Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 209
  • 997
  •   1
Отговори
# 225
Моля помагайте,момичета!
Накратко на мб ми излиза кандидя албиканс,минах лечение с гиназол 14 деня,после пробиотик гинофилус.
Дойде ми и след няколко дни отново същите симптоми.
При мен проблема е,че съм бебе и кърмя,въпроса ми е какво може да се пие по време на кърмене. Четох за еднократен прием на микомакс,че е ок,но една доза до колкото разбирам не е достатъчна...
В момента,заради обстановката сме в родния ни град, тук за пускат една микробиология и нищо повече, изписват 3-4 различни вагинални глобули и ефект никакъв.
Знам,че е много индивидуално и се изисква време за лечението, но в момента ситуацията не ми позволява пътуване.
Започнах макюирор в момента,ако има значение.

# 226
  • Варна
Здравейте! И аз влязох в отбора на повтарящите се гъбички. Прочетох доста, ходя и на лекар, но ми е интересно, при това продължително лечение, какво правите с мъжете си? И те ли се лекуват постоянно?

# 227
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз все пак мисля, че зависи от начина на хранене. Кандида Глабрата (candida glabrata) е родственик на хлебната мая, предполагам се храни също като нея със захарите в брашното, тестото и предизивиква газове и неразположения, при хора, които обичат тестено.  Албиканс (candida albicans) обича млечната захар и предполагам вирее добре при хора, които обичат млечните продукти. Направете си изводи за диетата си. Повече плодове и зеленчуци и по- малко млечни и тестени храни

# 228
Здравейте, момичета! Имам отчаяна нужда от съвет.
Последните два месеца ми се наложи да започна едно дълго лечение с антибиотици, а явно покрай тях се е завъдила и някаква гъбична инфекция и вече не знам какво да правя. Миналия месец пих Клацид и уж Флажил през устата и на глобули противогъбично, обаче въпреки него ми се появи едно течение, което и досега си остана. Гинеколожката каза, че направо си ги вижда гъбичките, обаче пуснахме две микробиологии и директна микроскопия и всичко е отрицателно (кандидата беше отрицателна и на ДНК в Геника). Слагах въпреки това 6 дена Полижинакс глобули (по препоръка на док) и като че ли позатихна течението. Добре, де, обаче ми се наложи успоредно да пия и Азакс три дена по 500 и двойна доза след седмица, а вчера забелязах нещо като побеляване по външната лигавица на вулвата. След спирането на глобулите започна и нещо като дискомфорт и парене в зоната на влагалището. Утре трябва да си пия целия грам Азитромицин, а вдруги ден започвам и Доксициклин 10 дена... Въобще страх ме е какво ще се случи. Ходих днес на спешен кабинет, понеже почти нищо антимикотично не ми е изписано, а пък АГ-то е в отпуска и положението вече е ситуация. Казаха ми, че гъбичките са тръгнали и външно и ми изписаха Ломексин крем и два глобула за последните дни от антибиотика. Паралелно и Микомакс започващ от утре - 3 през 3 дена.
Забравиха обаче да кажат колко време да се мажа с Ломексина. Някой ползвал ли е? Моля за съвет, може и генерален спрямо подхода. (Знам, че не мога да си назначавам терапии оттук, но не мога ... Sweat Smile )

П.С. Дежурната препоръча дамски душ Розалгин преди глобулите, обаче аз съм чела, че е доста вреден и вече повечето гинеколози даже го отричат. На вас какво ви е мнението?

# 229
Никакви вътрешни промивки, съвсем ще ти се наруши флората. Външно само - може. Вземи си пробиотик, ако не пиеш вече през устата.
Ломексин крем може да се използва дълго време (до 6 седмици без проблем). Тъй че в случая съвсем спокойно можеш да го прилагаш 2 пъти дневно сутрин и вечер, докато си трае цялото лечение с АБ.
След като ти свърши - задължително направи нова МБ, за да видиш какво е положението, но изчакай поне няколко дни, най-добре 7 от последната глобула и последното хапче АБ.

# 230
Здравейте момичета, имам голям проблем и ще се радвам на всякакъв съвет. След мисед аборт, се наложи кюртаж, 19 дена след който се наложи още един, не ме били изчистили добре... След втория получих много силен сърбеж анален и вагинален, положението е трагично, дори кожата е паднала... И С тази "красота" наред, днес ме "канят" за трети кюртаж, плюс хистероскопия, защото отново се виждало нещо... Аз дори не мога да си седна на задните части, за психическата травма изобщо няма да говоря... Та един от всичките лекари в крайна сметка ми изписа Микомакс и Ломексин, дали ще е достатъчно за тоя ужас? 😔

# 231
Здравейте момичета, имам голям проблем и ще се радвам на всякакъв съвет. След мисед аборт, се наложи кюртаж, 19 дена след който се наложи още един, не ме били изчистили добре... След втория получих много силен сърбеж анален и вагинален, положението е трагично, дори кожата е паднала... И С тази "красота" наред, днес ме "канят" за трети кюртаж, плюс хистероскопия, защото отново се виждало нещо... Аз дори не мога да си седна на задните части, за психическата травма изобщо няма да говоря... Та един от всичките лекари в крайна сметка ми изписа Микомакс и Ломексин, дали ще е достатъчно за тоя ужас? 😔

Ломексина действа 3 дни, Микомакс колко таблетки ви изписаха, по схема ли? Може да ползвате и крем Залаин или Клотримазол за мазане по засегната кожа. За тези Кюретажи един след друг, потърсете второ мнение. Предполагам след тях ви изписват антибиотик и от там са гъбичките. С първия цикъл след Мисед, може да се доизчистете сама. Поне при мен беше така (ако не вдигате висока температура). Вземете си хубав пробиотик и витамини А, Е ( Геритаминол) за възстановяване на лигавицата на матка.

