Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 478
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, колко общо са храненията на бебоците ви за денонощие?

# 586
Говорейки за пропускане на хранене вечер, нашето момиче пропусна едно хранене сега.
От няколко дни се буди към 4, но аз или мъжът ми и даваме бибата и тя заспива пак. Хапва в 7 и спинка до 9-10. Пу-пу. Създадох и режим между 21-21:30 да ляга.

# 587
Винаги( още преди да имам деца) съм била на принципа да се водя по бебето/детето и не съжалявам. "Няма трудни деца-има изморени родители." и ще добавя и грешни очаквания, липса на желание, егоизъм, различни условия на живот, различни характери, различни ценностии т.н. и т.н.....(при различните хора различно като комбинации и интензитет на проявление). А след като "правим каквото трябва" на работа и се съобразяваме със срокове, задачи, началници, колеги и др. , защо пък да не се съобразявам със собственото си дете?! Няма нищо лошо в режимите, но не и на всяка цена и до секундата. Няма как от различни родители и деца да очакваме еднакви резултати.

В последно време малката също заспива сама, започна много да се превъзбуджа ако някой се опита да ѝ помогне да я приспива, когато дава сигнали, че ѝ се спи. За това я оставям в кревата и тя си се усмихва, върти се и по някое време заспива сама, но това ако е нахранена, преобута, спокойна и преди това си е взела нужната доза внимание.( И  баткото беше през повечето време така, докато не почна никненето на зъбите.) Коликите ги няма, спряла съм вече от известно време всякакви капки, тези дни ще почна да давам БиоГайа пак. Понякога все още я заболява много корема заради газове и се напъва да пръцка, но поне не е постоянно.
Държи главата доста по- стабилно, обича и да я държим права и да се оглежда, обикновено ако реве е или заради коремчето или заради това, че ѝ е скучно и иска да я вдигна на рамо и да гледа.
За стряскането по време на сън и за "неспането" има много статии и изследвания, това е едно от най-леките и приятни обяснения, които съм чела :
Скрит текст:

Пазар....различно, в повечето случаи ако няма ужасно шумни хора край мен или да кънти магазина от гадна музика няма проблеми, докато не стигнем до касата. Там пак от врявата, пискането при чекирането на продуктите и др. често ако е заспала се буди с рев, ако е будна по-леко понася цялата шумотевица.

За успокоение на всички, на които им предстоят имунизациите, че и аз имам "еднорог"- даже два у дома. На 15ти по мое желание сложихме и двете, като ще е "гадно" да е на един пък. Не съм давала нищо, нито лепенки съм слагала. Освен, че плака малко за боцкането после не е имало нито Т, нито болка, не е била крива, поспалива и т.н. Беше гладна, но за да не повръща ако почне да реве и хълца много, реших да я нахраня след ваксините. Та нахранисе като пич и заспа с усмивка. Вечерта пак мина спокойно Simple Smile ( и батко ѝ беше така с имунизациите)
 Та след като ви се похвалих за моите еднорози, очаквам скоро време да ми се върне  тъпкано! хахах

# 588
В нашата къща ММ пазарува. Аз само нареждам какво трябва да се вземе 😀
Вечерно време и моята суче, само, че ние сме си запазили мъжкото тяло в леглото и се налага да я премествам , но не й е проблем. Заспива си после.
Вече поизместихме банята според предстоящото ново време. Към момента заспива най-късно в 22ч, а сутрин е будна 5:30. Понякога успява да заспи отново след нахранване и да задържа в леглото до към 7:30-8. Ако не, ставаме, играе и после рев да я взема и да ходя с нея, докато заспи.

# 589
6, в редки случаи 5.

# 590
Колкото той си пожелае 😁

# 591
Най - често 7, а понякога и 8.

# 592
Малеее, само ние ли ядем между 10 и 12 пъти ???

# 593
Броя няма значение. Важно е количеството.

# 594
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Около 8 са храненията, понякога са 7 , а понякога 9, както той пожелае, както каза Паола Grinning

Моето бебе пак е болно, има големи сополи, след малко ще го водя на джипи-то да го преслуша и да му види и гърлото Confused Много начесто ни станаха боледуванията.....

