Фермата сезон 6 Тема 4 /28.09-04.10/

• 52 283
  • 1 544
  •   1
Отговори
# 660
  • при късмета
Дори Даяна, която реши да защити Милена, в крайна сметка не намери смислен аргумент да защити нея лично, а ѝ се наложи да критикува групата. Даяна го прави но начина, по който тук се критикува. Не с аргументи , а с нападки по другата страна. Красноречив е факта, че дори този който защитава Милена, не може да намери такъв аргумент, а му се налага да действа като същата тази група, която критикува. Дори от пръстите не може да си го изсмуче

# 661
Да, този похват се нарича "теза - антитеза" . Ти някакви други похвати ли ползваш, когато искаш да защитиш тезата си?

# 662
  • при късмета
Разбира се, че ползвам друг похват, даване на аргументи му се казва. Ако бях на мястото на Даяна щях да защитя Милена с "вижте, не сте прави, заради това и това", изреждайки конкретно това и това. Не е същото, като да кажеш на другия твоята теза не е правилна, моята антитеза е правилната. Кухо и е и олеква

# 663
  • London
Калоян ми е един измислен герой, не спира да рецитира. Адски ми е неприятен, на какво отгорв ще ми удря по-масата? Милена сигурно заплатата му за месеца я изкарва за няколко дни. Бахти неудачника и седнал за стратегии да говори глупака.

Надя е жалка! Дана още повече, не спря да трепери, да се обяснява и разпитва покрай дуели. А реално й трепереха гащите като беше ратай при Милена, тя дори я прати като работлива на търг да се наяде, а то не спря да я хули. Долно човече.

Това пък да си излагам тезата на някой, който няма да падне по гръб е още по-кухо. Загуба на време.....

# 664
И какво включват аргументите ти по-различо и без критика към другата страна, Ма ко?
И да търся, няма да намеря нищо различно в ничии аргументи.

# 665
  • София
Каквото и да си говорим... да прилагаш наказание под формата на лишение от храна, е доста елементарно.
Това, че имаш моментна власт да решиш, че някой ще яде четвърт порция или никаква, просто защото не ти е симпатичен, е грозно и долнопробно.
Всички други интриги са приемливи, но храната като средство за манипулация, е жалка картинка...

# 666
  • при късмета
Само, че тук има аргументи и всеки е написал конкретната причина за да има това мнение. Не да търсиш различни аргументи, а да отчетеш факта, че изобщо ги има. Даяна не го направи, това казах. Не можа да намери аргумент да защити лично Милена, само изкритикува всички, че я отлъчили.

# 667
Ето, Даяна съвсем открито изрази позиция, обратна на всички останали. Дали по сценарий, дали собствена, все едно. Защо към нея реакцията не е същата като към Милена? Дори скандалджийката Мария, води с нея нормален разговор по темата.
Да дадем няколко дни на Надка да се задейства и Даяна скоро ще бъде обявена за враг на групата. Надя е голям манипулатор и от нея тръгна цялата история за Милена.

# 668
  • London
Отлъчването на никой не е навредило. Я си спомнете Росица...отиде и на финал. Там щеше да спечели, ако си беше напънала гъза. Имаше със сигурност най-много зрителски вот.

# 669
Каквото и да си говорим... да прилагаш наказание под формата на лишение от храна, е доста елементарно.
Това, че имаш моментна власт да решиш, че някой ще яде четвърт порция или никаква, просто защото не ти е симпатичен, е грозно и долнопробно.
Всички други интриги са приемливи, но храната като средство за манипулация, е жалка картинка...

Така е. Някои не пропуснаха да сравнят тази постъпка с простотията на Милена със сухите пасти, с която разбуни кошера.
Но е различно - сухите пасти са десертче, глезотия, не основно хранене.

Знам, че се повтарям, но такова плюскане в друг сезон не е имало...

