Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 321
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
Дейзи, има и такива дни/нощи.
Нашият онази нощ не спа, но снощи заспа в гнездото, но беше неспокоен и се будеше през 5-10мин. Дадохме му еспумизан, защото ни се стори, че го мъчат колики и го сложихме в количката. Заспа и спа непробудно до 12, когато го събудих, за да го нахраня и преместя на спалнята. През нощта пак го храних, но нямам спомен колко пъти, защото и аз в просъница го кърмя. Сутринта беше буден около час, колкото да си поиграе с баща си и да си нагледа играчките над леглото.
Сега пак си спинка кротичко.
Ще видя как ще му се отрази това даване на еспумизан на ходенето му по голяма нужда и ако всичко е наред, мисля да му давам вечер по една дозичка, за да спинка спокойно. Не че и тази сутрин не мята ръце и крака, но поне спи, а не се събужда с рев през 10-15мин.

# 136
Аз сега  ще пробвам с шишетата на Томи Типи със сламката, да видя дали ще има подобрение, че много ми ги хвалиха ама до момента всичко си беше ок.
Дали носенето в раница, ще подобри положението. Навсякъде пише, че действат благоприятно на бебетата ама какво пише и каква е реалността🤔

# 137
Паола, честит рожден ден на патерици. Да си много много здрава и щастлива, прекрасни моменти с ММ и малкия, и много да те слушат! Simple Smile Heart

# 138
На моята госпожица нещо й става. Не може да спи нито нощем, нито денем, вчера се съдра да плаче, защото не искаше да суче. При всеки опит да я сложа полегнала да я кърмя, започваше да плаче. Днес пък толкова е изморена, че толкова вяло суче, че нищо не яде. Цедих се, давам й, пак не иска.
Цял ден я приспивам и повече от 5 мин. не спи. Ест. вече е толкова превъзбудена и преуморена, че няма на къде.
Не знам какво да я правя вече. МП ми каза, че понеже съм кълбо от нерви, затова детето е неспокойно. Сякаш не е моето дете..

# 139
Daisy, сламките са за 12+...да няма някакви нови биберони за кърмачета?
kitty,  въпреки всички останали причини: скок в растежа, колики, памперс,  умора и т.н. и аз подкрепям, че нервна майка= нервно бебе, макар че то си е омагьосан кръг.
Paola,  честит празник! Не знам защо, но твоя пост ми излезе чак сега като седнах на компа. Нито на телефона, нито на лаптопа ми даде какво си писала.....

# 140
Daisy, сламките са за 12+...да няма някакви нови биберони за кърмачета?
kitty,  въпреки всички останали причини: скок в растежа, колики, памперс,  умора и т.н. и аз подкрепям, че нервна майка= нервно бебе, макар че то си е омагьосан кръг.
Paola,  честит празник! Не знам защо, но твоя пост ми излезе чак сега като седнах на компа. Нито на телефона, нито на лаптопа ми даде какво си писала.....
С клапа са шишетата ама на мен ми прилича на нещо като сламка 😂
Ако и дам сламка, направо щу я довърша 😂

# 141
Paola, честита да си!
Най-хубавият рожден ден си имала тази година-първият с най-любимото ти момче Blue Heart

# 142
Daisy, така може.....че направо ме ушашка хахахах
Трябва да спра да Ви чета, като споделяте за неспане и проблеми с храненето.....от няколко часа госпжицата да не остане на зад все иска гърда, но не суче, а смуче...

# 143
Честит рожден ден със закъснение, Паола. Бъдете здрави 🙂

Състоянието на майката определено влияе на детето. Аз в края на деня, като започвам леко да се изнервям, детето се съдира да реве, като дойде татко му, който е супер спокоен и нетърпелив да го види, детето започва да гука и да се радва. Аз съм се убедила, че детето усеща.
За нашата молитва си имаше такса, 25 лева 🤔

Аз все още си мисля, че нашият нямаше колики 😃 Не знам, плаче, гърчи се, ама като слушам вас, сякаш моето е доста по-добре, много рядко се е случвало да не си спи през нощта. През деня, особено следобед си е нерваче, но не ми тежи са го гледам, тежи ми като някой реши да ми "помага" 😃 Може би защото откакто се прибрах от болницата, пия по няколко чая от копър, може това да му влияе и да отива чрез кърмата, че аз на него чайове не съм давала.