Verchy, вие излекувахте ли отита?

# 595
Колкото той си пожелае 😁
И при нас е така.
То всичко е, както и колкото той пожелае 🙆‍♀️
Мъжът ми от вчера подсмърча и киха. Според него бебетата имали вроден имунитет и до 6м. не можели да се разболяват.
Ама според мен като нищо може да лепне сополите и на детето.
Да го пращам ли у свекървата да си гледа детето?

# 596
Около 8 са храненията, понякога са 7 , а понякога 9, както той пожелае, както каза Паола Grinning

Моето бебе пак е болно, има големи сополи, след малко ще го водя на джипи-то да го преслуша и да му види и гърлото Confused Много начесто ни станаха боледуванията.....

Verchy, вие излекувахте ли отита?
Болен или сополки от аклиматизация? Да не е на алергична основа? Личния лекар дава ли предположение?

Лайка, ако ще се "тръшка" на дивана колко е болен, може и да го пратиш Simple Smile

Някой, който ползва Мустела да е забелязал нещо такова.....моя е на свършване и започва да излиза бяло....не жълто като преди и мирисът му е като на стар крем....много странно. Май пак ще си взема на А-дерма мляко без отмиване.

# 597
  • Denmark
Малеее, само ние ли ядем между 10 и 12 пъти ???
Не сте само вие People Raising Hand

# 598
И Гергана се стряска много, особено когато спи. Онази сутрин опуснах бисквитка на земята и тя както спеше и веднага вдигна ръцете. Пускам чешмата и тя пак подскача. Баща й киха и тя отново. От най-малкото нещо.
Да ви се оплача, че съм много притеснена. Както я носех с една ръка и вече с нея правя всичко, изнемогвам. Бях я хванала без да й задържа главичката, тя си я държи когато я нося, но все пак трябва да придържам. Да, но аз супер смела, да пренеса с другата ръка шишетата и това дете като си кимна главата назад и изрева... Изтръпнах, направо се разревах. Много ме е страх да не съм направила някоя беля
Нищо не си направила! Не си вкарвай вина. Аз онзи ден се спънах по едни стълби нагоре, приспивайки я на ръце. Тя крещи, реве, бута ме, аз бързам да я разкарвам по единственото място, което й действа успокояващо-стълбите. Паднах, ударих си единия крак доста, нейната глава се наклони назад от падането, но някак съумях да я запазя поне да не се удари. И като ревна...а ми се искаше на мен да рева от болка. Толкова силно не беше плакала. Но я огледах, нищо й няма, явно се се стреснала- изведнъж от високо за секунда на ниско, аз се извиках от ужас, беше мега крива, че два часа не успява да заспи..за мен това бяха причините. Преди няколко дни пък, отново я нося с идеята за заспи, виждам я, че се унася и бягам към кошарата да я оставям. Тъкмо си изпъвам ръцете да я слагам, тя се обърна, извъртя се и падна върху матрака с лице забито в него, а краката й в мен😂 Така, че ако си мислиш, че си най-лошата майка- Е, не си! На всички се случва по нещо подобно. Особено на тези, които носят на ръце с часове и не си усещат гърба, рамената и китките 😀❤

# 599
  • Пловдив
На 47 дена е това бебе. А ако ви кажа, че не го приспиват, а само го оставят в легълцето, дават му бибката и то си заспива? 😁 Майката през цялото време си седеше при нас, а бебчето си спеше в легълцето в спалнята. Тя го наблюдаваше на таблета си. Веднъж то се разшава, тя отиде, даде му бибката и пак се върна при нас. Бебчето продължи да си спи блажено.
Ако не бях там да го видя с очите си, нямаше да го повярвам...

Ние от няколко дни процедираме по подобен начин. Оставяме я към 20:30 в леглото на загасена лампа и и пускаме бял шум от телефона. Успява да заспи сама по този начин, дано продължи в същия дух. Не даваме залъгалка засега.
Иначе и тя спи от 20:30 до към 08.00, като се буди 2 или 3 пъти да яде и пак заспива. Дано продължи пак така, че е много хубаво и свикнахме така 😊😄😊 на месец и 21 дни е...

Общи условия

Активация на акаунт