Dorina_10, така си е, на Надка от самото начало ѝ е трудно да преглътне самочувствието, което демонстрира нама'аната адвокатка. То май на всички им е трудно. Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 10:00 от Ензим

# 670
  • при късмета
Ето, Даяна съвсем открито изрази позиция, обратна на всички останали. Дали по сценарий, дали собствена, все едно. Защо към нея реакцията не е същата като към Милена? Дори скандалджийката Мария, води с нея нормален разговор по темата.
Да дадем няколко дни на Надка да се задейства и Даяна скоро ще бъде обявена за враг на групата. Надя е голям манипулатор и от нея тръгна цялата история за Милена.
Далеч съм от мисълта, че Надка е цвете за мирисане, но не е съвсем така. Не Надка настрои Ангел с/у Милена, не Надка обиди Боби, а тази ѝ теза настрои много хора вътре с/у нея, не Надка нападна Кустев и после в нейната седмица да прави същото. На повечето мнението за Милена е създадено от собствена позиция и лични преки наблюдения. Единствената настроена от Надка е Мария и евентуално Митко
Отлъчването на никой не е навредило. Я си спомнете Росица...отиде и на финал. Там щеше да спечели, ако си беше напънала гъза. Имаше със сигурност най-много зрителски вот.
Затова казах, че ако си отлъчен от тези вътре, ти трябва подкрепа поне отвън. При Милена няма нито от вътре, както е видно, а четейки коментарите тук и във ФБ и отвън няма. И на финал да отиде, няма шанс да победи без никаква подкрепа

Така е. Някои не пропуснаха да сравнят тази постъпка с простотията на Милена със сухите пасти, с която разбуни кошера.
Но е различно - сухите пасти са десертче, глезотия, не основно хранене.

Знам, че се повтарям, но такова плюскане в друг сезон не е имало...
Вчера нали се съгласи за пастите и сама каза, че било така? Милена не е била лишена от храна, беше ѝ намалена порцията. Точно както тя намали порциите с пастите
Иначе да, храната като манипулация е жалка, но да не забравяме, че Милена я започна

# 671
Ма ко, но не е едно и също, и вчера го казах. Simple Smile Милена не е намалила порции с основно хранене. Едно е да няма по равно пасти за всички, друго е да сложиш на някого 1/3 закуска.

А защо тези мъжленца, които Милена обслужваше грижливо, са толкова озлобени срещу нея? Какво им е направила - по-назад в темата зададох този въпрос, никой не може да отговори явно.

# 672
  • при късмета
Така и не уточни кои конкретно мъжленца имаш предвид, защото аз дадох примери на кой какво точно е направила. А ако визираш Калоян и Петър, какво пречи да са изградили мнението си на база лични наблюдения над Милена? При това преки, не като на зрителите. Точно както твоето мнение е изградено за тях. Нали на тази база ти е мнението, не ги познаваш лично и нищо не са ти направили? И мнението на всички пишещи за всеки участник е изградено на същия принцип

По БТВ започва седмичния коментар в "Преди обед". Този път с Екимова и Митко е Жанета