Аз съм много доволна от шишето на медела, най-обикновено, не онова скъпото 😃 С нук и авент направо целия беше в мляко, задавяше се, а с това е много добре, направи ми впечатление, че при другите може да изцока всичко за 2 минути, а с това, дори без почивки ми отнема поне по 10 минути, много бавно тече и сякаш е по-добре.

Jamily, аз също през бременността нямах никакви промени в гърдите. Както си бяха малки, така си и останаха. Нито напрежение, нито тежест, твърдост, нищо. Пък имам мляко. Стимулирай, аз първите седмици изцежда по 20 мл ☹️ сега по 120. Храня го на 3 часа, през нощната почивка ставам да се цедя. Пия доста чайове и най-важното - гледам да съм спокойна. Ако съм нервна или притеснена, изцеждам 40-50 от двете гърди 😒
Ние сега сме малко на гости и мислех че чуждата обстановка ще му повлияе, но не, с нищо не е променил режима 😃 Не е особено впечатлителен.
Вчера най-после му се пукна това на рамото, от ваксината. Толкова го мислех, вчера беше видимо пълно с гной и днес сутринта се е пукнало и изтекло по блузката и сега вече ми е по-спокойно. Ще гледам днес да не го мокря при къпане, после само ще го наблюдавам и започвам притесненията от предстоящите ваксини 😃

Ние имаме количка от хиполенд, изненадана съм, че дават количка за временно ползване, дано не стигаме дотам, че мен и количка без 2 гуми да ми дадат, няма да се разправям 😃

# 144
Паола, честит рожден ден на патерица! Да си жива и здрава, да бъдеш уважавана и обичана майка и жена, малкият да те слуша и да споделяте много мигове на щастие цялото семейство! 🤗❤️

Мен още ме държат бесовете от вчерашната история с количката. Все още искам да се върна там и да се разправям, като този път поискам да говоря с управител и да се оплача от отношението и на въпросната служителка. Само дето по-добре да не го правя, защото в крайна сметка ритнах тяхната изпочупена количка, ама по улицата надолу, не по стълбите 🤣 Много ме е яд на идиотската политика на българските магазини, то навсякъде е така... Нито възстановяват пари, нито заменят стоката със здрава. Стоиш и чакаш някога да ти оправят счупената количка, а това че тяхната е неизползваема и че имаш бебе на 2 месеца хич не ги интересува, вързали са си гащите и това е. Просто абсурдна история...

# 145
Ох, най-сетне на 10та страница да се включа и аз. Паола, благодаря ти за темата, страхотна е!
Честити да са всички рожденнички, живи и здрави! Аз също съм родена през този месец, за това и може би ми е любим Heart Освен това и днес имаме годишнина от сватбата с ММ Heart Eyes
Моята кукла днес става на 2 месеца и ви споделям снимка по този повод:
Скрит текст:
В четвъртък ще я водя за ваксина, първия път една ваксина ли слагат или са две?
Някой ползва ли шуслерови соли за бебчетата?

# 146
Аууу, Ванесааа - голяма бонбонка е дъщеричката Heart Eyes
Те са астрални близнаци с моя син- и той днес прави два месеца.

# 147
Аууу, Ванесааа - голяма бонбонка е дъщеричката Heart Eyes
Те са астрални близнаци с моя син- и той днес прави два месеца.
Да ти е жив и здрав!

П.П. да ги загаджим Smirk ?

# 148
Да ги загаджим Grinning

# 149
  • Пловдив
Момичета от Пловдив, водихте ли бебоците на ортопед?
Педиатърката ми даде направление, препоръча Димов от Димед. Чета също и за Арнаудов....някой с препоръки Wink

Общи условия

Активация на акаунт