Истанбул [тема 53]

• 67 842
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Аз писах по-нагоре, масово се носят под брадичката, само на закрито и фериботи както трябва. Тоест в самия Истанбул, по улиците никакъв проблем не са маските. То и няма чак такива навалици по улиците отдавна, че да се притеснява човек на открито. Да не говорим че тук случаите са много повече спрямо глава от населението, тоест тук е много по-опасно.

# 241
Ние ходихме до Инстанбул с туристическата агенция миналия месец, че даже и с детето бяхме....ако искате и луда ме наречете. Малката чакаше тази екскурзия повече от година.....и двете отлагания бяха голямо разочарование.....живи и здрави сме.
С маската се свиква....неприятно е лятото, защото изпотява лицето....в хладното време не е никакъв проблем. С маски ще се ходи още доста време.
Заради вируса туристите са много по-малко....в транспорта имаше седящи места навсякъде.
От отпадането на теста и карантината 3 пъти съм била в Турция....последно вчера.
Да можехме да хванем вируса...може и да сме го хванали вчера, но няма гаранция, че там ще се заразим....а тук не.
На ваше място бих отишла, но всеки решава за себе си.

# 242
  • Mostly in my mind
Не забраниха ли със заповед организирането на екскурзии? Това по повод, че някой писа, че се събирали пред Невски на 11 ноември.

# 243
Само за територията на България е това ограничение......и вчера на границата си имаше микробуси и автобуси.

# 244
Освен пасажера, и ТА е за упрек. Как допуска пътник в не добро здравословно състояние да пътува.Безотговорност 🤔
Е нали на границата мерят температурата. Поне на Малко Търново е така. Или нямат право да я свалят от автобуса ?
На Капитан андреево не мерят Температура

# 245
  • Пловдив
На работа съм с маска, в магазините с маска и в Истанбул бяхме с маски. Имаше хора с маски на брадите, но повечето си ги носеха стриктно и казаха, че се правят забележки. За снимките сваляхме маските и после пак ги слагахме, дори и на корабчето. Ето и снимки, на първите сме ние, на следващите се виждат местните.

Скрит текст:

Аз след отпадането на теста съм ходила три пъти до Одрин и веднъж до Истанбул, нося си чинно маската, както и тук в България.

# 246
  • Русе
Освен пасажера, и ТА е за упрек. Как допуска пътник в не добро здравословно състояние да пътува.Безотговорност 🤔
Е нали на границата мерят температурата. Поне на Малко Търново е така. Или нямат право да я свалят от автобуса ?
Там има термокамери, за пътуващите с автобус. С кола от там не сме минавали и не знам на пътуващите със собствен транспорт как мерят температурата.

# 247
  • София
След няколкоседмично боледуване почина Гли - котарака, който последните 16 години живееше в Ая София.
Точно щях да питам, дали някой е виждал този котарак, който е бил толкова емблематичен за Ая София, защото вчера на страницата във ФБ - Visit Istanbul, бяха публикували този колаж в памет на Gli
Аз 4 пъти съм ходила и не го срещнах нито веднъж, но са писали десетки местни и туристи, и са качили снимки с котарака в коментарите.
Относно меренето на температурата на Капитан Андреево - бяхме с кола преди 2 месеца и я мерят с камера, насочвайки я срещу автомобила.

Скрит текст:

# 248
  • София
Аз съм го виждала през 2010 г. Мотаеше се около една от колоните близо до входа. Поне си мисля, че беше той, защото беше добре охранено тигърче. Но нямам снимка. Тогава мъжът ми снимаше и беше отишъл навътре. За сметка на това имаме цяла фото сесия на риж котарак в двора на Света София, който се опитваше да ми открадне сандвича от устата. hahaha

# 249
  • Варна
Незнам дали е знаела, но имаше страшна кашлица, отпадналост, повръщане и температура.  Просто незнам къде беше тръгнала в това състояние. Всички в автобуса се потресоха и резултата е налице- Ковид и половин автобус в болница.
В тази пандемия дори със симптоми на настинка човек не бива да рискува

още великия Айнщайн го е казъл , че със сигурност човешката глупост е по безкрайна от Вселената! Sad Аз все си мисля , че Той сигурно ще измисли нещо за в бъдеще и току виж пак сме попътували. Ама за да му дам шанс и аз да закача нещо в бъдеще гледам засега да се крия или да ходя като улав сам по парковете Simple Smile Simple Smile Simple Smile .За мен е по просто да гледам да няма наблизо никой отколкото разните му там маски и шлемове.

# 250
  • Пловдив
Там има термокамери, за пътуващите с автобус. С кола от там не сме минавали и не знам на пътуващите със собствен транспорт как мерят температурата.

Още като преминахме границата - КА - ни спряха и полицията мина през автобуса да направи проверка на температурата и маските. Както писах по-напред бяхме около 20 автобуса и минаваха през всичките, поне доколкото успяхме да минем. Става въпрос за 29-30-ти през нощта.

# 251
Преди седмица, на Капитан Андреево, с кола - никой не мери нищо. Нито на българската, нито на турската граница. Паспортен, митничеки контрол с въпрос къде отивате и това е.  Това с насочена камера към кола, писано горе е глупост, каква ще е тая камера, да хване 6 човека в нашата кола, с надуто парно, три реда седалки, като на последната децата и спят.

# 252
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Точно щях да питам, дали някой е виждал този котарак, който е бил толкова емблематичен за Ая София, защото вчера на страницата във ФБ - Visit Istanbul, бяха публикували този колаж в памет на Gli
Аз 4 пъти съм ходила и не го срещнах нито веднъж, но са писали десетки местни и туристи, и са качили снимки с котарака в коментарите.[/img]
Аз веднъж съм влизала, миналата есен. Беше си там, на първия етаж и позираше на японците. На мен не пожела 😬 Ама го снимах против волята му...
Скрит текст:

# 253
Розова маслинка, възхищавам ви се  Simple Smile и леко завид.
Четох аз оня ден, че сте ходили след земетресението в Измир ( имам фобия ужасна от детството ми остана).
И ме запалвате здраво  да слезем надолу с моторетката ( да сме живи и здрави да дочакаме пролетта, че една жена преди малко си свали маската да се изкиха почти отгоре ми... как не увършах с нея не знам  Sad )

Та ви чета с огромен интерес Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 18:30 от Кris_80

# 254
  • София
Преди седмица, на Капитан Андреево, с кола - никой не мери нищо. Нито на българската, нито на турската граница. Паспортен, митничеки контрол с въпрос къде отивате и това е.  Това с насочена камера към кола, писано горе е глупост, каква ще е тая камера, да хване 6 човека в нашата кола, с надуто парно, три реда седалки, като на последната децата и спят.

Два пъти минахме границата към Турция и да, точно с такава термокамера мерят температурата. Ако някой в колата има температура, ще излезне в червено, дори в колата да са 5 човека. Камерата се намира веднага след павилиона за заплащане на таска обезпаразитяване. И малко по-леко с определенията за глупост, защото наистина е глупост, че при надуто парно не може да бъде установена телесна температура - едното няма нищо общо с другото, а и подобно нещо би написал само човек, който няма представа, какво представлява термокамерата, какво точно отчита и как го визуализира. Моето дете също спеше, но помолиха да се изправи.

Общи условия

Активация на акаунт