Истанбул [тема 53]

• 68 059
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
# 646
Момичета, тъй като вие сте по запознати искам да ви попитам нещо.
Ако си направя пср тест и той важи 72ч, те достатъчни ли са да стигнем до Истанбул, 2 дни спим, и да се върнем?
Много ли е чакането по опашките?
Иска ми се да отидем, за да си купя някои бебешки неща, че  края на Юни чакаме бебе.
Примерно обиколници за креватчето, чаршафи, хавлийки, шезлонг, мокри кърпи, памперси, някакви е такива неща.
Знаете ли къде може да намеря на всичко това, за да не се лутам?
Също така как е ситуацията там, работят ли магазини, за хапване само за вкъщи ли може да се взима?
Благодаря много на отзовалите се Wink

# 647
  • София
Ние пък никога не сме ползвали Юмош, който доскоро мислех че се казав ЮмУш Grinning Оообаче, следващия път ще си отделя време за Реал в мола и ще се натоваря като магаре Grinning Защото миналия път половината рейс бяха търговци от Хасково, половин час разтоварваха стоките от автобуса...
Mай Белята беше споменала, че вече няма Реал. Според сайта на мола трябва да има Карфур - https://www.forumistanbul.com.tr/magazalar

Есента бяхме там и имаше Карфур.

# 648
Ако си направя пср тест и той важи 72ч, те достатъчни ли са да стигнем до Истанбул, 2 дни спим, и да се върнем?
Иска ми се да отидем, за да си купя някои бебешки неща, че  края на Юни чакаме бебе.
Примерно обиколници за креватчето, чаршафи, хавлийки, шезлонг, мокри кърпи, памперси, някакви е такива неща.
Също така как е ситуацията там, работят ли магазини, за хапване само за вкъщи ли може да се взима?

Ами, зависи от много неща. Аз обмислях същия вариант, но ми се струва рисковано. Губиш часове докато излезе теста, после път (ако си от Видин примерно Simple Smile ), не знаеш на границата как ще е и т.н. Виж, за Одрин и ако сте по-близко до границата - може и да стане. Там няма ли търсените от вас неща?

# 649
Не съм ходила до сега и незнам какво има и какво няма по пазарите, Иначе от София ще тръгна...
Май ще трябва да проуча първо къде какво има Simple Smile

# 650
  • София
Не съм ходила до сега и незнам какво има и какво няма по пазарите, Иначе от София ще тръгна...
И на мен ми се вижда рисковано. Все пак пътят до Истанбул хич не е малко. И е голям град, където ще ти трябва време за ориентиране и придвижване. Одрин ми изглежда много по-добър вариант. Впрочем, в "На пазар" има тема за Одрин, Лозенград и Чорлу, където момичетата могат да ти бъдат много полезни с информация.

# 651
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Щом е Карфур още по-добре, харесвам го и съжалявам, че го затвориха при нас.

И нещо за следобедна закуска. Скоро гледах един известен влогър правеше домашни, получиха му се на вид, ама ми липсва ентусиазъм да се захвана. А и не ми се купува меласа, която после трябва да си бия от главата.

# 652
  • Варна
Таня 67, страшна памет имаш.
Скрит текст:
Да, Реал ми беше любим магазин и продължих да го търся и след като спряхме да пътуваме организирано. Мисля, че скоро след това го закриха и че още 2016-та като ходихме за по-дълго го нямаше. Секторът във Форум беше в ремонт и на следващо ходене вече ни посрещна Карфур. Него не сме го посещавали много пъти, защото ми бледнее в сравнение с румънския, в който съм ходила. (В гръцки не съм била, но в България не беше нищо особено). Така макар почти задължително да минаваме през Форум на връщане към България, пазарувам основно в Мигрос. Като цяло когато пътуваме към Истанбул пазарувам малко и друг тип стоки, а супермаркетите са ми акцент при пътуване до Одрин и Лозенград.
Много ми се пътува вече! Ей на, сега предстои ваканция... лалета... А ние ще търкаме диваните.
Комшиите дали имат намерение да пускат със сертификат за ваксинация... и с коя/и ваксина/и?

