Фермата сезон 6 Тема 4 /28.09-04.10/

• 51 808
  • 1 544
  •   1
Отговори
# 225
  • София
В организацията, в която работя сме много хора. С голяма част от тях се разбирам, но естествено, нито човек може да харесва всички, нито те него, за мен обаче е проява на голямо невъзпитание да те поздравят за "Добро утро' и да не отговориш... Това за поведението на Надя...

# 226
  • при късмета
До сега, винаги седмицата с носиите е минавала много задружно и са загърбвали всякакви различия, които е имало преди това и лични вражди. Тези нарушиха "традицията" и се изложиха, почти всички. Само Кустев и Даяна усетиха "започна се" и се разграничиха от цирка.
Калоян хем иска да угоди на всички, хем усеща, че няма как да стане, визирам угаждането на капризите на Милена и стоте ѝ искания и доста се обърка. Петър сте обсъдили, ще се повторя. От Митко и аз съм изненадана. Обяснявам си всичко с алкохола и това, че всъщност никой не може да понася Милена и затова са им такива реакциите.
Самата Милена от началото си личеше, че изобщо не ѝ е приятно да е ратай и цялата радост и хилежа ѝ са безкрайно насилствени. Стана ѝ кристално ясно, че тя освен Асен и половината мозък не може никого другиго да  манипулира и сметките ѝ са излязли криви и никак не е доволна. Даже половината мозък е на път да мине в другия лагер заради Калоян. Самата Антония, според мен и половин мозък няма, много е зле горката.
Надка се изложи, но точно като Милена, няма да си признае. Оправдания с температура и не знам си какво. Призна де, ама само пред камерата, не пред другите. Не разбрах защо тя все пак прави сиренето, а не дойде човек да показва на всички, както бяха обявили в началото. Може би рецептите са им оставили, защото не са направили всичко от задачата и не дадоха на кои е разпределена тази задача. Поне аз не видях.
Обичая много забавно го представиха Ангел и Данчо.
Разправията за млякото на масата беше и излишна и смешна. Дана се фръцна, че я били юркали да сервира, а хората просто поискаха мляко. В същото време, разбирайки, че няма да има за всички продължаваше да си гребе от буркана и да си слага. Иначе мрънка, че не отчитали тя какво иска от пазара. Детска работа, макар вече да не може да мине за дете

# 227
  • Варна
О, да, Митко много ми опротивя с това изказване как трябва да третираш ратаите като роби. А мислех, че е благ човек. Реши да се подмаже на властта той, щото го изръси в подкрепа на казаното от Петърчо, че ратаят бил роб и трябва да се третира като такъв. Тези чуват ли се какви ги дрънкат...
На мен ми се стори, че Шестака говореше как в миналото са третирали ратаите. Но може да не съм разбрала. така или иначе властта е във фермера, не в Митко.

Петър... Мислех, че е само  интроверт и темерут, но явно отдолу се спотайва още нещо..Дано да може да го контролира. Хепи Ванчето е много лапнала по него, ще са чудесно балансирана двойка. Simple Smile

# 228
  • Sofia
Той ще мята посуда по нея, тя ще му се радва.

# 229
Може да си права, Хексе, а аз да не съм разбрала добре.
Но, както и да е, Митко с такова гадно доволство го изрече, сякаш му се ще да го прилага върху някого.

Ванчето му е кака на Пешко, доста по-голяма е от него и си личи. Но това не ѝ пречи да пърха като пеперудка около него. Simple Smile
Karen, да! Joy Joy Joy

# 230
  • София
Хепи Ванчето ще обикаля света по вода. Петър - по въздух. Няма да се засичат много-много. Няма да имат време да се карат. Като се видят - само ще се обичат. Simple Smile
Ама това може да се случи само при някакво идеално за Ванчето развитие на събитията - Петър да открие любовта в нейно лице - което е крайно нереалистично.

На мен ми се стори много унизително това мачкане на краката. Не може Ванчето да е чак толкова ужасно много зажадняла за мъж.

