Има такива мъже...

• 21 028
  • 555
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ха наздраве!

# 226
Че то има ли кандидати да превъзпитават?

# 227
Криси, като не работеха кръчмите на групов битов алкохолизъм я карахте, може би? Със сигурност немалко светици пък  са изявили завидни чудовищни качества през туй време, така че за какво ти е да се категоризираш сама.
Simple Smile

# 228
Три месеца не се виждах с никой извън семейството и съседите. Когато едни семейни приятели ни поканиха на гости ми се стори, че съм в рая.
Иначе аз не пия нищо освен вино. По здравословния живот съм, но обожавам да излизам. Далеч съм от алкохолизиране, напивала съм се само броени пъти откакто съм омъжена. Преди да се омъжа,  пиехме повече, честно казано.

# 229
Така зададена темата е пълно клише. Истината е , че няма нито идеални мъже, нито такива жени. Всичко е до напасване, праг на поносимост, сблъсък на характери. Идеални хора няма, любовните романи са бягство от реалността, в живота са неосъществими. Който както го усеща, аз съм на този принцип, като не те кефи даден мъж или жена, не е болка за умиране, но абсурд да направиш някой идеален за теб, при положение,че ти самият не си. Не , няма такива мъже, няма и да има, и донякъде ние самите сме виновни за това. Ето ви повод за размисъл- защо станахме по- мъже от мъжете ? Способни да се справяме сами, обгрижваме ги цял живот , като че ли сме им майки, ами какво да им се сърдим. Мъжът се ражда такъв, ние ги правим чехльовци. Замислете се и над това. Каква е нашата вина да отнемем чисто мъжкото качество на ловец, на глава на семейството?

# 230
  • София
Нищо не съм му отнела. С две ръце го подкрепям, включително и за тоталната глупост, дето вече половин година й ям солта.

# 231
Има ли хора искрено щастливи един с друг и нямащи нужда от нищо повече - има. Значи има идеални напасвания. Тоест, това, че никой не е идеален сам по себе си не значи, че няма хора идеални един за друг. На непечелившите - успех в следващия тираж.

# 232
Дори и да има идеално напасване, това в никакъв случай не означава, че тия които не са се напаснали или пък са сами, трябва да страдат и да се чувстват неудовлетворени. Живота е прекрасен дори и да не си с мъж от типа " има такива мъже". Може и да има, ама са като бялата лястовица, всеки говори за тях, ама никой не я е виждал.
Мъжете на приятелките ми, тия които ги познавам, аз не ги искам. Тоест аз не съм срещала в реала " такива мъже".

# 233
  • София
Не може да има такива мъже, които се държат перманентно така. Хора сме, все пак. Някой може да се развика, а някой да си замълчи и да си бие камшика.
Напасвате се за момента, за година даже. И после идва нещо разтърсващо и напасването отива по дяволите.

# 234
Моят съпруг, примерно, никога няма да се развика на друга жена. Така че...

Обикновено е така, да. И като чуя "ау, той ми е брат/приятел/съсед/колега, изобщо не е такъв човек, много добре го познавам, душата на компанията и т.н."...

# 235
Поредното лицемерие, противоречие и глупост.
Каква е "цената" на това да казваш, каквото мислиш? Rolling Eyes

Eстествено, че има цена и само човек, неказал една неудобна истина в живота си, не го знае.

Много силна сцена от филмa A few good men - идеално обяснява.

Цитат
Мъжът се ражда такъв, ние ги правим чехльовци.
Да бе да. Раждаш се от мъжки или женски пол, мъж или жена се става в последствие - чрез възпитание, опит, сблъсъци в живота. Специално мъж се става трудно - със зор, травми, несгоди, които създават една база (бенчмарк) за дефиницията на "проблем", "трудно е", "не мога" и после миналите през това далеч по-трудно се впечатляват, притесняват, трудно им се обръща каруцата, както се казва. Докато мъжът опре до това да стане нечий съпруг, нещата отдавна са ясни, така че жената в ролята на съпруга/партньор/гадже няма много поле за действие. (Сега няколко ще скочат, че те са променили мъжете си - сигурно, ама на фона на целия характер и всичките му изменения, които е можело и е трябвало да настъпят години преди това, са само фини настройки.)
Жената в ролята на майка вече има бол поле за действие.
С което съм далеч от това да обвинявам горката свекърва - напротив. В крайна сметка, ако чехльото не отърва на някоя, тя да се обръща и да си ходи, не да обвинява майка му, докато се бори със зъби и нокти да го промени с някаква неясна цел.

# 236
Кристина не желае да отговори на 3-те ми въпроса, ако ще.
Гледам са ми изтрили последващия пост, но тя вчера си е легнала, и не е прочела, здраве да е.
Повече не се хабя, все тая. Hands V

Нищо не съм му отнела. С две ръце го подкрепям, включително и за тоталната глупост, дето вече половин година й ям солта.
Принципно съм винаги морален стожер, подкрепящ, стимулиращ, вдъхващ, помпащ самочувствие, когато трябва и т.н., но няма как да толерирам, подкрепя и позволя нещо, от което и двамата да сърбаме попарата, и/или духаме супата.
Имам много силно изразено чувство и интуиция за "може", "не може", "става", "не става", последствия и т.н.
В този ред на мисли не съм "послушен" и "удобен" да "следвам" капризите на "милото".
Ако нещо толкова много й се иска, с нейни си ресурси и действия, макар и да не ми е приятно, правейки всичко възможно да не се случи, ще я оставя да си счупи главата, защото после знам, че ще се върне, и ще каже "прав си", което се е случвало безброй пъти.

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 09:45 от FragranceFanatic

# 237
Тая работа с подкрепата е като със светицата и чудовището.
Не знам що за подкрепа оказва Рокстар, но очевидно е на предела на ресурсите си, съдейки по това, че константно се жалва.
Аз лично не желая и не приемам подобна подкрепа, но всеки си знае Simple Smile

# 238
Дори и да има идеално напасване, това в никакъв случай не означава, че тия които не са се напаснали или пък са сами, трябва да страдат и да се чувстват неудовлетворени. Живота е прекрасен дори и да не си с мъж от типа " има такива мъже". Може и да има, ама са като бялата лястовица, всеки говори за тях, ама никой не я е виждал.
Мъжете на приятелките ми, тия които ги познавам, аз не ги искам. Тоест аз не съм срещала в реала " такива мъже".
Не става въпрос за идеални мъже по принцип, а за идеален мъж за конкретната жена, такъв с когото да се напаснеш идеално.

# 239
  • София
Ех, какво ще правя без Дренка!
Ами жалвам се. Не е лош през цялото време. Лошото е, че е като Джекил и Хайд.
Две-три седмици - готини разговори, ала бала. В неделя даже видео чат. И в понеделник - уааа, ти защо това онова, ти нищо не правиш и т.н. Много сили трябват да се издържи на тоя ритъм ,много.

Общи условия

Активация на акаунт