Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Търся хоби с помощта на което да преодолея паник атаки

 • 7 464
 • 14
 •   1
Отговори
 • Мнения: 16
Здравейте, преди няколко месеца имах здравословни проблеми, получих паник атака. От тогава искам да намеря някакво хоби. Реших да уча магистратура ,но няма да стане тази година . Искам да съм сред хора, да забравям проблемите , да съм заета с нещо. Детето ми е голямо вече и няма нужда от мен,както преди. Това също ме тормози. Но не съм готова за второ , особено със здравословните ми проблеми. От Бургас съм ,ако имате предложения,моля пишете ! Благодаря предварително !

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 96
Хобитата най-често са самотни дейности. Ако е хоби, то трябва много да го обичаш и да потъваш в него, да ти носи хармония и спокойствие.  Ако не вършиш нещо с  желание, рискуваш да усещаш по-силно тревогата. По-скоро пробвай активно движение. Спортът, физическото усилие много добре повлиява на психоемоционалното състояние, подобрявайки го, естествено. Активно движение, което да е свързано с отношения с група хора - танци, волейбол, йога, любителски планински преходи с група . На мен поне движението повлия много положително.

# 2
 • Мнения: 1 036
Ще говоря от моя опит с ПА..
Вече ги нямам от 2 години,но цели 4години бях с такива атаки и мога да кажа,че се преодоляват не разсейвайки се или отбягвайки,а съзнателно и приемайки това какво ти се случва.
Просто минавайки време вече знаеш,какво следва след сърцебиенето,след виенето на свят,изтръпването на ръце и крака..Просто чакаш да отмине с отворено съзнание това,което се случва.В първо време не ме оставяше в продължение на 30минути.След като знаех вече какво се случва го приемах по-добре и с всеки път траеше все по-малко,докато не изчезна напълно.
Спокойствие се иска.Аз започнах да чета книги за психология,духовност,метафизика и ми действаха много добре.С времето всичко мина..Успех..

# 3
 • Мнения: 2 039
Опитайте с лек спорт.Шиенето на гоблени ,също е много успокояващо.Има и много групи с това хоби.

# 4
 • Мнения: 4 283
мога да кажа,че се преодоляват не разсейвайки се или отбягвайки,а съзнателно и приемайки това какво ти се случва.
Просто минавайки време вече знаеш,какво следва след сърцебиенето,след виенето на свят,изтръпването на ръце и крака..Просто чакаш да отмине с отворено съзнание това,което се случва.
Подкрепям, това е верният път. Още не съм ги преодоляла напълно, но имам голям напредък.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 6 705
Опитайте с лек спорт.Шиенето на гоблени ,също е много успокояващо.Има и много групи с това хоби.

Това е моя начин.  Hands Thumbsup
А за самите паник атаки ... да, повярвай, от това не се умира, нищо, че имаш такова чувство.
Приеми го за себе си, като нещо което понякоха те връхлита но винаги има край.
Много пъти в моменти в които усещам, че нещо подобно предстои, много успешно се спасявам с - математика. Simple Smile))
Проста като за първи клас.
На мен често ми се случваше в автобуса или докато чакам в задръствания.
Може да е смешно за някой, но почвах да сумирам цифрите от номерата на движещите се коли например, колкото по-бързо, толкова по-добре. Или да броя едновременно коли с различни цвтове, червени, сини, зелени и сиви защото са много. Тази патерица ме е вадила от много неприятни ситуации.
Трябва да намериш своята. Има такава.

Успех ти желая, спокойствиие и здраве!

# 6
 • Мнения: 4 283
Много пъти в моменти в които усещам, че нещо подобно предстои, много успешно се спасявам с - математика. Simple Smile))
Проста като за първи клас.
На мен често ми се случваше в автобуса или докато чакам в задръствания.
Може да е смешно за някой, но почвах да сумирам цифрите от номерата на движещите се коли например, колкото по-бързо, толкова по-добре. Или да броя едновременно коли с различни цвтове, червени, сини, зелени и сиви защото са много. Тази патерица ме е вадила от много неприятни ситуации.
Трябва да намериш своята. Има такава.
Именно. В такъв момент умът ти трябва да е зает с нещо друго, това помага много. Аз понякога започвам тихичко да си пея, съсредоточавам се в това да си спомня точните думи от текста на песента и така се разсейвам.

