Юнски бебета 2021г

• 38 227
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте мамчета Wink ,
Смених витамините и ми по-добре днес. Поскарах се сутринта с хората пред лабораторията и после пред лекарския кабинет ,но мина и това . Научих се много да не обръщам внимание на входящите свади Simple Smile , професионално изкривяване Simple Smile .
И моите бели корени се появиха,засега засуквам къдриците Simple Smile ,да видя докога . Завивам на кок и толкоз Simple Smile . Няма да боядисвам засега ,да мина първия триместър ,после ще умувам. Чакам с нетърпение следващия преглед .
Почти всички знаят, най-близките и моята шефка Simple Smile . На приятелки не съм казвала още .То няма и кога да се видим ,с тези ограничения,но на всички , които знаят казах лично лице в лице Simple Smile . Просълзих ги Simple Smile .

# 616
А за тонер на косата (не знам дали така е на български) може ли по време на бременност?

Аз все повече се притеснявам... все искам да мисля позитивно, но...

Кой спортува активно и какво правите със спорта засега? Аз продължавам да ходя като упражнения с подскачания съм прекратила и на всички упражнения намалих килограмите... тоест доста леко го карам, но пак се задъхвам и изморявам... но като цяло и енергията ми я няма...

Спя по 15мин на всеки 2 часа.. и пак съм изморена

А ние тази бременност реално не я планирахме.. точно седмица преди това си казахме да продадем останалите ни бебешки работи, защото идеята за 3то дете изглеждаше все по-нереална и отдалечаваща се... страх ни е от 3 секцио, дали ще съм добре и грижата за децата... а и с нашата история с трудно забременяване и износване на бебоци, си мислехме колко ли време ще мине докато стане и може да са години, а каките ще са вече прекалено големи и така... но си го искахме, затова и отлагахме раздаването и разпродаването на останалите ни бебешкории

една седмица след това ми закъсняваше (имах късна нетипична овулация) и нямаше как да е станало, защото веднъж не се пазихме и то беше уж след овулация, която е била винаги супер точна, така че възможността за бременност я нямаше... просто в моята глава беше напълно невъзможно .... и започнахме да се притесняваме какво ми има и защо не ми идва, дали е от активно спортуване, от стрес и реших да си направя тест и показа бледа черта и така ... той не вярваше, не виждаше чертата 🙄винаги имало две черти  😳🙄 направих и кръвен тест и на лабораторията повярва 😬 просто и за двамата тази късна овулация беше подарък от Господ  🥰

Интересното е, че след 6 бремености, след овулацията започна това странно усещане на имплантация и на покачващи се хормони, които ми събудиха 8то чувство и някакси усещах през цялото време, че нещо е станало..

Във връзка с това, вие имате ли го това гъсто бяло течение? Извинявам се за неприятния въпрос 😬

# 617
Ало,ало слънчице Simple Smile
Ползвам Интимна пяна Гинексид( може в нета да я видиш) , изключително доволна съм . Нямам и следа от всякакви неразположения,течения и т.н Simple Smile .
Но за едно си много права ,това си е Божие чудо - защото овулация имаме всеки месец, и уж я знаем ,има си и белези ,има си и настроение,но чудото , което се създава си е Божие дело от всякъде. Бъдете здрави Simple Smile .

# 618
  • България, Русе
Здравейте момичета, моето второ бебенце се очаква на 10 юни, баткото е вече на 10г.
Исках да ви питам пиете ли някакви витамини?  Много почна да ми пада косата (ама наистина много). АГ ми изписа да пия само фолиева.
И позволявате ли си да вдигате тежко? Аз работя в магазин и макар, че съм им казала за положението ми се налага да вдигам по 5 до 10кг... но малко се притеснявам.
Предварително се извинявам ако се повтарят въпросите ми, изчетох само няколко страници от групата преди работа Wink

# 619
  • Замък сред облаците
Здравейте момичета, моето второ бебенце се очаква на 10 юни, баткото е вече на 10г.
Исках да ви питам пиете ли някакви витамини?  Много почна да ми пада косата (ама наистина много). АГ ми изписа да пия само фолиева.
И позволявате ли си да вдигате тежко? Аз работя в магазин и макар, че съм им казала за положението ми се налага да вдигам по 5 до 10кг... но малко се притеснявам.
Предварително се извинявам ако се повтарят въпросите ми, изчетох само няколко страници от групата преди работа Wink

Привет, на повечето момичета са изписали само ФК засега, като че ли комбинирани препоръчват след 3 месец. Аз понеже си пуснах изследвания за Д и Б12, ми изписаха допълнително Вигантол (вит Д).
За падането на косата ти препоръчвам да изследваш и хормоните на щитивидната - ТСХ и фТ4. Килограми не вдигай повече от 4-5!! Искай помощ за по-тежките неща или ги разфасовай на по-малки.