# 232

Ломексина действа 3 дни, Микомакс колко таблетки ви изписаха, по схема ли? Може да ползвате и крем Залаин или Клотримазол за мазане по засегната кожа. За тези Кюретажи един след друг, потърсете второ мнение. Предполагам след тях ви изписват антибиотик и от там са гъбичките. С първия цикъл след Мисед, може да се доизчистете сама. Поне при мен беше така (ако не вдигате висока температура). Вземете си хубав пробиотик и витамини А, Е ( Геритаминол) за възстановяване на лигавицата на матка.
Микомакс е изписан три таблетки на 1,3 и 7 ден. Ломексина го мажа вече 5ти ден. Притеснява ме всичко, което ми се случи за няма и месец, две пълни упойки, ровене по матка..Та сега и трети път.Минах за второ мнение, казва да изчакам с интервенциите, в събота ще ходя на трето мнение. Възможно ли е от гъбички те да прокървявам леко?

# 233

Микомакс е изписан три таблетки на 1,3 и 7 ден. Ломексина го мажа вече 5ти ден. Притеснява ме всичко, което ми се случи за няма и месец, две пълни упойки, ровене по матка..Та сега и трети път.Минах за второ мнение, казва да изчакам с интервенциите, в събота ще ходя на трето мнение. Възможно ли е от гъбички те да прокървявам леко?

Най-вероятно е от кюретажа това прокървяване. Какви оплаквания имахте, за да ви извършат втори Кюретаж? При мен първия път беше жълто тяло, втория път 3 фоликулярни образувания, заради обърканите хормони, но след първия цикъл всичко се оправи.  Според мен изчакайте си първия цикъл, ако нямате оплаквания. За психическото възстановяване ви разбирам напълно. Аз съм с 2 Миседа. Бързо възстановяване ви желая.

# 234

Най-вероятно е от кюретажа това прокървяване. Какви оплаквания имахте, за да ви извършат втори Кюретаж? При мен първия път беше жълто тяло, втория път 3 фоликулярни образувания, заради обърканите хормони, но след първия цикъл всичко се оправи.  Според мен изчакайте си първия цикъл, ако нямате оплаквания. За психическото възстановяване ви разбирам напълно. Аз съм с 2 Миседа. Бързо възстановяване ви желая.
Благодаря ви! Втория кюретаж, беше заради кървене, третия-имам леки прокървявания, редки и малки количества... Каза, че пак не съм изчистена, вижда се нещо, което според него е някакъв остатък, който се превръща в полип, за да не иска да излезе. Срока, в които ми се случва това, е твърде кратък, и не мога да преценя дали е проблем този "остатък" да си постои, пък може и да излезе сам!?

# 235
  • Varna
Кой каун ги прави тези кюретажи? То бива, бива ама три пъти да ровиш и все нещо да не си доизчистил. Потърсете друг лекар, за втори мнение. Бързо възстановяване Ви желая.

# 236
Кой каун ги прави тези кюретажи? То бива, бива ама три пъти да ровиш и все нещо да не си доизчистил. Потърсете друг лекар, за втори мнение. Бързо възстановяване Ви желая.
Да, ходих при друг лекар, категоричен беше, че не е нормално да има трети кюретаж. Но не ми обясни причина, поради която още прокървявам (20дена след втория кюртаж, както беше след първия) 🙄

# 237
  • Varna
Незнам в кой град сте. Препоръчвам ви д-р  Александър Калчев. Работи във клиниката на д-р Сигридов във София. По принцип е репродуктивен специалист, но сега се занимава най- вече със хистероскопии. Има много хубав видеозон.

# 238
Момичета, кажете спешно в Пловдив към кой АГ да се насоча за хронична вагиноза. Опитах какво ли не, но рецидивира постоянно.

# 239
Здравейте 🙂 до сега не съм писала тук.
След лечение с антибиотици в края на януари месец получих гъбична инфекция. Гинеколожката ми назначи лечение с Клотримазол глобули, Вагибиом баланс и Кандизол на 1ви, 3ти и 7ми ден от началото на лечението. Проблема е, че след първото хапче Кандизол се почуствах много зле + много ускорен пулс и прескачане, дори стигнах до спешното, там ми казаха, че е възможно да е реакция към активната съставка на Кандизола и да не пия повече. На контролната микробиология излезе отново Candida albicans, като новото лечение е Гиналгин глобули, Гиназол по 1 през седмица, Лактажин и Флукорик, което на практика е със същото активно вещество като Кандизола (въпреки, че обсъдих с докторката случката след приема на Кандизол). Започнах глобулите, но наистина много се притеснявам да приема и хапчетата. Има ли сред вас дами, които са успели да преборят гъбичките без да приемат такъв вид хапчета? Според вас дали има и някакъв друг начин, например с пробиотици или хомеопатия, освен глобулите? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт