Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 500
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
Илияна.Р, спокойно , няма да му се изкривят краката. При различните марки пелени има разлики между големина,дълбочина, широчина, еластичност и обиколка на крачетата. Между номерациите на една и съща марка може да има видима или едва доловима разлика в поредните номера. Килограмите на детето са важни, но също и колко е високо, дали са ми пухкави крачетата, дали изяжда повече на едно хранене ( тумбачето се надува повече и пелената може да пристяга по-силно коремчето като се нахрани). Обърни внимание и колко силно го пристягаш, къде точно минават ластиците като го залепяш. Колко често го сменяш същ оказва влияние. Колкото повече стои една пелена и попива, толкова повече се издува и опъва ластиците. Така или иначе детето ще расте, не пречи да имаш по-голям номер. Има моменти, в които ще минеш и на по-малък, когато детето започне да расте повече на височина, крачетата като почнат да се изправят и вече да не стои като жабче. Ако приятелят ти го притеснява големия памперс, погледнете схеми за правилно положение на крачетата при новородени Simple Smile А пропускането на памперса може да е както от голям така и от по-малък памперс. Имах един период с първото ми дете, ееее, побърквах се. През ден сменях два номера памперси. Както казва Дари, сменях по 100 вида и 100 номерации и пак не нацелвах. Другия вариант е да вземеш многократни пелени...... Ако имаш от къде да вземеш различни пелени по няколко бройки, за да ги сравниш. Ако закъсал много кажи, мога да ти пратя двойка от Мама и бебе на Лили и Литъл Ейнджълс, тези дни чакам и тройка на Л. Ейнджълс. Може да питаш за мостри в аптеките или да пишеш на представителите в Бг да ти пратят. Мисля имаше и сайт, където предлагаха мостри на различни марки пелени и козметики, срещу съответната сума....
Jamily, дано ти се размине, че както е есен и с това лудо време да не влачите ваксините с месеци. Наистина е много мил нашия батко, често се просълзявам като го гледам как се отнася мило. А хората край мен( предимно с повече деца) не ми вярват, докато не го видят или чуят да говори за сестра си. Дано само да не се обърне като фурнаджийска лопата като пораснат още малко....Simple Smile

# 496
  • Пловдив
Една сутрешна усмивка от бебе Коце.
Колкото и да ми се спи сутрин, като ми се усмихне и всичко ми минава Kissing Heart

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 20:43 от pepina83

# 497
Бебе Коце е голям сладур. Още по-големи усмивки да дава Simple Smile
С какво ги обличате в това време малките бебоци 🤔 По себе си не мога да преценя, защото все ми е студено.

# 498
Ох и на мен ми е голяма драма това обличане .. 😩

# 499
Аз го обличам с боди-потник + цял ромпар или боди с дълъг ръкав и съответно ританки или панталонче с чорапки. Когато спи мятам една тънка пелена.
Явно пак почва скок в разтежа на 11 седмици е
2 дни подред спи 40/ 50 минути за целииииия ден.
Яде често и по малко направо ме побърква.
Заспива за 5 минути и се събужда свеж като краставичка 🤨 дано да ми е този период по бързо 🙏

# 500
Бебе Коце е голям сладур. Още по-големи усмивки да дава Simple Smile
С какво ги обличате в това време малките бебоци 🤔 По себе си не мога да преценя, защото все ми е студено.
В нас парното е пуснато и е топло. Обличам го само с боди с дълъг ръкав и чорапи. Сутрин докато се стопли в хола му слагам панталонки. Като излизаме е с боди и панталонки( ако мога да му ги облека) и мятам отгоре му едно топло одеало.
Вечер като спи само с боди с дълъг ръкав и памучно одеало. Спи при мен и се топлим взаимно Simple Smile.

Коцето е голям сладур и каква хубава усмивка има.
Моя не се усмихва често. Обикновено повечето пъти в съня си и рядко на нас. Тази сутрин ми се усмихна, но за толкова кратко че абсурд да го хвана на снимка. Гука сутрин като стане рано рано и лежи в хола на дивана, а аз си мия бутилките от вечерта.

