Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 478
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Лайка, благодаря! Дано се оправя бързо, макар че при мен нещата винаги се закучват здраво. Притеснява ме, че ще му се забавят много ваксините, но и да се притеснявам и да не се - все тая.

# 541
  • Denmark
Джеми, мнооооого е сладък Heart Eyes и как се усмихва Heart Eyes Дано се оправиш бързо!

Да попитам, която мама е ходила на ортопед, понеже тук няма такива екстри, окей ли е да седят по малко бебоците на 2 месеца? Нашето бебе легнало не желае да стои и го слагам в скута ми понеже вече ми е тежък нон стоп да го тътря из вкъщи.
От кърма не изкарва повече от час без да яде, а от шише - 2 часа след 120 мл. Това нормално ли е?
И така е спал днес:

Опитвам се да създам някакъв режим, но е трудно...

# 542
Че не поспива зле детето като знам моето как пък все не спи през деня. Ние спим макс по 2 пъти дневно за около час-два, което не се случва всеки ден, а вечер не можем да заспим до полунощ. Марая, нощем по колко спи?

# 543
  • София
Моят от 19:00ч. спи върху мен. Трябваше да го къпем и да яде преди час, но не се събужда. Отрязал се е здраво, което не се е случвало от седмици. Smile

Marayah, благодаря! Purple Heart

# 544
Моето на 3 месеца и седмица е 6500 гр и 62 см. Съвсем друг човек е от това, което се роди Wink
Другия месец почваме вече ваксините, сега само Ротарикс-а правихме. Два курса рехабилитация на пълната херния.
Много е лаком. Направо ужас! Като види шишето и като му слагам лигавника се оцъкля, стяга се и почва да се вълнува, че ще яде.. свикнах с режима му вече. Очаквам скоро да го промени , ще видим. С брат му вече се спогаждат повече Wink

# 545
  • Denmark
Че не поспива зле детето като знам моето как пък все не спи през деня. Ние спим макс по 2 пъти дневно за около час-два, което не се случва всеки ден, а вечер не можем да заспим до полунощ. Марая, нощем по колко спи?
Страх ме е да кажа, но си спи Sweat Smile разбира се, има нощи, в които иска да яде всеки час. Има и такива като тази - от 21 часа снощи чак в 4 и нещо се събуди да яде. Нямаме точно определен режим на спане и ядене.
Ох, ама сутрин е самото слънце това дете, а привечер е само едно мрънканее Sweat

# 546
И моят син е слънчице сутрин,а вечер е същинска мечка ... голямо ръмжене,голямо нещо 😩 Вашите деца издават ли такива звуци?

# 547
Тази сутрин ръмжеше.
Ще му промия нослето днес със стеримар.
Лошо се е научил нашият. Иска да го носим, за да заспи. Мисля, че ще трябва да изтърпя малко рев, но това трябва да се прекрати. Снощи два часа сме го носили пак.

# 548
При нас това с лапането на ръчичката май ще се окаже, че вече я сърбят венците.. Като й подадох моя пръст така зверски почна да го стиска все едно ще го гризне😁 Та днес ще вземаме някаква чесалка за венци пък ще видим.

Да ви питам, вашите бебоци стряскат ли се често? Четох за рефлекса на Моро и се надявам да е това и да отмине скоро този период. Че на МП сестра му ме наплаши, че това стряскане не е добре и било свързано с фонтанелата.. 🤷🏼‍♀️ На консултацията й я пипаха и нищо не казаха, не се затваря прекалено бързо или нещо друго, всичко било ок

# 549
Моят още не се стряска, кака му имаше такъв период.
Сутрин също е като мечка, ръмжи, върти се. Скоро ще отмине.
Тази нощ спахме 5 часа. Не ми се е случвало скоро. 
Лапат си ръчичките,това им помага да си ги намерят и скоро ще ги ползват.
През денят също сме с кратки дрямки .
На 29 сме на ваксини, сигурно ще е 7кг вече.

# 550
И При нас така става заспиването -на ръце. Пробвала съм да я оставям, но става по-зле, започва зверски да пищи в един момент.
Това с фонтанелата е свързано с недостига на Вит.Д, при който освен други показатели, е на лице и неспокоен сън. Така, че смятам да е това. Нормално е да се стряскат, тяхната НС още не е развита добре.

# 551
И моя се стряска, дори от собствената си пръцкане Simple Smile. Маха с ръце и крака сякаш пада от високо. Когато е недоволен или ака ръмжи като зверче. Все още не пропуска ядене вечерно време, за това и сме на тези килограми.

За приспиването, момичета опитайте с хамак който бях пуснала по- назад. Лесен е за направа и се закача отгоре на кошарата.

# 552
Имам чувството, че се връщаме назад вместо да вървим напред.
Пак спи в мен, пак се носим по нощите...

# 553
И Гергана се стряска много, особено когато спи. Онази сутрин опуснах бисквитка на земята и тя както спеше и веднага вдигна ръцете. Пускам чешмата и тя пак подскача. Баща й киха и тя отново. От най-малкото нещо.
Да ви се оплача, че съм много притеснена. Както я носех с една ръка и вече с нея правя всичко, изнемогвам. Бях я хванала без да й задържа главичката, тя си я държи когато я нося, но все пак трябва да придържам. Да, но аз супер смела, да пренеса с другата ръка шишетата и това дете като си кимна главата назад и изрева... Изтръпнах, направо се разревах. Много ме е страх да не съм направила някоя беля

# 554
На мен ми идва да се самоубия. Спала съм 3 часа и тя естествено днес изобщо не иска да спи. Понякога се чудя що за ужасен бебешки инат е това...

Общи условия

Активация на акаунт