# 7
 • Мнения: 10 808
Движението е голям мотор. Зависи какво предпочиташ. Разходки например, или фитнес в зала - там си сред хора. Велоергометър вкъщи пък ти дава възможност да се занимаваш и в лошо време, то тепърва започва.
Иначе, освен гоблени, и плетенето успокоява.
Зависи какво те влече - може да започнеш да си правиш хороскопи, за целта трябва да се научиш как. Има курсове и книги.
Или докато чаакаш магистратурата, вземи понаучи чужд език, напредъкът е окуражаващ, а ти ще го имаш, ако ти харесва да го правиш.

# 8
 • Мнения: 4 283
По принцип идеята за занимания на открито е хубава, но не знам как ще стане, ако се притеснява да излиза. Например аз имах период, в който при самата мисъл за излизане бях на ръба да припадна.

# 9
 • Мнения: 16
Не се притеснявам да излизам , напротив не искам да съм в къщи. Чувствам се подтисната , чужд език исках да уча нидерландски език , но се разсейвам ,почвам да мисля пак за проблеми. Иначе владея немски , английски - добре. Английски имам Toefl ibt, немски ,живяла съм в Германия като дете и продължавам да го уча. До скоро бях на уроци ,сега не ходя защото вече са само събота и неделя - рядко почивам . Знам малко руски и гръцки. На курс не мога да се запиша , работата не ми позволява. У дома не става, разсейвам се.

# 10
 • Мнения: 96
Поздравявам те, за това, че търсиш начин да се справиш с проблема. Означава, осъзнаването и приемането му. Значи си готова да го решиш. Хюлия ти е дала най-верния отговор. Всяко хоби, което на теб лично ти харесва, дали ще е артистично, спортно... и тн, просто ти помага да изградиш волята си да пренасочиш мислите си към нещо, което ти носи положителни емоции. А, истинското решение ще намериш, когато установиш причината за тези паника атаки и вземеш решение да я преодолееш.
Ако желаеш пиши на лични. От района съм.

# 11
 • Мнения: 11 340
. От Бургас съм ,ако имате предложения,моля пишете ! Благодаря предварително !
Нарочно се върнах, да видя откъде си, а хобито, което ще предложа е много подходящо за хора от твоя град.
Не зная доколко ще помогне, но наистина е увлекателно и разсейващо.
Аз по подражание на приятелка, събирам стъкълца, изхвърлени от морето. От тях правя разни фигурки или просто ги сортирам по цват и големина. Отделно членувам в една група вэв ФБ "SEA glass hunter", така си упражнявам АЕ, "крада" идеи, особено сега, по празници, разглеждам красоти, сътворени от другите. Прави впечатление, тъй като в групата пишат хора от целия свят , че някъде има разкошни находки, а някъде хората събират откровени боклуци. Обаче никой на никого лоша дума не казва, всички приветстват, някои имат много свежо чувство за хумор. Хобито е много приятно, защото включва двужение, разходки по плажа, колекционерство(освен стъкълца, някои събират интересни камъчета), творчество(изработване на фигурки, картини), както и много приятно общуване по темата.

# 12
 • Мнения: 9 612
Йога. Потърси информация. В интернет е пълно с клипове и може да започнеш и сама, в къщи.

# 13
 • Мнения: 1 486
Ако търсиш нещо, което да занимава ръцете ти - плетене и шиене! Ако искаш да си сред хора и да се движиш - подкрепям за планинските преходи в група (задължително с опитен водач) и народни танци или друг тип танци! Народните танци действат и като тренировка и съм забелязала, че хората в групите са доста сплотени - организират си вечери, излизат, танцуват. Предполагам същото важи за латино и други. В началото може да е малко трудно, но после човек се отпуска и доста се разтоварва!

Успех!

# 14
 • Мнения: 2 039
Може да комбинираш различни хобита.Аз шия гоблени ,много успокоява.

Общи условия

Активация на акаунт