# 231
  • София
И аз мен мачкането на краката ми е унизително. А Ванчето ако е хлътнала по Петър, кофти за нея, той не ми изглежда за подходящия за нея мъж. Издъни се кофти той, а първоначално ми харесваше обраното му поведение.

За мен всички се поиздъниха вчера - едните с наглостта си, другите с това, че си повярваха прекалено много, а другите, че си позамълчаха. И не мога да оправдая никой с алкохола, колко да са пили, че да повлияе?!

# 232
  • Варна/Амстердам
Наистина "краката" бяха лайтмотивът в снощния епизод. Измиване, масажиране, въобще съблазняване чрез силата на нозете. 😅

# 233
Митко много му знае устата, ама неще да е фермер, още в началото сподели, че не иска да поема такава отговорност. На мен ми е неприятен още с безумното си изказване "искам внук с шест пръста..."😶😶😶

# 234
Във вчерашния епизод лъснаха доста неща:
Първо: Как е възможно хора, които са адвокати, кандидатсвали с история, литература и БЕ да не могат да отговорят на елементарни въпроси за български възрожденски поети? Чак започвам да си мисля, че нарочно са им занижили резултатите, че да може да са ратаи.

Второ: Знаех си, че Петър е гадина и ето - вече започна да си го показва. Само погледът му като видиш в комбинация с продрания тънък глас и трябва да ти стане ясно що за тип се крие под намазаната външност.
Чак му се чудя на акъла на Хепи Ванчето как му размачкваше стъпалата. Бррр... На мен тя ми е симпатична и смятам, че заслужава нещо по-добро. Само дето няма да го намери във Фермата.

Трето: Чудно ми е как жени може да се прехласват и кефят на обичаи като показания вчера. Само при мисълта за нещо подобно се изпълвам с неприязън и негодувание. Камо ли да се радвам как са процедирали навремето с младите момичета. По това разбирам колко им е капацитета на "момите" във фермата.

Калата е добро момче, но лесно го манипулират.
Момичето с голямата глава язък само, че има толкова място за мозък в черепа - явно не й служи за нищо. И веднага като в детската градина: "Асенеее, викат тее."
Асен, разбира се, беше прав за цигарите, но...като не умее да се изразява ясно и категорично, така е. Мънкащите мъже винаги са под нечий чехъл. Или казваш каквото мислиш без да те е страх от последствията и кой ще ти се разсърди, или си траеш. А не, дай да кажа, ама да го завоалирам. Естествено, че ще го насмотат. И аз да съм, и аз ще му свия сармите в една подобна ситуация.

По въпроса с  бирата не са съвсем еднозначни нещата. Те за да стигнат дотам, да правят напук, трябваше да изтърпят гаврата на Ангел и Петър - да ядат на тревата и оскъдни порции. Така и така някой от тях ще е на дуел, що да не ги вбеси. И успяха ...Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 11:14 от Анонимен

# 235
  • София
Аз пък нито вчера видях нещо толкова скандално в поведението на Петър, нито разбирам коментарите против него. Че за три седмици досега, гласът му не се чу, но за сметка на това му лазиха по нервите добре. Особено във вчерашния епизод, Милена и Асен се постараха да ги вбесят и докато Калоян си обгрижва Тонито и гледа да угоди на всички, за Петър остава да е лошия. Като цяло е доста търпелив, но търпеливите хора са така, накрая избухват от нищото. Милена си е провокатор - остави ги без достатъчно храна в нейната седмица, изгърби ги от работа, особено Калоян, Петър и Боби на покрива, заяде се миналата седмица с етноса на Боби, макар че вината за ниския бюджет беше нейна и продължава да ги провокира безпирно. Какъвто и да е Петър, търпението му не е безгранично. Той си позволи да им влезе в тона, но то с такива хора няма друг начин. Само да вметна, че и Кустев не беше по толерантен към техните изпълнения и не им влезе по-малко в тона. В крайна сметка, Петър не е затрашил никой с поведението си. Забравяте че е предаване и това с чашата дали беше обмислено и нарочно или в яда си стана по рязко и я бутна, не е ясно. Виждаме само режисираната версия. Ако беше толкова застрашителен, адвокатите нямаше да се хилят неадекватно.  Каквото повикало, такова се обадило.