# 501
Аз го обличам с боди-потник + цял ромпар или боди с дълъг ръкав и съответно ританки или панталонче с чорапки. Когато спи мятам една тънка пелена.
Явно пак почва скок в разтежа на 11 седмици е
2 дни подред спи 40/ 50 минути за целииииия ден.
Яде често и по малко направо ме побърква.
Заспива за 5 минути и се събужда свеж като краставичка 🤨 дано да ми е този период по бързо 🙏
11-та седмица от раждането ли? Или от термина? Или съвпадат при вас?
На мен ми е трудно да определя с какво да я облека. Тези ромпъри съм решила, че са за спане и така и не съм я обличала с такова още. За сън все още е с боди с късо ръкавче, че спи до мен и все пак и аз отделям топлина, а пък и ММ постоянно в просъница ни мята по някоя завивка 😂😂без да го моля, явно решава, че ни е студено. За сега й слагам боди с къс ръкав, блузка и панталонче/ританки. Но се чудя още по-хладно като стане, какво ще й слагам. Много ми е сложно 😩

# 502
Връщаме се от детската консултация: 56 см; 5700.( за месец +2 см и +1кг, както беше и предния) И двете имунизации минаха днес, малката се държа отлично, плака, но бързо се успокои и после  пак се усмихва като репичка. Заспа в колата като се прибирахме. Сега се смее и ми "говори "

# 503
pepina, уникален сладур си имаш! ПУ пу! Наистина усмивките разтапят и забравяш всичко Heart
Моята госпожица сутрин много се усмихва и си говорим, аз повече, тя по-малко Joy Като ме гледа как съм се ухилила като заек и тя почва да раздава Simple Smile но още не "казва" "агу" кой знае колко

Harista, браво на баткото, все така мил и грижовен да си остане Heart много мило ми става като ти чета историите!

За обличането и аз съм в постоянно чудене. Навън засега излизаме с боди с къс ръкав, блузка, ританки или тънко панталонче с чорапки. Зависи от времето, слагам или по-късно или по-дебело одеяло. Понеже дъждобрана за количката е постоянно в мен, ако преценя че е твърде студено, знам че мога да го сложа и ще си реша проблемите Simple Smile
Вкъщи си стои по същия начин или с боди с къс ръкав и ромпър, като заспи - одеялце. Но в нас вече е 22градуса (лятото беше 29-30) и през зимата като пускаме парното е горе-долу толкова 21-22макс.

Наех си и ergobaby embrace - е, доста по-бързо и удобно е за слагане от еластичен слинг Simple Smile вече направихме и 1вата разходка с него, на мен ми беше удобно, а и бебка си заспа в него. За него обаче се чудя как да я обличам като излизам навън.

Вие как обличате мъниците като ги носите в слинг/раница?

# 504
Поздрави от едно оздравяло бебе и една щастлива мама Simple Smile
Доста по-добре е днес, почти няма сополки, а температура изобщо. Пу-пу

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 17:47 от Дари Дункова 667471

# 505
Здравейте, момичета!
Ние днес бяхме на първи урок по плуване и беше страхотно! На Александра много и хареса, треньорката е страхотна жена, с отношение към децата. След тренировката следва гимнастика за бебета и бебешки масаж.
Качвам една снимка, понеже не знам как да кача клипче.
Скрит текст:

# 506
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Големи сладурчета показвате!

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 19:05 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 507
Ама уникални са ни талисманчетата на групата ❤❤❤. Все едно беше вчера , когато още бяхме с коремите и обсъждахме ритничетата на малките човечета 💙.
Между другото някоя от вас има ли вкусна рецепта за варено жито? Аз обожавам това с орехи, лимонена кора и канела, но не знам точно как се вари житото. Също така вместо захар мога ли да сложа мед или ще се разводни?
Днес иначе минаха първите ни ваксини и преглед. На прегледа очудващо беше много спокоен, плака малко като го боднаха и това беше. Аз като го знам какъв е ревльо очаквах страшни сълзи и бурен рев, но много слушка миличкото.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 12:49 от Paola.georgieva

# 508
  • Пловдив
Дари, Ванеса, Ловли, Паола Blush много сладки бебоци.
Ловли, два пъти те виждам до нас, познах те по слинга, много носитен и хубав цвят Grinning
Нашият младеж има пъпки по лицето повече от две седмици. Тези дни много се увеличиха, кожата стана грапава, суха и зачервена...викам си явно нещо става. Педиатърката каза : стафилококова инфекция Cry та сега ще мажем антибиотичен крем.
Тези дни в Пловдив е топличко и по цял следобяд сме навън. По боди и панталони е, покрит с одеалце. На въздух може да спи и 5ч.

# 509
Страхотни сладури са ви бебенцата, момичета! Heart И страхотни мами си имат Heart Eyes
Дари, вашият и нашият са с еднакви прически, като вашата е доста по-подредена. Нашият е като Айнщайн Joy

Общи условия

Активация на акаунт