# 620
Стеленцето, добре дошла и лека бременност!
Аз гледам да не вдигам тежко, ама понякога се налага да вдигна сина ми (на 4г и е към 15кг.), всеки ден му вдигам и колелото по няколко пъти. Гледам да вдигам, така че да не натоварвам корема, с мускулите на ръцете повече.

# 621
Добре дошла Simple Smile ,и лека бременност ти желая.
Аз пия витамини (първо пих Елевит,те ме съсипаха, въобще не ми понесоха,смениха ми ги с Прегнакеър)от първия ден ,който разбрах ,че съм бременна. Обърни внимание на щитовидната,даже ако ме питате мен , всяка бременна трябва да минава задължително през ендокринолог. Много е важно. Моите хормони бяха ок,но от бременността се увеличиха , затова ми назначиха и лтироксин . Липсата на цинк води до силен косопад. Сподели с Аг,поне да те види ендокринолог. Пия витамини , защото  и вит Д ми е под границата ,та и йод,та и свят други , които са комбинирани за бременни. Въобще бременността качва всички на въртележката. Не се храня разнообразно ,все прищевки Simple Smile . Да ми мине периодът с гаденето и започвам зоната,- изключителен режим на хранене,от всичко по-малко и балансирано.
 Старай се да не вдигаш тежко ,не е ок въобще, или вземи болничен или колегите да ти помагат. Имаш едни 9 месеца да се пазиш,всеки риск го минимизирай . Нищо не е по-важно от здравето , особено сега. Като разбрах ,че колежката е бременна,не й дадох един класьор да вдигне . И всеки с минал с храна покрай нея, беше любезно подсещан да сподели .Много й помагахме , при сплотените колективи е лесно .

# 622
  • Замък сред облаците
Скрит текст:
Исках да ви питам пиете ли някакви витамини?  Много почна да ми пада косата (ама наистина много). АГ ми изписа да пия само фолиева.
Добре дошла Simple Smile ,и лека бременност ти желая.
Аз пия витамини (първо пих Елевит,те ме съсипаха, въобще не ми понесоха,смениха ми ги с Прегнакеър)от първия ден ,който разбрах ,че съм бременна. Обърни внимание на щитовидната,даже ако ме питате мен , всяка бременна трябва да минава задължително през ендокринолог. Много е важно. Моите хормони бяха ок,но от бременността се увеличиха , затова ми назначиха и лтироксин . Липсата на цинк води до силен косопад. Сподели с Аг,поне да те види ендокринолог. Пия витамини , защото  и вит Д ми е под границата ,та и йод,та и свят други , които са комбинирани за бременни. Въобще бременността качва всички на въртележката. Не се храня разнообразно ,все прищевки Simple Smile . Да ми мине периодът с гаденето и започвам зоната,- изключителен режим на хранене,от всичко по-малко и балансирано.
 Старай се да не вдигаш тежко ,не е ок въобще, или вземи болничен или колегите да ти помагат. Имаш едни 9 месеца да се пазиш,всеки риск го минимизирай . Нищо не е по-важно от здравето , особено сега. Като разбрах ,че колежката е бременна,не й дадох един класьор да вдигне . И всеки с минал с храна покрай нея, беше любезно подсещан да сподели .Много й помагахме , при сплотените колективи е лесно .

Ох, това с пробутването на храна ме влудява мен лично. На колежките като казах, решиха че трябва задължително да си споделят храната с мен - особено в тоя ковид период Expressionless Да не говорим, че става въпрос за снаксове и мазньочи разни, които и по принцип не искам Joy
Не ме разбирайте погрешно, много мило от тяхна страна, ама ако искам имам уста да попитам, ако много ми се яде - имам възможност да си направя или да си купя също.

