Лидл 144 - Октомврийски новости

• 154 952
  • 3 596
  •   1
Отговори
# 1 530
Добре, че казахте, сега погледнах скумрията, етикета не се вижда добре, но мисля че съм взимала такава от kaufland и е страхотна. Ако вземате вижте дали е scomber scombrus, произходът да е някъде от по-студените морета и да е по-дебеличка. На барбекю става разкошна, жалко че му закрихме сезона.

# 1 531
ма тя цената на размразената скумрия е колкото на пъстървата. а, не, пъстърва ще е.

# 1 532
Скумрията е чистена, няма глава, та и фирата и е по-малко. А и пъстървата с тия люспи, аз поне хич не обичам да ги чистя 😁 Но всеки с предпочитанията си де 👍

# 1 533
че тя е чистена пъстървата....колкото пъти съм взимала е била много вкусна. иначе аз и скумрия обичам, но това "размразена" малко ме притеснява. тя не че другата най-вероятно не е ,де.

# 1 534
Е аз един път взех пъстърва, и беше с люспи. 🥴

# 1 535
супер странно. колкото пъти съм взимала е била доста ок. който опита скумрията да обади дали е хубава. ако трябва ще се взима Wink
викате безплатната вафла е гадна, нали

# 1 536
За пъстървата, взета вчера, мога да кажа, че е ок.
Свинското за готвене, обаче, имаше доста ципи. При нас имаше и испанска, и белгийска партида. В тази връзка, какъв е проблемът с белгийското свинско месо така и не разбрах, ако има нещо моля кажете, за мен е важно да знам, че за приготвяне на храна за деца избирам месото.

# 1 537
Феникс, белгийското е по хубаво, или поне това което съм пробвала аз от BILLA. Испанското не е хубаво.

# 1 538
Зачудих се да няма нещо за отглеждането на животните или друго, което да съм пропуснала някъде като информация... и двете партиди свинско на цвят бяха добре, но ципите не се виждат през тарелката. По срок на годност (по-дългия) в случая избирах, всъщност.

# 1 539
Не ми се вярва пъстървата да е от някое море. По-скоро от развъдници идва....

Аз люсти не чистя, разрязвам на ветрило пъстървата и я мятам на скарата да се препече хубавко...кожата после се отделя самА...

# 1 540
Веднъж съм взимала скумрията и чак вкъщи забелязах, че е размразявана. Хареса ни, тогава си казах, че ще повторим, а ето и добър повод сега. Та я препоръчвам и аз.

# 1 541
  • Бургас
Точно пък на пъстървата люспите ги чистя за 1-2 минути с едно метално уредче като стъргалка - под течаща вода, в мивката и нито хвърчат, нито нищо. Не могат да ме съблазнят със скумрия, като има пъстървичка Wink

# 1 542
За пъстървата, взета вчера, мога да кажа, че е ок.
Свинското за готвене, обаче, имаше доста ципи. При нас имаше и испанска, и белгийска партида. В тази връзка, какъв е проблемът с белгийското свинско месо така и не разбрах, ако има нещо моля кажете, за мен е важно да знам, че за приготвяне на храна за деца избирам месото.

конкретно нямам нищо предвид. избягвам подобни меса, защото съм чувала от един близък, който превозваше такива, кофти неща. отделно се съмнявам да е качествено изначално. има толкова хубаво бг месо, че особено за деца не бих взела вносно.

# 1 543
Моля, ако може на лични препоръка за магазин за хубавото българско месо - в близост нямам добра месарница, на която да се доверя.
За пъстървата- никакви люспи не съм чистила, но я приготвих печена, а кожата не хапваме. Не забелязах при миенето да има и нещо за чистене, де. Иначе май е от развъдни стопанства в страната, на нея не ѝ гледах етикета много, че там знам, че обикновено е така и карам по инерция вече.
Вчера забравих да пиша- погледнах срока на 4 л зехтин (в металните кутии) - до месец май 2021 беше, ако някой се интересува от това. Не знам дали партидите навсякъде са еднакви.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 09:32 от fenyx

# 1 544
Аз изобщо не вярвам,че българското месо е по-хубаво от вносното. Честно казано си мисля ,че навън имат повече контрол, докато тук всеки кара през къра и го лекуват как ли не. Вносното  най-вероятно също е с някакви добавки,само добавките са различни и  лично за мен е все тая дали ще си купя български боклук или вносен. Тъй като също готвя за едногодишно дете просто гледам за него да купувам домашно месо от където мога,пък ние ядем магазинско.
За скумрия може да се разходя ,предпочитаме я пред пастървата

Общи условия

Активация на акаунт