Фермата сезон 6 Тема 4 /28.09-04.10/

• 52 000
  • 1 544
  •   1
Отговори
# 945
  • SF

Абе има си хора, които вътрешно се бунтуват срещу стадото и не искат да са част от него. Това са индивидуалисти, които от една страна нямат лидерски качествата  да поведат стадото, да се заявят и мотивират другите да ги следват, от друга - не могат да се оставят масовката да им дава тон и от трета усещат, че стадото или няма да оцени подобаващо идеите им или ще подтисне собствената им креативност. Аз съм такъв човек - сама фунционирам най-добре. Няма добро и зло - от всякакъв вид индувидуалност има нужда и всеки трябва да си упражнява собствената житейска функция.

Аз подозирам такива качества у Ангел. Готино му е да е различен. Просто неговите прийоми са по-елементарни и изглеждат като правене напук.

# 946
  • при късмета
Милена направи всичко, точно с цел да е лидер. Просто ѝ излязоха криви сметките, подцени всички останали, пък нищо, че изглеждат като глутница, тълпа и не знам още какво. Просто тълпата изобщо не ѝ се остави, а това Милена никога няма да признае и сега се прави, че изобщо няма представа защо се случва всичко това. Различни хора ѝ задаваха пряко този въпрос, а тя увърташе, не е като да не знаеше истинския отговор

# 947
Ангел си е различен и си го усеща. Според мен той е малко като Милена - само дето той е селския хитрец, а тя - обазовованата градска кариеристка. И двамата смятат хората за отрепки, с които те умните и хитрите могат да си играят. Разликата е, че Ачо го прави уж невинно и по забавен начин, а Милена - дразнещо. Но и двамата с неизменната усмивка. Чудя с каква ли зодия е Ачо. На водолей леко ми намязва.

# 948
  • Другата България
Дяволо, ти поне знаеш какво се зарекох след миналия сезон на ИВ.
Да не задълбавам, да не се впрягам, да не се раздавам вече в ТВ формат.
Това и правя - гледам за разнообразие и някаква емоция, различна от ежедневието, всеки трябва да разтоварва по някакъв начин.
Така че аз подкрепа към никого не съм имала, за да я свалям. Допадаше ми Милена първоначално, така е. Продължавам да смятам - и го писах, че от жените тя е човека, с когото бих изпила едно кафе на слънце, все още.
Но някак, с нещо, което все още не мога да уточня какво, ме разочарова през фермерската си седмица. Наистина не мога да се спра на едно конкретно нещо, някак комплексно. И ми стана....по-скоро безразлична, нито "добра", нито "лоша", въпреки че на фона на останалите жениЧКИ, тя си е китка.
Писах за Ванчето, тя също някак с неутралитет е безразлична, но аз поне предпочитам личните пред безличните. Сив човек, който не можеш да го разбереш кой е, какъв е, защо е такъв за мен не е за предпочитане пред човек, който изпъква по някакъв начин, пък било то и негативен. Сам виждаш - за Ваня не се пише нищо, а тя не е лош човек, добър такъв е, работливо момиче, или поне такова впечатление създава. Ама без мнение, точно като Поли. Може така да изглежда, защото се набляга на едни и същи персонажи, на скандали, сеири, драми и т.н., но засега тя е в сянка. Но винаги със "стадото", не смее да се опълчи открито - ако мисли различно, или да е с тях открито - в смисъл да каже защо, тя против Милена не е казала нищо, или поне аз не съм я чула. Просто си е прикрепена към по-голямата група, независимо коя е тя, и е като пълнеж един вид.
Та в тази връзка, за Милена. Така, както ми беше безразлична, отново ми стана симпатична след втората поредна седмица на това, на което станахме свидетели - първата на Боби, втората на Калоян. Особено след втората. Да, сега вече ми е симпатична именно защото останалите направиха така, основно. Но и защото наистина аз поне не виждам нищо от това, за което те я обвиняват, а и тук се пише от някои хора, да е истина.
Не е лицемерна, казва си на всеки каквото мисли открито, явно всеки влага различно разбиране в смисъла на думата лицемерие. Не е и егоист, не съм забелязала да е такава, да, мисли за себе си основно, но кой от там присъстващите не го прави? Влязла е със стратегия, следва си я, не е агресирала срещу никого, а поводи да искаш. Коментирам тези неща, защото те са основните, в които я обвиняват. Въпреки, че според мен някои хора и не знаят защо не харесват Милена. Защото.....така.
Да, все още съм за Боби. И за Даяна от жените, това го писах също.
Боби трябва да ме разочарова само ако заиграе по ромската тема, или с нещо друго фрапантно, иначе засега не виждам друг "мъж" там. Данчо, ама нещо и там нещата са ми на кантар.

# 949
  • Варна
Абе има си хора, които вътрешно се бунтуват срещу стадото и не искат да са част от него.
Абе откъде излезе това със стадото..
Вчера чета и във фейсбук: "стадо вълци".  Joy

# 950
Твърдо съм за Милена на дуела днес.
Очаквам убедителна победа.
Според мен Антония няма да предложи Калоян за фермер.
Ако трябва да предполагам - Петър или Боби. Ако реши да връща лихвите - Надето.