# 236
И на мене този ритуал ми беше много неприятен, въпреки добрата игра на Данчо и Ангел. И като си представиш, че по някои села се е изпълнявал до 50-те години, бляк... Не че момите са били честни, де, пускали са малко кръв някак си там, да не се изложат, после са се раждали седмачета, че и по-рано даже. Joy Имаше и виц - учЕното си е учЕно.. за три месеца износи бебето.

Да бе, Петърчо ще заплашва ратаите с глад, ще мята чаши, после - какво толкова е направил.
А можеше нарочно да си шлайфат дъските пред ратайската къщичка, за да дразнят Милена, нали.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 11:21 от Ензим

# 237
  • SF
Петър и Ванчето откога са двойка? Откога между тях има флирт?
Аз сякаш гледам друго предаване. Така и не разбрах как стана така, че Калоян се завъртя покрай това грозничкото глупавото момиче.
Ванчето е твърде шантаво. Масажира краката на Петър... Знае, че има камери, ще се показва. Не й пука. Само като ми каже някой, че се казва Хепи Ванче и вече не го приемам сериозно. Все едно ми се е представила като Куку Ванче.

Милена се хили насила. Ще я заболи гърлото от напъни да се забавлява и да кънти смеха й. Демонстрира нещо на Асен. Иска да го въвлече в идеята си, че са весели и щастливи да бъдат ратаи, че не им пука затова, че всички ги унижават... Оня се усеща, но играе играта й. И той се пъне да се кефи на ратайството. А му е кофтиииии. Надявал се е да е "мозъкът на фермата", типичният представител на успешните граждани. Да бъде признат за авторитет от самото начало. А то какво стана...

Не разбрах защо фермерите отидоха да се забавляват с ратаите си, които очевидно и неприкрито не понасят. Защо се занесоха до тяхната колиба?

И кое точно вбеси уравновесения сексимвол? Какво толкова му казаха? Аз си го обяснявам това поведение с прекаляване с алкохола. Когато не е пил, се въздържа и се контролира. Като пийне повече, му е трудно. Нямаше нищо чак пък толкова вбесяващо. Хепи Ванчето, ако се уреди с него, трябва много да внимава как и на какво му се хили. Иначе ще хвърчат чаши покрай ушите й.

# 238
Мисля, че самият Боби не се обиди толкова от коментара за етноса си от страна на Милена, колкото някои жени тук.

А иначе изобщо не пречи да си тих и да си падаш гаднярче, да си подмолен без да си шумен. Нямаше наистина кой знае какво скандално в поведението на Пешо, освен че показа слабост. За мен хвърлянето на чаши значи точно това. Освен ако не е кофти пиянство. А злобното заяждане с Асенчо, който през цялото време недоумяваше откъде се набра толкова хейт съвсем довърши портрета на така желания мачо.
Но щом го харесвате, вземайте. Laughing Аз за себе си се убедих, че правилно не съм го посочила в анкетата.

На чичо Митко изцепките бяха малко извадени от контекст. Не е казал нещо, което да не е вярно.

# 239
  • при късмета
Изобщо не е бутнал чашата. Взе я и я хвърли. Ясно е, че си изпусна нервите, но не всички, които си ги изпускат, хвърлят и трошат. Това не е добър признак. Може да удариш дърво, стена, нещо на което да не нанесеш щети в яда си, друго е да трошиш нарочно.
Калоян обаче може да се окаже в много лоша ситуация. Сега ще си проличи до колко се влияе от Антония. Петър е твърдо да се праща Милена на дуел, както и самия Калоян. Обаче, ако някой ще се възпротиви, то това е Антония, двете са единствени приятелки една на друга. Ако Антония повдигне въпроса, ще стане ясно дали на Калоян му е по-важна свалката или играта.
А ако половин мозъка изобщо не повдигне въпроса и вижда, че Милена е пътник и реши занапред за Калоян да се залепи, то Мирена съвсем ще потъне. Единствения ѝ съюзник ще остане Асен, а и двамата няма да ги бръснат за слива

Общи условия

Активация на акаунт