НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 7

• 53 126
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Бъбли, аз живия в малък град и разполатам с ограничен брой педиатри, от които да избирам. И понеже са само три или четири се записах при тази, която ми похвали една приятелка, чието дете вече е по-голямо.
С отиването при нея ми заяви, че телефона й е изключен в през уикендите и по време на официални празници. Не съм сигурна, но мисля, че в болницата няма вече активно детско отделение, както няма и АГ и родилно от много години. И какво ще се случи, ако имаш спешна нужда от нещо - ще пътуваш 80 км., за да стигнеш до читава болница. Добре, че за 2 години не ми се наложи, намаше рискова ситуация.
На редовните прегледи всеки месец теглехме и мерехме, поставяха се задължителните ваксини и до там. Малко насоки ми даде по време на захранването. И като я питам нещо кое и как отговаря с едно, две изречения и ми каза да си се образовам от БГ-Мама. 🙂
Всяка майка си гледала детето, както иска, да съм си преценявала сама кое и как. Мина годината и прегледите по календар се разреждат. Първата година са всеки месец, втората през три месеца, третата два пъти годишно. Като почна извънредното положение, детето беще на година и половина, не го водихме есниснвено без сериозна нужда по болници, измерихме си го и изтеглихме в къщи и й съобщихме данните по телефона. Ходихме да си разпишем листа. От половин година не сме се обаждали.
 Та, не знам, ако имаш избор дали ще попаднеш на отдаден педиатър.

# 196
Помогнете ми с избора на шезлонг, моля! 🥴 Имат ли значение материал, марка, плат и т. н.?
Не искам от тези най-новите, които люлеят, а стандартен и функционален на прилична цена. ✌

Шезлонг/кресло за кърмене ли? На нас ще ни подарят и аз избрах най-бюджетния. Наши приятели имат такъв и са доволни. Не съм гледала материи и тем подобни.

# 197
Помогнете ми с избора на шезлонг, моля! 🥴 Имат ли значение материал, марка, плат и т. н.?
Не искам от тези най-новите, които люлеят, а стандартен и функционален на прилична цена. ✌

Шезлонг/кресло за кърмене ли? На нас ще ни подарят и аз избрах най-бюджетния. Наши приятели имат такъв и са доволни. Не съм гледала материи и тем подобни.

Нони, не за кърмене, а за бебето да стои там.

# 198
За обикновен шезлонг за бебе, такъв който има само вибрация евентуално, абсолютно няма знаение какво ще вземеш всичките вършат една и съща работа. Обаче аз препоръчвам Фишер Прайз:

1. Много весели и шарени са им нещата, стават и за момче и за момиче и може да го ползваш спокойно с второ, без значение от пола. Голямо предимство на марката е, че нещата им са направени да се ползват дълъг период от време.
2. Да, малко по-скъпи са но са много здрави, всичко на марката е много качествено, аз имам различни техни играчки толкова са блъскани в земята, е работят няма чупене, и музикалните им мелодии са приятни, не са дразнещо пискливи
3. Има група във Facebook, специално за техни артикули втора ръка, където може да си намериш нещо много запазено на по-ниска цена.  (Fisher Price играчки - втора употреба) се казва.

Едно от нещата, които имам е ето това, води се активен център. Ползва се от новородено като активна гимнастика, до .... ми мойта на 2,5 още не ми дава да го прибера и изчистя за брат й. Мисля, че бебето няма да може да се добере до него от кака си. Sweat Smile
Скрит текст:

# 199
Ох,това безсъние ...
Чудя се дали някога ще мога пак да спя нормално? Демек като пор 😂
При най-малкия шум се будя. Тази нощ моят хубавец се събуди в 12 и аз като укокорих едни очи...станах,ядох,легнах,носа ми текна,станах,пих вода,хоп-киселини,четох,тамън почнах да заспивам и ме налегнаха едни мисли и така до 4:30. А мъжо заспа отдавна,че даже и похърква🙄
Днес съм на последен скан. Нямам търпение да видя бебка и да разбера дали ще се наложи секцио та да се подготвя психически. Не съм я виждала от 7 седмици и много се вълнувам 🤗

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 10:50 от aniiliev83

# 200
А аз си мислех, че не спя добре. Само се пробуждам и някоя мисъл ми се забива в ума, но седя будна час и нещо и пак заспивам.