Скрит текст:
По никакъв начин не е оправдано да пътувате до Истанбул, при това за първи път, при това в сегашната ситуация и при настоящите изисквания и ограничения, за да пазарувате. Предвид целта на пътуването ви, е достатъчно да отидете до Одрин, тъй като времето ви ще е ограничено. В Истанбул бих пазарувала с удоволствие, но ми трябва време, а и добра ориентация и представа за града, каквато явно нямате. Да, изборът е по-голям, но разстоянията са огромни. Трудно е придвижването с кола за новобранци, а пазаруването на повече неща без кола може да е проблем. И т.н., и т.н...
Скрит текст:
Две нощувки е малко рисковано. Много зависи за колко време ще ви излезе теста, защото 72-та часа текат от момента на пробата. Хипотетично ако се тествате сутринта и следобед имате резултата, тръгнете с оглед късно вечерно пристигане в града имате нощувка, първи ден, нощувка, втори ден и прибиране посред нощ с цел минимизиране на риска от разминаване с минути от изтичането на "прозореца". Аз бих оставила дори тръгването за след полунощ, ранно сутрешно пристигане, пълен ден, нощувка, втори пълен ден и евентуално още една ношувка, ако тестът е направен около обед в деня преди полунощното тръгване. Много зависи от сроковете, в които излизат ремултатите. Трябва да сте сигурни в колко часа давате, в колко излизат резултатите и да направите много стегнат план, независимо към кой град се отправяте. Одрин поне е до границата и може бързо да сте на КПП-то, а от Истанбул до там могат много неща непредвидени също да се случат.

Ох, чак си прадставих как построявам нашия план с точност до минута...
Ама няма да си го причиня.

# 653
  • София
Има нещо, което знам от гръцката тема. Мисля, че беше за лаборатория Рамус, но може и да бъркам и да е друга. Взимат пробата в София, а резултатът от Благоевград. В крайна сметка резултатът е в базата им и няма значение къде ще го разпечатат и подпечатат. Така се пестят няколко часа. Може би има такъв вариант и в посока Капитан Андреево.

# 654
  • Варна
То няма лошо, ама ако примерно мога да взема резултата от Бургас, колко ще спестя? Два часа. Май и по линията София-Благоевград е къде там. А София - КА колко е? 3 часа някъде. Ама по пътя след Пловдив и Димитровград, евентуално, друга опция няма, та спестеното време няма да си заслужава еквилибристиките.
А най-неприятната хипотеза е... Положителен тест. Представи си да се готвиш за пътуване и изведнъж да се окаже, че си коронована особа.

Хм! Зададох в мапс-а София - КА и ми излезе някакво съобщение за HES кода, а като последвах връзката, ме прати към Истанбулкарт. Модерна работа.

# 655
Много зависи къде се прави тестът. В Пловдив в Писанец до 9 сутринта взета проба вечер беше готов към 16-17 на стандартна цена 95 лв. В Асеновград сутрин правих тест, след 15 ч готов, но на теста пише дата и час...18 часа, което си е плюс голям. Тръгвам след взимане на листа и 72 часа се превръщат в доста голям прозорец... За Сливен знам, че правят пср за 60 лв пък...

# 656
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
А най-неприятната хипотеза е... Положителен тест. Представи си да се готвиш за пътуване и изведнъж да се окаже, че си коронована особа.
Аз мога да ти разкажа как става тая работа, и то преди Коледа Grinning

Според изявление на министъра на туризма, след 15 ще има списъци с държави и различни изисквания спрямо броя на болните в тях. И съответно без ПСР ако си ваксиниран.

# 657
  • Варна

Хах , милиони бебета са изгледани без пазарене от Истанбул , ама друго си е  г _ _ път да види Simple Smile
Повечето неща от там може да го намерите и на Илиянци и в Одрин Simple Smile А иначе там няма да останете гладни , а МОЛовете и големите търговски центрове са многодесетки , има по няколко вече във всеки квартал. Пътуване до Истанбул много повече би ме кефило   като всичко друго , но не и да губя време за шопинг.Ама то пък си има и хора за които шопинга е фърст Simple Smile . Без много четене и премисляне къде и какво няма как да стане - все пак града е дооооооста голям , 18 милионен и хем има всичко , хем понякога е игла в купа сено.Много е важно и дали сте с кола или с друг транспорт Simple Smile

# 658
  • На морето!
И аз чакам да махнат изискването за ПСР и мисля да отидем до Истанбул с нощния влак, ако все още го има, чела съм, че е много интересно приключение.

# 659
И аз чакам да махнат изискването за ПСР и мисля да отидем до Истанбул с нощния влак, ако все още го има, чела съм, че е много интересно приключение.
Хубаво е с влака, само дето от година не върви...

Общи условия

Активация на акаунт