.
Вечерите, в които не съм на трет, държа нещата простички и само хидратирам.
Спрях всякакви активи освен Вит Ц, киселини не бих препоръчала изобщо по време на трет, дори в различни дни, особено ако кожата ти не е свикнала с тях отпреди трет. Ако трябва да съм честна - използвам само Pure skin ексфолиращия тоник суууупер рядко и ако се беля, но само защото си познавам кожата и знам, че няма да се раздразни - но не бих препоръчала на всеки да го прави. Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 19:04 от bubanka

# 20
Скрит текст:

Ниациамидът няма конфликт с дериватите на Вит Ц, само с аскорбиновата киселина (чист Вит. Ц).
И в последно време чета, че този конфликт е остаряла информация и че количествата, в които навремето са правили изследването, не са количествата, които всъщност слагаме на лицето си и проблем няма. Нооо аз продължавам да си ги разделям, за всеки случай Simple Smile

Да. Само за LAA може да има проблеми с ниацинамид, но аз съм ги ползвала заедно без да има проблем. Наистина само на едно старо изследване се базира тази информация, обаче досега почти никой не се е оплакал да има проблеми и е по-скоро супер рядко явление.

# 21
Скрит текст:

Да. Само за LAA може да има проблеми с ниацинамид, но аз съм ги ползвала заедно без да има проблем. Наистина само на едно старо изследване се базира тази информация, обаче досега почти никой не се е оплакал да има проблеми и е по-скоро супер рядко явление.
Проблемът обаче не е с раздразнение, а с неутрализация - затова предполагам по-трудно може да се забележи

# 22
Това витамин Ц подходящо ли е за начинаещи?https://theordinary.deciem.com/product/rdn-ascorbyl-glucoside-so … 2pct-30ml?redir=1

# 23
# 24
Супер! Вчера си го поръчах заедно с ретинол 2% и хиалуронова киселина +B5.
Имам малко милиуми под очите още от дете, дали има шанс да се редуцират от ретинола или от някой друг техен продукт?

# 25
Здравейте, дами!
И аз прочетох кое с кое работи и не, но все пак искам да попитам тези от Вас които имат опит.
Поръчах си buffet, niacinamide and zinc, aha bha peeling (по препоръка).

Идеята е сутрин да ползвам niacinamide, а вечер buffet, като може и сутрин и вечер двете. Интересува ме aha bha peeling-a какво да следва след него, тъй като за стартово ще го правя веднъж седмично. Може би е добре дадения ден да не слагам нищо, освен слънцезащита?
Благодаря предварително Heart

# 26
AHA BHA се прави вечер (като маска за лице), после може да сложиш шипково масло.

# 27
Момичета, някоя от вас ползвала ли е манделовата им киселина? https://theordinary.deciem.com/product/rdn-mandelic-acid-10pct-ha-30ml?redir=1
Чудя се дали да заложа на нея или на тази от Wishtrend.

# 28
Нещо не се погаждаме с 30% витамин Ц...
Слагам го след Ниацинамида, но не се разнася става като кир ама много и е невъзможно да го размажа остава ми по ръцете Sad
Искам и аз червения пилинг, но все не е наличен.
От Дисием ако поръчам? Колко е доставката и на адрес ли идва?

# 29
10.00 лева е доставката за поръчки под 25 евро. Идват със Speedy на адрес. И аз чакам червената маска, дори се притеснявам да не са я спрели от производство, че много дълго време нещо се задържа out of stock.

Общи условия

Активация на акаунт