На мен шезлонг ще ми дадат най-обикновенн, май не вибрира. Единият ще сложа при мама другият у дома.

Аз искам да попитам нещо, какво мислите. Малкият му направихме супер яка детска стая, татко му нарисува планини по стената, има си гардероб и дървено легълце. И там ще са му дрешките, повивалника, козметиката и памперсите. Но докато е още съвсем малък мисля да му взема преносима кошара и да спи в нашата стая. Мисля, че мога да сложа анатомичния матрак в кошарата. Но се чудя ако през нощта ставам да го кърмя трябва ли да го нося в другата стая да го преобувам? И ако да трябва ли всеки път да слагам кремове и тн? Мога ли да ви взема мокри кърпи и памперс в нашата стая и да не моя и мажа с крем нощно време?

# 201
Дух,не е задължително да го носиш в другата стая за повиване. Може да го сменяш на леглото или пък в кошарата.
А колкото до крема,аз ползвах на Мустела който също подсушаваше и го използвах всеки път като сменях памперс.
Много ефиндивидуално,имам приятелки който не са ползвали крем на всяка смяна и такива който не са сменяли пелената през ноща.
Ако смяташ да ползваш,просто с памперса и кърпите си приготви и крема.

# 202
А аз си мислех, че не спя добре. Само се пробуждам и някоя мисъл ми се забива в ума, но седя будна час и нещо и пак заспивам.

На мен шезлонг ще ми дадат най-обикновенн, май не вибрира. Единият ще сложа при мама другият у дома.

Аз искам да попитам нещо, какво мислите. Малкият му направихме супер яка детска стая, татко му нарисува планини по стената, има си гардероб и дървено легълце. И там ще са му дрешките, повивалника, козметиката и памперсите. Но докато е още съвсем малък мисля да му взема преносима кошара и да спи в нашата стая. Мисля, че мога да сложа анатомичния матрак в кошарата. Но се чудя ако през нощта ставам да го кърмя трябва ли да го нося в другата стая да го преобувам? И ако да трябва ли всеки път да слагам кремове и тн? Мога ли да ви взема мокри кърпи и памперс в нашата стая и да не моя и мажа с крем нощно време?

Гледах една лекция, казаха мокрите кърпи , макар и лесни и практични, не били за предпочитане пред миене на дупе. Но пък аз си мисля, че в зависимост от белята и за нощес само, не пречи да се ползват и съответно да не правиш пълен тоалет с миене, мазане на кремчета и т.н.
То самото бебе ще си подскаже добре ли си чувства и кожата му как е.
Всичко това само на теория нали, може да са по-полезни мамите с опит.

За педиатър..оххх. . всяка от нас явно влага различно съдържание в понятието "кадърен ' и "компетентен". Бих се радвала на лекар с по-нестантартно отношение към деца, да разбира и от хомеопатия и холистично лечение. Да не ме анатемосва , ако в съответния момент не желая да поставя ваксина по една или друга причина, примерно детето е болнаво или имам други съображения. Да не изписва антибиотици за щяло и нещяло. Такива неща.
Засега отлагам избора, тъй като не сме решили в началото къде ще живеем..а че ще има вариант и за ходене на частно, от сега знам, че ще е така при нас.

