Истанбул [тема 53]

• 68 500
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Има група във ФБ „Лекарства в Турция“, пробвайте там.

# 61
Във фейсбук има и група "Поръчки от Турция". Изпращат нещата с куриер  до Свиленград и оттам с Еконт до посочен адрес в България, включително лекарства. Групата е затворена, трябва заявка за присъединяване.

# 62
  • София
Шебек, благодаря за новата тема!  Нови приятни пътувания на всички!

# 63
Здравейте Simple Smile
Имам нужда от помощ от момичетата, които живеят в Турция.
Кученцето на близка приятелка преживя много тежко болест причинена от кърлеж и днес е пуснала пост с молба за две лекарства - обезпаразитяващи, които се произвеждат и продават само в Турция.
Ние живот и здраве ще ходим отново в средата на ноември, но ако има възможност да се изпратят сега, ще съм вечно задължена Simple Smile И във връзка с това имам два въпроса:
1. Разрешено ли е да се изпращат такива препарати по куриер?
2. Колко би струвала доставката до БГ?
Предварително благодаря на отзовалите се Gift Heart

Здравейте, в края на следващата седмица ще пращам пакет на майка ми по автобус. Ако не сте намерили по рано решение мога да изпратя лекарството, а майка ми да го препрати с еконт. От кой град сте?

# 64
  • Варна
Пусни поста в темата "На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу", там са по-наясно, често и ходят и ще има повече смисъл.

подобни групи във феиса са доста , пуснете си обявата и в транспортните теми - всеки ден има много микробуси от смесените райони до изселническите квартали из цяла  Турция - все някой шьофьор ще ви поеме поръчката , то и това им е работата - половината микробус винаги е пълен с пратки от баба за внуча , от мама за чинка и т.н. Simple Smile

# 65
  • Варна
Джули,
Скрит текст:
пиши ми на лично кое е лекарството, ако е удобно.
Знам, че обезпаразитяващи за хора няма у нас, затова се търсят навън, но за животни... ММ също не е чувал за такива, което не са достъпни тук, а това му е работата.
В Одрин сме търсили ветеринарна аптека... Ами, по-трудно е, не е като с хуманните. Да не говорим, че чакахме половин час собственикът да се появи и половината лекарства (доста елементарни, всъщност) просто ги нямаше.
В Истанбул вероятно е по-голям шанса да се намери, но като цяло нямат ветеринарни аптеки и кабинети, колкото при нас.
Дано някой местен се отзове. За пътуващи за кратко като нас би било по-трудно.

# 66
Здравейте, ще пътувам до Истанбул с кола, бихте ли ми препоръчали хотел с добра локация и паркинг.

# 67
В Истанбул вероятно е по-голям шанса да се намери, но като цяло нямат ветеринарни аптеки и кабинети, колкото при нас.
Отклонявам се от темата, но сега като бяхме на море в Калкан, Каш и Фетие ми направи впечатление колко много ветеринарни аптеки има там, та дори в първите две градчета, които са доста малки (Калкан сигурно и 5000 жители няма). Също забелязах, че за разлика от Истанбул, на юг много гледат кучета (и едри породи) и повечето са доста охранени.
Скрит текст:
Това си чакаше собственика пред магазин във Фетие, гледаше го какво прави вътре и въртеше опашка
В Истанбул рядко съм срещала домашно куче, но то пък не съм го и обиколила целия. Simple Smile

# 68
  • София
Момичета,
Благодаря на всички ви за съветите Kissing Heart и се извинявам, че не беше много по темата, но никога не ми се е налагало да поръчвам нещо от Турция.
Джули,
Скрит текст:
пиши ми на лично кое е лекарството, ако е удобно.
Знам, че обезпаразитяващи за хора няма у нас, затова се търсят навън, но за животни... ММ също не е чувал за такива, което не са достъпни тук, а това му е работата.
В Одрин сме търсили ветеринарна аптека... Ами, по-трудно е, не е като с хуманните. Да не говорим, че чакахме половин час собственикът да се появи и половината лекарства (доста елементарни, всъщност) просто ги нямаше.
Дано някой местен се отзове. За пътуващи за кратко като нас би било по-трудно.

Това ми изпрати моята приятелка
Скрит текст:
Скрит текст:

# 69
  • Димитровград
Това първото е против кърлежи и съм го взимал  в Одрин от този магазин: https://www.google.bg/maps/@41.668361,26.5589483,3a,27.7y,163.63 … bg&authuser=0
Има го и в БГ, ако е спешно: https://bazar.bg/obiava-28464193/ba-tick-100ml-preparat-protiv-v … -vanshni-paraziti

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 22:40 от papaone

# 70
  • София
Здравейте момичета, ето че отново дойде времето за почивка в любимия град. Ще бъдем в Истанбул между 26 и 30 този месец. Ще пътуваме отново с кола и запазих стая в хотел близо до Сикерджи, но никой не казва нищо за такъв код. От хотела пратиха запитване, дали ще желаем транспорт до летище или друго място. Този код ще ни трябва когато се настаняваме или преди това трябва да сме го получили?

# 71
  • Варна
Джули, пиша на лични!
Навъртам с за някое разказче аз, ама нещо...

# 72
Здравейте, моля предложете ми вариант за екскурзия с две преспивания в Азиатски Истанбул. Има ли какво да се види там?

# 73
  • Варна
Момичета,каква навигация офлайн ползвате ,когато вървите пеша из Истанбул?Предварително ви благодаря за отговорите!

# 74
Здравейте, моля предложете ми вариант за екскурзия с две преспивания в Азиатски Истанбул. Има ли какво да се види там?

Има какво да се види в азиатската част на Истанбул. На първо четене : дворците Бейлербей и Кючюксу,    джамиите Михримах, Шакирин и тази в двора на Богословския факултет на Мармарския университет ; кварталите Кузгунджук и Мода, гарата Хайдарпаша, хълма Чамлъджа, парк Отаатепе, пеещите фонтани в Watergarden, аквариума в Emaar...

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 22:18 от daniela.qnkova

Общи условия

Активация на акаунт