# 951
Много ми е странно, че толкова хора харесват и оправдават Милена. Единствено ми е била симпатична на фона на нападките на Надя, но определено Надя е по-малкото зло от двете. На дуела довечера стискам палци за чудо и Антония да остане.

# 952
  • SF
Аз не я оправдавам за нищо. Даже войната между нея и Надя не ми е интересна. И двете не са ми симпатични и не се интересувам коя ще надделее. Всъщност между тях има много общо - манипулативни са, не понасят чуждите възгледи, не признават, че някой може да не харесва това, което те правят и постъпките им. Просто едната иска да бъде разпознавана като трудовия човек от народа, а другата като успешната гражданка с европроектите и висшите дела. Идеологиите им са различни, но същността им е сходна.
Едната напук не поздравява, защото е твърда, не се върти като фурнаджийска лопата, отстоява си позицията, а другата пък нарочно поздравява, за да демонстрира възпитание и култура. Както и, че не и пука от Надето.
На мястото и на двете, аз бих казвала някакво деждурно Добро утро или кимване при среща, което хем да не ме показва като некултурна, хем пък да не ме изкарва, че се подмазвам на опонентката си.

# 953
"В епизода на предаването "Фермата", излъчен на 01.10.2020 г. по телевизия БиТиВи цяла България стана свидетел на реплика от една от Вашите участнички, отправена към личността на адвокат Станджикова и тя бе следната: „тя е деградирала от професията си“!!!!!!! Ваша е отговорността и морална и законова за това, че направихте обществено достояние тази реплика, която хвърля срамно петно върху една от най-достойните професии в България – адвокатската.

Това казва в отворено писмо адв. Марин Поповски."

От тук

# 954
Всъщност и аз мисля, че Надя е по-малкото зло - реално освен че си излива явно злобата, което за мен липса на достойнство, реално лошо на никой не прави - напротив - полезна е за фермата. А Миленка си е отявлен дразнител.
Даяна всъщност ми направи лошо впечатление (въпреки, че се очакваше може би да направи добро) като си призна, че е виждала какво правят срещу Милена и си е трайкала. Начи има смелост да си каже мнението, ама преди това трябва да помисли добре има ли самата тя интерес от това. И като избраха Милена за дуел, а Даяна не взе имунитета реши, че вече има интерес да я защити. Умничка е - лошо няма.

# 955
  • SF
Не чета линка, но вече подозирам отговора на Иван и Андрей.
Участниците имат свободата да изразяват личното си мнение, а риалити форматът да го отразява неподправено - репликите в него такива, каквито участниците са ги изказали. Свобода на словото и разни тинтири-минтири клишета, биха свършили работа за обяснението на казаното и излъченото.

# 956
  • при късмета
Айде, айде, хората нямат право на мнение според този адвокат, или нямат право на такова,когато е негативно. За никого не е тайна, че адвокат колкото може да помогне, толкова може и да навреди. И взел рушвет от другата страна, че да издъни клиента си, изобщо не е изключение. Колкото и да му е непреиятно, това е мнението за гилдията. А не за професията като такава. Само от него зависи в коя група ще се припознае

# 957
Просто адвокат Марин Георгиев Поповски от Пловдивска адвокатска колегия търси пет минути слава. Бай Анго би казал, че търси под вола теле.

# 958
  • SF
Разбира се! Този адвокат се е чудил какъв "наболял въпрос" да повдигне. Юристите на Иван и Андрей за 5 минути ще му отговорят. Ако са заети, може и аз да им свърша тази работа.
Ако напиша, че Фермата е тъпо предаване, Иван и Андрей могат да поискат обяснение от бг мама, защо дават трибуна на несъстоятелно мнение като моето, което  руши авторитета на продуцентите.

# 959
Хахах, Надя май пресоли манджицата. Да не я осъдят после любимите й адвокати?
Иван хубаво й затвори устата на злобната сватя.
За Калоянчо малко ми е жал. Толкова усилия и драми, за едното мачкане на бозки под юргана. С толкова ще си остане, душичката златна. Антония добре се възползва от симпатиите му, но хич не прецени, че малко не му достига акъл да не номинира Милена. Дори и да победи довечера Тони, добре е да има предвид, че не всеки ще я толерира във Фермата. Или да се стяга и да започва да бачка, или да внимава, че вече им е трън в очите. Българите освен по-умните от тях, най-много недолюбват държанките. А тя вчера достатъчно ги подразни със определянето й за най-работна.
Йордан все повече ми олеква. И с това тънко гласче...абе, фалшив герой ми е като в песента, с която беше поздравен.
Ачо според мен се опитва да подскрежава останалите с такива неочаквани решения. Да си знаят, че е непредсказуем. Той може и да е простак през повечето време, но не му пука за хорското мнение и не го е страх нито от ратайство, нито от дуел. Много добре коментира "успешното" фермерство на Калоян. Да, седмицата беше успешна, но почти нямаше тежки задачи и в хората си знаеха задачите и без Калоян да ги управлява.
Довечера ще стискам палци на Милена.

Общи условия

Активация на акаунт