Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 68

• 53 422
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
Garnier са пуснали био серия продукти от известно време, не знам дали там няма нещо, което да е без силикони и алкохоли.

# 586
  • Deutschland
Лили, Дм, дори във Фантастико съм виждала.

Аз не живея в България. Тук има ДМ разбира, се, но това желе го няма. Виж био нещата им са навсякъде

# 587
Бях го гледала преди много време, след това не съм обръщала внимание, напоследък подминавам тези рафтове и не гледам какво предлагат.

# 588
  • София
Има доста ревюта за това желе, но останах с впечатлението, че не е кой знае какво. Не хидратира достатъчно, ако имате суха кожа. За нормална - ок.

# 589
По-добре си купете крема на Нивея с алое, попива бързо и не остава на лицето.

# 590
  • Deutschland
Аз търся нощна грижа, ако трябва да съм точна. Ползвам нощния серум на ампули на Шабенс, но искам да разнообразя

# 591
  • София
Серумът с колаген на Биотен мирише ужасно, но за парите си е чудесно решение за грижа за деколте и врат. Не оставам без него вече втора година.
Друг за тази област, който харесах е този с ананас на Есънс - много освежава и хидратира кожата. Но и той е доста ароматизиран. Откакто го ползвам често посягам и към един парфюм с ананасова нотка.

# 592
След половинчасово четене на съставки ме заболя главата и просто грабнах крем, който не съм си представяла, че ще купя. Нощен на Ив Роше лифтинг вегетал, в Лили беше на промо от 45 на 30 и нещо си. Дори да не ми хареса, ще мажа шия и деколте с него, докато си намеря нещо подходящо.
Имам още от Юсерина (дневен с фактор) и Апивита хъни.

# 593
След половинчасово четене на съставки ме заболя главата и просто грабнах крем, който не съм си представяла, че ще купя. Нощен на Ив Роше лифтинг вегетал, в Лили беше на промо от 45 на 30 и нещо си. Дори да не ми хареса, ще мажа шия и деколте с него, докато си намеря нещо подходящо.
Имам още от Юсерина (дневен с фактор) и Апивита хъни.
Аз бях така скоро с едни шампоани. Бях си изкарала от форума какво не трябвало да има, или трябвало. И такова четене падна, че като студентка не съм чела толкова. Накрая ми писна и грабнах каквото ми попадна пред погледа с мисълта, че вече явно тотално съм изтрещяла да вися 2 часа за шампоан, все едно майка ми цял живот съставки е чела и затова не се е споминала млада и зелена, отровена от парабени, лоши алкохоли и силикони.

# 594
  • Бургас
Ако човек има алергия/дискомфорт от дадена съставка,стои и чете.
Силно алергична съм към салицилова киселина.Бях веднъж,преди години, в ДМ в един МОЛ.Сложиха нова мостра на крем на Лореал.Хууубаво си намазах лицето,след 10-15 Мин пламна силно,болеше,сърбеше,щипеше...Ходих да се мия,после обърнах една кутийка от този крем,за да видя състава.Имаше салицилова киселина...В много кремове има,в желето на Гарние също има.И в шампоани и маски за коса има,душ гелове...Чета съставка по съставка,бавя се много ако избирам нов продукт.
Лошото е,че понякога променят съставките,а продукти,с които съм свикнала,грабвам без да се замисля...
Но е много досадно да чета буква по буква всеки етикет.
Други съставки не отразявам,засега уж няма проблем.
От боя за коса направих силна алергия,но към кое точно вещество, вероятно ще остане загадка.Ходя с прошарена коса,сива направо,но това е положението.

# 595
Мария, аз говоря единствено за себе си. Разбира се, че ако имаш алергии, ще четеш. Но аз нямам никакви и направо бях като някакъв олигофрен там на рафтовете. Чета като идиот, защото в бг мама пише какво не бива да има в един шампоан, а не поради мой личен проблем с някоя съставка. Побъркахме се покрай толкова много и разнообразна информация. Щом аз, която съм пълно перде на тези теми, стигнах до там да чета етикети, работата не е добре.

# 596
  • Бургас
Ами... вероятно някоя съставка в шампоан може да раздразни скалпа,някоя съставка в крема може да предизвика проблеми...Лошото е,че тези продукти са с много съставки.Няма как да се разбере точно към кое реагира организмът.Както при мен е случаят с боята за коса.
За салициловата киселина си знаех доста преди да се наклепам като невидяла с крем... Затова реших,че проблемът е бил точно от тази съставка...
Иначе кое колко е вредно и как се отразява,е строго индивидуално,няма универсално правило за всички.А и няма толкова много дългогодишни наблюдения за всяка една съставка с голям брой участници в различни клинични проучвания...

# 597
Според мен е хубаво човек да чете и да прави информиран избор за продуктите, които слага върху тялото си. На мен не ми отнема кой знае колко време, не проверявам всеки един продукт, а само този, който вече съм набелязала да купя.  При голямото разнообразие от продукти, които се предлагат, и не особено сериозния контрол върху козметиката е хубаво човек да се замисля. Има доста изследвания за съставки, за които са доказани негативни ефекти върху организма, но все още се използват масово. От това, че са разрешени към момента, не следва задължително, че са безвредни. Да не забравяме, че в началото на ХХ хит са били кремовете с радий.

# 598
  • Бургас
Те и кремове с живак са били хит по едно време,пак към началото на XX век...
Затова не може да сме сигурни,че това,което е хит в момента,няма да се окаже вредно след някоя и друга година.
Купих на баща ми синя Нивеа преди дни и се чудих защо има алуминий в състава?В кремове на Микса също съм срещала...Може и друго вещество да е,но на мен ми изглежда като алуминий.
Знам,че го има в дезодорантите,но пък какво ще прави в кремовете...

# 599
В бг кремове (на Фармона, към които се бях засилила) слагат забранената в доста държави от ЕС съставка  2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol - четох, че образува формалдехид, който е с доказано канцерогенно действие при продължителна употреба. Лично аз се старая да избягвам най-вредните съставки, когато ми е възможно, особено при покупка на нов продукт. Направо не знам защо контрола в/у козметичните продукти не е толкова затегнат, но съм убедена, че след време ще берем ядове.

Общи условия

Активация на акаунт