Лидл 144 - Октомврийски новости

• 154 369
  • 3 596
  •   1
Отговори
# 3 045
  • София
То на самия шприц пише да не се ползва върху незалепващи покрития, Долче. И аз умувах защо така, нали все върху хартийка, но стигнах до извода, че е точно за да залепне и да се махне от шприца.
Това е моята рецепта за масленки, вече 7 години подред ги правя и нямам грешка. Не ги правя в тази форма, а с моите формички. И с фондан съм облепяла миналата година, че ми се занимаваше и стават супер. Ако се съхраняват в кутия за сладки карат много дълго време. Simple Smile
http://alia.tropot.net/2010/12/08/съвършените-шотландски-маслени-слад/

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 22:11 от Десислава``

# 3 046
Шприц като шприц, майка едно време имаше такъв и правеше супер масленки. Днес се добрах до шприца утре е взема и рецептата от майка и ще я споделя.

# 3 047
Благодаря ви Blush Сигурна съм, че номерът е в сполучливата рецепта!
Десислава, ти поне си се сетила защо. Аз прочетох да не се намаслява тавата и просто реших, че е някаква грешка в превода... Joy

# 3 048
  • София
Хаха бяхме двете със сестра ми, сигурно за това. Два мозъка, от това ще да е 😃 Цял ден се сещам за дядото с ликьора, ми че ако не майките с малките деца да лекуват нерви вечер, кой бе дядо да го пие тоя ликьор. Ако знае колко женски нерви е излекувал ликьора/виното сигурно ще се отрече от днешните жени. Чакам четвъртък като Коледа и се надявам на дървени играчки.

# 3 049
Абе,маните!И мечтая аз да си седна с маската за лице на Долчето,да се омажа едно хубаво и да сърбам ликьор ,ма на...ни маска,ни пиячка,ни дявол черен.
Аз хляб не ям,ма вчера взех един намален за мъжа ми,кой да предположи що е намален хляба  Joy ,камък.Ма на тостера пече и яде.
Тениска и аз взех ,зелена.Много хубаво седи,а и имам маратонки за нея.Клинове,долници,горници,разграбено беше.

# 3 050
Какви са тези зелени тениски които пускат по това време? За спорт ли? (Не че аз още не ходя с тениски под олекотенито лидълско якенце, но нещо съм ги пропуснала тези тениски) Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 23:40 от dolce miele

# 3 051
Долче,ето я.Маслено зелена е,рипсена май се казва на материята,на живо по-добре изглежда.
Още не съм слагала якето,топло ми е за него ,по блузи ходя,а и вървя като изляза по три часа,четири и се сгорещявам..Аз маратонките ги нося ежедневно,ма имам пасващи

# 3 052
И аз си взех от зелената (а и от сивата), но не бих ги нарекла тениски... Рипсени са и топлички. Съгласна съм, че зелената на живо изглежда чудесно, снимката изобщо не я бива.

П.П. При французите от другия понеделник ще има ски екипировка! Стори ми се, че имаше въпроси за нея наскоро, може би скоро ще дойде и при нас.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 23:43 от Contempladora

# 3 053
О, това зелено ми е от любимите нюанси. Heart Бих си взела, на едва ли ще има изостанали...
Да попитам който има от тези огнеупорни тавички от Лидъл- могат ли да се слагат в загрята фурна и на колко градуси сте ги пробвали? Моята е от малкия размер...Помня нещо от типа на 300 градуса (че издържат), но дали помня добре? Grinning
Скрит текст:

# 3 054
Ох, а какво е това в тавичката... Прикапа ми и на седемте стомахчета. Flushed Блузи сякаш имаше повече, анцузите бяха разграбени, може да имаш успех.
При италианците от другия понеделник пък ще пускат бельото, струва ми се, че някой и за него питаше наскоро. Дано да дойде и тук! При тях дамските гащички са с бленуваната от мен дантела. Heart

П.П. А при англичаните от този четвъртък ще има дървени играчки! Има кухня, има и къщичка за кукли.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 23:58 от Contempladora

# 3 055
Аз да кажа, че гръцките питки ( 10 бр за 2лв мисля са) са идеални за малки пици за малки гладни дечица Wink
Преди ползвах пърленките от витрината, (които вече ги няма ) за това, но тези питки ми харесват повече

# 3 056
Пийкок, има ли ги постоянно гръцките питки? Цена? При нас има замразени дебели пърленки, по 6 броя май са опаковани...
Contempladоra,
Скрит текст:
в тавичката има запечена смес от кайма от риба (мазничка е), яйца, подправки, кокосово брашно за сгъстяване (в голямата тава за семейството има галета, но аз не ям галета), накълцани зеленчуци- морков, лук, целина, магданоз. За разкош съм добавила и малко карфиолчета. Същото правя и с обикновена кайма. Simple Smile
За тавичката ми писна постоянно да внимавам да я слагам в студена фурна...ако наистина издържа на по-сериозен топлинен шок би било супер. 

# 3 057
Долче, гръцките питки ги има постоянно в хладилниците между замразените зеленчуци и рибните пръчици. 10бр., около 2 лв. Различават се от замразените пърленки , не са като тях кухи( за джоб/сандвич) , а са доста плътни( все едно няколко арабски питки една върху друга...ама как го обясних...дано ме разбра).

# 3 058
Чудя се и аз дали са постоянно. Взех ги днес , надявам се да са в постоянния асортимент, защото за нула време имам вечеря за малкото капризче.
Ето така изглеждат
Скрит текст:

# 3 059
  • София
Ех, сега ме вкарахте в размисъл, този шприц за маслен крем дали ще стане? Не съм го взимала с надеждата да правя бисквитки, понеже имам толкова много форми, че тези ми се видяха и грозни. Обаче сега се замислих, нали трябва да става за глазура за украса? 😨 Скоро правих торта и не ми се захваща наново, само за да го тествам.
Кактусче, напълни го с фондан и прави формички за украса с него ли? Звучи много добре, не би ми хрумнало.
Не, не става за маслен крем! Става само за маслени бисквити. Този,  който съм купила, с огромно желание,  е на  WILTON  / този от Лидл е идентичен, така както го погледнах /  най-добрата марка за сладкарски принадлежности, струва си и пари, разбира се, и сега си отлежава , то вече става година и половина и така й не се научих да работя с него, нищо не става, мачка тестото, не се отлепя, ....скъсаха ми се нервите, захвърлих го категорично. Вероятно аз не мога да работя с шприц за маслени сладки, въпреки че спазвам дословно рецептите, грам по грам измервам, но не и не и не.

Общи условия

Активация на акаунт