Истанбул [тема 53]

• 67 812
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Снощи на границата бяхме 22 автобуса. От Пловдив тръгнахме в 22:45, в Турция влязохме в 4:30.

# 196
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
26 октомври 2020

# 197
Привет! Включвам се с много голяма молба. В момента се прибираме от 2-дневна екскурзия в Истанбул. Забравих в хотела една риза на приятеля ми  - Tonight hotel port. Ще бъда изключително благодарна, ако някоя от вас, която е там или ще ходи скоро да я вземе и да ми я изпрати по куриер в България. Хотела се намира много близо до Долмабахче около 500 м. Други хотели  на близо са Nidya и Metripolitan.

# 198
  • Sofia
Помоли ТА ,ако си била организирано

# 199
Привет! Включвам се с много голяма молба. В момента се прибираме от 2-дневна екскурзия в Истанбул. Забравих в хотела една риза на приятеля ми  - Tonight hotel port. Ще бъда изключително благодарна, ако някоя от вас, която е там или ще ходи скоро да я вземе и да ми я изпрати по куриер в България. Хотела се намира много близо до Долмабахче около 500 м. Други хотели  на близо са Nidya и Metripolitan.

Ако е много важно за вас и от хотела могат да изпратят ризата с куриер мога да се ангажирам да я вземем. На всеки 10тина дни изпращам пратки към майка ми и мога да я пусна с нашите неща, а тя вече да ви я изпрати с еконт.

# 200
Благодаря! Бяхме самостоятелно, без ТА. Днес очаквам отговор от хотела как да процедираме и ще пиша пак.

# 201
A нощната Чамлъджа е прекрасна и котките са все така без маски.

# 202
Общо взето, сега е момента да се пътува с кола за Истанбул.
- Никакви опашки на границата, минахме я за 15 минути и двете. Като допълнителни разходи са 25лири за дезинфекция на колата, но пък  дават безплатен к-т за всеки пасажер с маска и дезинфектант за ръце.
- евтино гориво.
- повечето хотели са с отстъпки и са на съвсем достъпни цени - избрали сме си с рейтинг над 9, с паркинг, във Фатих на 400м от центъра, с ранно настаняване в 5 сутринта и няма нищо общо със стандартните в които отсядаме с ТА.
- а и въпреки хаоса в движението, винаги може да се мръдне след трафика в 18.00 я на нощна панорама, я в МОЛ или просто да метна една касетка с нарове в багажника на 60 стотинки килото.

# 203
Без да се заяждам, просто от любопитство - после какво ще я правим тази касетка нарове?

# 204
Без да се заяждам, просто от любопитство - после какво ще я правим тази касетка нарове?

Каквото правят и тук - прясно изстискан сок.

# 205
  • Варна

Каквото правят и тук - прясно изстискан сок.

Хе , хе не само  прясно изстискан сок , ако се свари със захар и вакумира може спокойно да издържи 1 - 2 години.От този сироп разреден със вода/сода става най - вкусната безалкохолна напитка.Ако е и със кафява захар е и много предпочитана за децата вместо да се наливат с аспартам , синтетични оцветители и овкусители.Ако прочетете от какво извличат промишлено отделните вкусове ще се хванвте за главата Sad Примерно вкус на малини се получава от дървесни трици .По гъстите сокове - банани , праскови , домати , кайсии .... са сгъстени в добрия вариант с варена тиква ,а напоследък за по евтино - гола вода сгъстена с ензими.
А тази цена от 60 ст. е изключителна и бих взел няколко касетки за сироп(само да не ме домързи де Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 206
Интересни варианти, но сока от нар е изключително вреден за зъбния емайл. Освен, че задължително трябва да се пие разреден с вода (повечето специалисти препоръчват съотношение 1 към 1), след консумацията му задължително устата се изплаква с хладка вода, но никога не се мият зъбите с паста и четка. За даване на деца дори не мога и да си помисля. Освен това обостря язви и гастрити, така че и за това трябва да се внимава. Разбирам, че цената е много примамлива, но нара не е ябълка или праскова, все пак.

# 207
  • Mostly in my mind
Също така знам, че повишава кръвното налягане.

# 208
Явно всички са на вълна храна, та ето да порадваме поне окото

# 209
Като се мотаем из истанбулските улици мъжът ми винаги си взима от тук, от там сок от нар, обожава го. На мен брутално ми става лошо от него, макар че на вкус ми харесва. Та аз се разписвам с литри портокалов сок.
Последния път като бях наскоро , имах да се се мотам цяла седмица, 4 дни от които сама. Разходих се до Кузгунджук, на отиване с 15 ка някаква, на връщане пеша. Много приятно и уютно местенце. На една крачка от навалицата, но без помен от нея. От една пекарна си взех царевичен хляб, малко бвезсолен ми дойде, но така пък чудно си се връзва с маслинки.

Общи условия

Активация на акаунт