# 673
Очакван избор на Калоян. Никаква изненада. Очаквам и Милена да избере Антония, за да си го върне на Калоян, от там и това, което казаха И+А че щяло да стане взривоопасно.
Калоян ми хареса как отстоя този път думите си, първо защити ратаите, после каза и на самата Милена истината в очите. Да, тя се опита да разедини Фермата, следвайки собствения си егоизъм и стратегия (защото Милена в името на крайната победа и през трупове ще мине, такъв тип човек е), но не успя, защото подходи изключително глупаво и в резултат обедини всички срещу себе си. Тя обаче никога няма да го осъзнае, защото както каза и на Даяна, ''Аз се възхищавам от себе си'' Просто този човек определено живее в някакъв измислен свят в който всичко се върти около нейната особа. Та на думите на Калоян, Милена не отговори нищо смислено, а пак както винаги заучени предварително фрази. Тази жена изобщо не може да импровизира. Когато не знае какво да каже или сменя темата, или казва, че няма да коментира това сега. Е, то така е много лесно.
-
Антония и Поли когато и да отпаднат все ще е късно, но Антония лично мен ме дразни от ден 1 и просто не я трая. Та се надявам да е тя на дуела и да си заминава да си живурка с другата половина от общия мозък. За нищо не става, много лош избор за член на Фермата. Ако не е Тони, кой да е. Поли. Според мен няма да избере Дана, защото Милена сама няма да иска да се конфронтира още повече с Надя и Мария. А и Дана се харесва на Илиан, Стоян, Митко, Ангел. Все хора с които Милена според мен ще се опита на даден етап от играта да си възвърне някакви що годе приемливи отношения (хайде така да го кажем).
-
Според мен има взаимен респект между трите най-силни участнички (поне на базата от видяното до тук), Надя, Мария и Милена. Едно говорят, но друго мислят. Не вярвам Милена да бе избрала Надя. Абсурд, не и толкова рано. Всяка от трите усеща, че превъзхожда останалите и ще се опитат да стигнат до финалните битки, пък там вече каквото сабя покаже.
-
Браво на Надето за убедителната победа. Скъса ги и на бягане, което ме изненада. За белтъка вече бе ясно. До тук втора игра в която се представя добре. А тук и победител взе, че стана. Естествено, че ще си запази имунитета. Тя да не е някой подготвен спортист, че да раздава имунитети. На дуел абсолютно всеки един човек, колкото и добре да е подготвен може да отпадне. Това важи за всеки един формат. Винаги има риск. В спорта и в живота е така. Ден с ден не си приличат. Убеден съм, че както на Милена не и се иска да ходи на дуел с Надя, така и на Надя не и се иска (или то може да и се иска ама да не смее, както и за Милена същото) да ходи на дуел с нея. Останалото са психоатаки. ''Във войната всичко е позволено.'' Wink
-
И последно искам да напиша нещо за ''голямата'' актриса Даяна, която толкова много ви е трогнала. Първо никога не забравяйте две основни неща за нея. Тя е там с хонорар, такива не стигат до края и следват сляпо предварителен сценарий. И второ, тя е там, за да се хареса на всички. На малки и големи, на престъпници и свещеници... И сега идва цялата тази сценка, която просто крещи на ужасно зле скалъпен И+А сценарий. Първо Милена казва, че не иска точно актрисата с хонорар да не вземе имунитета. Сериозно? Вижте как Даяна се стъписа, шах с пешката. И изведнъж сменя курса. Значи това не е първата изцепка на Надя по адрес на Милена. Защо преди не се опита да е парламентьор, а точно сега когато положението на Милена стана нетърпимо и И+А ще се опитат да и изгладят малко имиджа. Когато отиде да говори с Милена, обърнете внимание как се подхилкваше и хвърляше погледи към камерите. Много лоша игра, много. После се чуди, защото никъде не я търсят. Сега мога и да бъркам и всичко това да не е сценарий. Ами ако не е сценарий, значи е страх и лицемерие. Защото Даяна как само се задейства да адвокатства на Милена, че и при нея ходи. И всичко това идва след изказването на Милена, че не иска Даяна да вземе имунитет, с което все едно и сложи мишена на гърба.
-
Кой ще е в отбора на Милена? Нека първо видим противника и тогава ще бъда по-категоричен, но на този етап само трима. Асен, Данчо и Даяна. Никой по своя воля. Асен от немай къде, Даяна по чужда заръка или защото вече пое по пътя, а Данчо за подкрепа на Даяна.

Даяна не влиза ли без хонорар? Че и какъв хонорар да има при положение, че не е толкова известна? Нито сериала, в който е участвала стана голям хит, нито пък тя е разпознаваемо име.

# 674
Хайде не извъртайте нещата и гледайте и съпътстващите събития. Милена намали дажбите към жените в момент на дефицит. Аз съм жена и на моменти полудявам за сладко, но знам че ако се контролирам два три дена и се овладея, след това този глад съвсем изчезва. Мъжете че са опънати на дйствително много по тежка работа и в тази ситуация действително имаха повече нужда от тези въглехидрати в този случай в по-голяма нужда от жените. Ако аз бях там, без да ме питат щях си подаря дажбата. Мъжете пък от една елементарна дори фалшива кавалерщина можеха да откажат и да си предложат пастите на жените. Сигурна съм че никоя нямаше да вземе.
Да ето такива  решения правеше Милена в своето управление , които никак не са популистки и си навлече омразата .Направила е избора кой да изяде повече според килограмите му , работата му и нуждите (колко комунистически ) , но не е казала има един тон пасти и няма да дам Тошо и Гошо щото не ме кефят и ги мразя.
И още нещо , Петър и Калоян се хвалеха че има продукти да се направи 30 килограма торта - и това от продуктите на НЕПУШАЧИТЕ , на които не им дадоха шоколад , а казаха че ще забъркат торта че да има много.
Т.Е на милена и асен , дори трябва като непушачи да им е двоен порциона, и въпроса е принципен. Евала че си потърси правата. За Бейовете (мале Петър и визуално прилича точно на Бей ) , това разбира се се води МРЪНКАНЕ

Общи условия

Активация на акаунт