Истанбул [тема 53]

• 67 816
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Също така знам, че повишава кръвното налягане.
Напротив, препоръчва се при хипертония, защото смъква кръвното.

# 211
  • Sofia
Нара е супер полезен,като гледам как сте го оплюли:)

# 212
Ето ги моите нарове на вилата, но не са така красиви на външен вид като турските. 😀
Обожавам нар! ❤️

# 213
Пепелче, чудни нарове!

Сортовете са различни, някои са с червена кора, други са жълтеникави. Вторите са по-сладки.
И аз обожавам сок от нар. Мммм, разкош! Нищо не ми става нито на зъбите, нито на кръвното. В един турски сериал правеха сладко от нар. Не съм опитвала, но вярвам, че ще е мноооого хубаво. Simple Smile

# 214
Има един магазин срещу спирката на трамвая на Капалъ Чаршъ, за ядки и сладки работи. Та от там си взимаме масло от черен кимион, понякога изкарват горе в самия магазин машината с която го изцежда, кюспе, всичко си се вижда. Изключително сме доволни, всяка сутрин на гладно по една лъжица взимаме. От там взимаме и сос от нар, личи си че само е сгъстен с варенето, няма нищо друго, прекрасен е. Аз в марината за ребърца го слагам, в салати, а майките ни и те къде ли не. И двата продукта там са си съвсем натурални, нищо общо с пакетираните които иначе се продават.
Аз по принцип съм си с ниско кръвно и мъжа ми мисли, че точно щото го сваля кръвното и за това ми прималява и става лошо от сока от нар. Понеже ако е от захарта, портокаловия сок не ми действа изобщо така, пък си е сладък повече даже.

# 215
Транзитно минаваме през Истанбул. Не бях забелязала как се казва устройството за увиване на багаж. Grinning

И закуската в Кадъкьой до шатъла

# 216
  • На юг от тук

В един турски сериал правеха сладко от нар. Не съм опитвала, но вярвам, че ще е мноооого хубаво. Simple Smile
В Турция така и не съм намерила в магазините сладко от нар,но от Гърция това винаги е първата покупка. Палачинки без това сладко у нас не ядат.

# 217
Pafpaf, кой в хотел резервирахте?

# 218
  • Варна
сиропа от нар предназначен за разреждане със сода се продава навсякъде без предупреждение , че не става за деца.А и е нещо твърде различно от фреша.Абе вкусно е , не знам пък чак да е вредно.И сладкото е вкусно.А за палачинки някой обичат със сладко от дюли на ренде и със сирене - става сладко , кисело , солено.... , абе пълна мешаница , ама вкусна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 219
Като стана горе дума за уличната храна, да вметна няколко думи за любимите ми пекарни във Фатих. Обичам за закуска с айрян или спаначеното хлебче/бюрек, или пиде, или лахмаджун, горещ, направо от пещта.

Ето как изглежда нетуристическата, а истинска "народна" пекарня, от където зареждат питките, повечето туристически заведения.

А след хубавата закуска, може и да се разхожда или ....... почива

за любителите на цени:
стандартният хляб е 1 лира,
питка - 1.5лира,
питка тип бюрек, без пълнеж - 2 лири
с пълнеж - сирене, картофи или спанак е - 3 лири
лахмаджун - 6 лири
пиде - 8 лири

1 лира = 20 стотинки.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 08:17 от PafPaf

# 220
Привет, момичета! В Измир сме от сряда, но след малко летим за Истанбул.  Не ми се тръгваааа. Sad  И този град го обикнах. Наистина е най-светският в Турция. След време ще пусна албум. Бяхме в Чешме, плаж Ълъджа, Алачатъ, Ефес, Селчук, Шириндже, Кушадасъ и самия Измир изорахме. Малко беше тегаво да се ходи веднага след земетресението,  но никъде в централните части на града не личи да е имало такова. Поздрави със сутрешната закуска от крайбрежната Кордон.

# 221
Моето пътуване до Истанбул мина на 30.10. Беше супер, много неща видях, много и купих. Но в автобуса имаше болна жена, която уж била с отрицателен тест за Ковид, а се оказа че е заразила половината автобус с Ковид.  Предупреждавам тези от вас, които пътувате с агенции

# 222
  • Пловдив
С коя агенция пътувахте?
Ние бяхме по същото време, мисля, че нямаме подобни гафове. Поне се надявам.

# 223
Елеван травъл

Очаквала бях от Турция да се заразя, но от автобуса от съгражданка-не.
В Турция мерките им се спазват стриктно и затова винаги ще са по-добре от нас.
А ние, както и въпросната дама без самосъзнание и дисциплина

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 19:49 от elica_2007

# 224
  • Варна
А ние, както и въпросната дама без самосъзнание и дисциплина

ама то колкото и да е съзнателна по - скоро не е знаела
поради трудноста от вземане на проби - неприятни и болезнени , огромна част - 30% се вземат щадящо и дават фалшиво отрицателни резултати
другия важен факте е и , че голяма част от прекаралите вируса са БЕЗсимптомни !

Общи условия

Активация на акаунт