# 203
Ако ще си правим клуб на безсънните бременни се включвам и аз. Почти всеки ден ставам в 4-5, за да ям - вечер хапвам по-малко и по-рано заради киселините и съответно осъмвам с глава, завряна в хладилника 😁

# 204
  • София
Снощи явно е имало избухване Grinning
И аз не спах. Пиках 100 пъти, въртях се, потях се....... Поне не съм имала киселини и не ми се е яло, засега хахаха

За нощната смяна - аз нямам особени спомени, обикновено мъжа ми беше нощна смяна, но такива големи акробатики като кремове, миене на мивката и тн и тн май сме правили само в екстремни обстоятелства.... То толкова ти се спи, че не знам Simple Smile То не че с малко бебе има особена разлика ден ли е, нощ ли е, ама...

# 205
И аз напоследък спя все по-малко, просто не ми се спи толкова колкото преди. Чувствам, че организмът ми се подготвя за голямата промяна в ежедневната рутина, която вече наближава. Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 11:48 от Сладолед 💙

# 206

Можеш защо да не може. Приготви си в една малка кошничка/панерче - мокри кърпи, памперси няколко броя, може, 1 бр. еднократна подложка и  кремче(Бепантен Унгвиент и Витасин не са така цапащи и са хубави) и с това сетче може да го преобуваш навсякъде из вас. На мен ми беше много по-удобно да сложа бебето на еднократна подложка за повиване до мен на спалнята и така да сменям памперс, дали да мажеш  крем вечер много зависи от кожата му, някои се подсичат от въздуха, при други може и да пропуснеш. В началото нещата са абсолютно - проба-грешка, пробваш при твоето какво работи, два месеца няма да се обрива от дадени пелени с алое в състава на третия ще се опъпчи.
При момченцата, приятелка с момче ми беше споделила, че за да няма "мокри инциденти" докато го преобуваш атрибута му трябва да го слагаш надоло, защото докато са мънички пишкат много на често и редовно докато сменяш памперс тъкмо си го махнал и бебето прави локва под себе си. Като е момиче ясно накъде "отиват нещата", но като е момче може да се чудиш първите няколко пъти "Абе това дете защо е с мокро боди" Особено вечер, за да не го разбудиш гледаш бързо да го пеобуеш.
Аз не съм мила дупета посред нощите, първия месец като бяхме вкъщи си имах един термос с преварена вода и пакет тампончета за грим само, че по-големите(има в Лидл, на Бебо имат, в Лили има на Велнеа) и при смяна на памперс почиствах с тампонче напоено с вода, ако е само пишкало, ако е друго тогава мия. Мокри кърпи само за навън.

# 207
На мен ми предстоят скоро пак кръвни изследвания и да ви питам знаете ли колко време трябва да гладувам преди да ми вземат кръв? Преди се стараех да са 12ч, но не съм убедена дали толкова много е нужно, особено сега като ми призлява ако не ям.

Зависи какви изследвания правиш, ако е само кръвна картина мисля, че не е нужно да гладуваш. Ако е тсх или  обременяване с глюкоза, тогава ок. 9-10 часа глад е ОК, не е нужно чак 12, поне лаборантите, където ходя аз, така ми казват.

# 208
Всички момичета май не сме спали тази вечер.  Легнах в 23.00 и едно въртене и наместване до 2 и нещо ,ако не и повече.Сутринта изпратих мъжа на работа и краката на училище, въртя се половин час и отнасят плувката до 10.30

Това ми е шезлонга,който ми подариха ,няма играчки но ще си купя

# 209
На мен и лошо ми беше вечерта, доста. Днес пък бях на спининг и сега младежът много кротък не ги усещам много и се тревожа малко.

Ами аз мисля мокри кърпи само за на вън. Имам стари хавлии, които мисля да нарежа на подложки и да използвам като кърпички понякога. Иначе да, вероятно много по-добре в да се мие дупето. Иска ми се да купя козметика Бебо и Мустела, но не зная до колко пари ще мога да заделя за козметика, защото е Мустела е доста скъпа.

Общи условия

Активация на акаунт