Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Прохождане

 • 569
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6
Здравейте, мами!
Имам леко притеснение относно прохождането на дъщеря ми и бих се радвала да чуя и вашите мнения!
Дъщеря ми е на 11++, но не иска да седи стабилно сама на крачета и не иска да прави стъпки, като я държа за ръчичка ходи и щом я пусна веднага сяда без да се задържа права, където и да се хвани се изправя моментално и ходи по мебели,стени абе на всякъде,лази на четири крака  като светкавица е😁 и се катери на всякъде на дивана се качва на спалнята абе на всякъде където може 😀
Има ли и други дечица като нас. Благодаря ви предварително!

# 1
 • Мнения: 41 162
Не разбрах точно какво ви притеснява.
Децата не стават стабилни и не прохождат изведнъж. Може да минат и 2 месеца преди да се "пусне".
Това се случва обикновено м/у 10 месеца и 18 месеца. Етапът, на който е вашето дете отговаря напълно на развитието на дете на 11 м.
Важно е детето да го направи, когато е готово - физически и психически. Затова избягвайте да го карате вие. Нека само се изправя и пристъпва.

# 2
 • София
 • Мнения: 6 087
Не разбрах кое ви притеснява? Нали пълзи, изправя се по мебели, върви, хваната за ръка, седи стабилно?

# 3
 • Мнения: 14 681
Не се чувства уверена да ходи самостоятелно още. Моята дъщеря поне 2-3 месеца лази и ходеше само, като се държи за мрежа, мебели, стена и пр., но не и за човек. Изобщо не даваше да я хващаме за ръката да ходи. И с уокър не искаше, не го чувстваше достатъчно стабилен яено. Като се пусна да ходи сама, започна тя самата да ни дърпа и да ни хваща за ръката, водейки ни към мястото, където иска да отиде. Сега направо бяга, бутайки уокър, детска количка, колело, тротинетка и пр.

# 4
 • Германия
 • Мнения: 287
Моята дъщеря е на 1г. 20дни. Прави по 7 8 крачки най-много сама и търси ръката ми да се хване. Няма място за притеснение. Даже моята не лази. Прави са момичетата, ще отнеме време докато се пусне самичко.

# 5
 • Мнения: 425
Дъщеря ми започна да се изправя по мебелите на 7 месеца. Започнах да иска да я водя за ръце и дълго време вървеше хваната с двете. После беше доволна и на една ръка, но не искаше да се пусне на цяло. Колкото и да се опитвах да я прилъжа, което отчитам за грешка. Излишно беше цялото упражнение. На 11 месеца направи първата крачка, но беше измолена, с играчки я лъжех да дойде. Като стана на 11++ от веднъж сама се пусна, без дори да обръщам внимание. Готвих и тя пълзеше около мен, изправяше се по столовете и изведнъж се пусна. Даже се стреснах като се обърнах и я видях. От тогава спрях да пълзи. Но 2 месеца беше някакъв ад. Постоянно падаше и се удряше. Гледах да я пазя, но не прекалено. Сега на 1г и 3м върви доста стабилно, дори и да падне си слага ръцете. Става и продължава, не плаче.
Щом се опитва да върви между мебелите, значи е въпрос на време да се пусне. Но и не очаквайте, че ще стъпи стабилно и няма да се клатушка като пате. Не го насилвайте за нещо, за което не е готово.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 898
Според мен много бързате, за къде, да ви пита човек. Когато е готово детето само ще тръгне. Не го насилвайте, че да не си докарате някоя беля. Моето се пусна само чак на 1г и 2 м и то за две крачки. Имайте търпение, после като тръгне да тича ще се чудите защо сте бързали да прохожда.

Общи условия

Активация на акаунт