За витамините пак се включвам да отбележа нещо важно - не се юрвайте да купувате витамини за бременни без консултация с лекар или без изследвания. Някои витамини, като Д и А(ако е под синтетичната форма ретинол) са токсични за плода при високи нива. Селенът също може да е токсичен, при продължително предозиране.  Така че специално мастноразтворимите витамини –групи А, Д, Е, К, трябва да се следят внимателно, защото за разлика от водноразтворимите (примерно Б витамините, Ц) не се изхвърлят от организма, а се складират и респективно интоксикират. Тъй че и едната, и другата крайност не са особено полезни за бебето.

# 623
Здравейте, момичета. След тихо щастие вече 7 седмици реших и аз да се запиша при вас. Като цяло - първа бременност, от първи опит на 24години съм, изключително желано бебче е. Принципно съм с ендометриоза, надбъбречна хиперплазия и леко високо тсх. Не очаквахме, че така бързо ще станат нещата. Благодарение на Денис, половин година пих добавки за подпомагане и мисля, че това е ключовото. Принципно си следя стриктно храненето, спортувам също, но от 5тата седмица съм пълен аут. Нон стоп гадене, умора, болки в гърдите , абе песен е Grinning. Следя се при доц. Русев, защото съм и с тромбофилия, при Ташков и при ендокринолог доц. Еленкова. Сега успях да запиша и час за др. Сигридов. Мислех да се следя при Ташков, но няма да го има 15тина дни, а за рискова бременност определено ме насочиха към Сигридов. Чудя се дали да не продължа при Ташков за ЖК, а при Сигридов - фетална морфология и преглед в 11г.с. и после след 5ти месец успоредно и при двамата, не знам и аз... за жалост Сигридов не работи по каса, а цените са доста високи- прегледът ми за 25.11 ще е 220лв, а феталната - 150лв.. някои ми казват, че е  първа бременност, да не се впрягам толкова, но хич не ми се рискува да стигна до губене на бебето, абсурд даже. И за това ми се ще да направя всичко възможно. Поздрави на всички ♡

# 624
Здравейте отново , доста се притесних тъй като преди малко прокървих с ярко червена кръв . Случвало ли ви се е ? 5+2 седмици съм и не знам какво да правя . Да стоя и да чакам дали ще мине или да звънна на клиниката . Притеснявам се ,че ако звънна може да ме извикат, а с малкия по болници не искам да чакаме с часове , от друга страна съм ранна бременност и може да кажат да стоя и да почивам ... Притеснява ме , че е ярко червена. Какво мислите ?

# 625
Renata85, обади се и отиди на лекар, на място ще преценят колко е спешно. Стискам палци всичко да е наред! Flowers Four Leaf Clover

Здравейте отново , доста се притесних тъй като преди малко прокървих с ярко червена кръв . Случвало ли ви се е ? 5+2 седмици съм и не знам какво да правя . Да стоя и да чакам дали ще мине или да звънна на клиниката . Притеснявам се ,че ако звънна може да ме извикат, а с малкия по болници не искам да чакаме с часове , от друга страна съм ранна бременност и може да кажат да стоя и да почивам ... Притеснява ме , че е ярко червена. Какво мислите ?

# 626
Flowers Four Leaf Clover

Веднага при лекарката! Това не е шега работа!
Успех и пиши после какво е станали Flowers Four Leaf CloverHugHeart

# 627
Обади се в клиниката си и питай. Като обясниш, те ще те насочат най-добре какво да правиш.

# 628
Аз искам да ви попитам две неща.

Вие усещате ли силни болки в гърдите? Направо не мога да спя през нощта като ги пипна или опра в леглото ме болят,направо е ужас,а това вече продължава месец сигурно.И ако ви болят,правите ли нещо специално нощем,което да ви помогне с болката.

И другото е което искам да ви питам,напоследък като кихна внезапно, усещам придърпване дори и леко болка ниско долу.Случва ли ви се или съм само аз и трябва да бягам при АГ.

# 629
И двете ми се случват. Нищо не правя за гърдите. Болката ли е предимно вечер. А кихането не знам защо се случва така, но и при мен го има.

Аз искам да ви попитам две неща.

Вие усещате ли силни болки в гърдите? Направо не мога да спя през нощта като ги пипна или опра в леглото ме болят,направо е ужас,а това вече продължава месец сигурно.И ако ви болят,правите ли нещо специално нощем,което да ви помогне с болката.

И другото е което искам да ви питам,напоследък като кихна внезапно, усещам придърпване дори и леко болка ниско долу.Случва ли ви се или съм само аз и трябва да бягам при АГ.

Общи условия

Активация на акаунт