УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 22

• 41 924
  • 388
  •   1
Отговори
# 360
Щом се притеснявате доста и така се чувствате спокойни няма нищо лошо...но ако има някакъв проблем обикновено ще го видят и на рутинните прегледи

# 361
Извинявам се,ако въпроса е задават вече.Тези,които са били секцио,разбрах,че първо са няколко часа в реанимация и после ги местят в стаята,а бащата и роднините чакат долу и получават смс,кога започва и свършва секциото.Въпросът ми е на бащата и близките кога дават да видят бебето ,ако всичко е наред и на мен след ,като ме изместят в стаята,ще ми го доведат ли поне да го видя?Докторът ще е доц.Ирмов,ако има значение .Благодаря !

# 362
Аз родих чрез секцио февруари при доц. Ирмов. След самата операция ме върнаха към два часа в предродилно отделение и ми пуснаха окситоцин. После ме свалиха в стаята и както бях на носилка и ми показаха през стъклото бебето. Свиждане същия ден нямах, понеже секциото ми беше насрочено в 17ч.
На другия ден вече се позволяваха свиждания, по един човек, но само за мен. Отидохме с мъжа и после с роднините ми да им покажат бебето през стъклото. Иначе на мен мо го донесоха в стаята за няколко часа само.
Родих на 5ти и на 7ми вече бебка беше плътно при мен и вече на свиждането и роднините можеха да я гушнат.
Относно чакането, съпругът ми се прибра вкъщи, не е чакал долу. Не виждам и смисъл. Смс не е получил така или иначе, аз му се обадих и пратих снимки веднага щом ме изкараха от операционната, понеже се чувствах добре събудена още вътре.
Доцентът няма да слезе долу, да търси роднини и да съобщава нищо. Ако все пак сте решили мъжът ви да чака, можем да питаш на информация след час два и те да звъннат в родилното и да му предадат.

# 363
  • Бургас
При нас Ирмов слезе след операцията да каже как е минала. След известно време пуснаха и бащата да види бебето през стъклото. Даже той го снима и ми прати първата снимка. Аз го бях виждала повит на операционната преди това. Дадоха ми да го цункам още тогава. Но не знам доколко е практика и дали е, защото се следях при Ирмов.

# 364
Аз родих чрез секцио февруари при доц. Ирмов. След самата операция ме върнаха към два часа в предродилно отделение и ми пуснаха окситоцин. После ме свалиха в стаята и както бях на носилка и ми показаха през стъклото бебето. Свиждане същия ден нямах, понеже секциото ми беше насрочено в 17ч.
На другия ден вече се позволяваха свиждания, по един човек, но само за мен. Отидохме с мъжа и после с роднините ми да им покажат бебето през стъклото. Иначе на мен мо го донесоха в стаята за няколко часа само.
Родих на 5ти и на 7ми вече бебка беше плътно при мен и вече на свиждането и роднините можеха да я гушнат.
Относно чакането, съпругът ми се прибра вкъщи, не е чакал долу. Не виждам и смисъл. Смс не е получил така или иначе, аз му се обадих и пратих снимки веднага щом ме изкараха от операционната, понеже се чувствах добре събудена още вътре.
Доцентът няма да слезе долу, да търси роднини и да съобщава нищо. Ако все пак сте решили мъжът ви да чака, можем да питаш на информация след час два и те да звъннат в родилното и да му предадат.
Щом на другия ден сте отишла с мъжа си и роднините ви да покажете детето,значи сте можели да ставате?

# 365
Не ме питайте как съм изминала коридора от стаята до бебето... 😵‍💫 Мислех, че няма край, ужасни болки, но трябваше да го направя, защото на другия ден то щеше да е при мен и да се грижа за нея, просто нямаш избор 😬. Изгърбена, едва едва, но с всеки изминал ден става по - добре. Колкото повече движение, толкова по - добре.
Иначе и аз се следях при Ирмов, на другия ден минаха с Давидова да не видят. След няколко дни ми писа на вайбър да ме пита как съм.

# 366
Не ме питайте как съм изминала коридора от стаята до бебето... 😵‍💫 Мислех, че няма край, ужасни болки, но трябваше да го направя, защото на другия ден то щеше да е при мен и да се грижа за нея, просто нямаш избор 😬. Изгърбена, едва едва, но с всеки изминал ден става по - добре. Колкото повече движение, толкова по - добре.
Иначе и аз се следях при Ирмов, на другия ден минаха с Давидова да не видят. След няколко дни ми писа на вайбър да ме пита как съм.
Последно да попитам.Казахте на втория ден свиждане само за вас и то по един човек.Имате предвид по един влизат и могат да ви видят по малко време всички или само един човек може да ме види?Благодаря!

# 367
Влизат по един в стаята с изчакване на първи етаж,че иначе ще стане страшна галимация. Аз не бях сама в стаята, ако и на момичето влизаха всички роднини и моите то направо нямаше да се диша. Следващите дни, когато може да се гушка бебето се продължава това.

# 368
При мен ирмов също слезе долу да разговаря с мъжа ми след операцията...така,че съвсем не е вярно ,че доцента няма да седне да търси и разговаря с роднини...мъжа ми е получил смси кога е започнала и свършила операцията... и при мен беше така пускат роднините един по един мисля,че беше свиждането от 17 или 18 часа не помня...на втория ден показват детето през стъклото ,а през следващите дни ,ако няма проблем и детето е при теб вече и роднините го виждат...

# 369
При мен ирмов също слезе долу да разговаря с мъжа ми след операцията...така,че съвсем не е вярно ,че доцента няма да седне да търси и разговаря с роднини...мъжа ми е получил смси кога е започнала и свършила операцията... и при мен беше така пускат роднините един по един мисля,че беше свиждането от 17 или 18 часа не помня...на втория ден показват детето през стъклото ,а през следващите дни ,ако няма проблем и детето е при теб вече и роднините го виждат...
Удобно ли е да ви пиша,за да ви попитам някои неща?

# 370
Да разбира се.

# 371
Здравейте отново!Моето секцио наближава,да попитам има ли в Дева Мария фотограф за изписването или ние сами си водим?Ако няма,може ли да препоръчате някого,защото не съм от Бургас. Благодаря

# 372
Здравейте!

Имам нужда от информация, защото в сайта не намирам има ли ден на отворените врати, където бих могла да си задам въпросите.
Вече съм в 36 г.с. и съм измислила дата на секциото. Ходих на ден на отворените врати в УМБАЛ Бургас, но това, което чух е в пълно противоречие с това, което искам да се случи след операцията. Притеснява ме, че бебето ми ще отиде 2 дена на друг етаж, без право на достъп от мен, нито ще ми го карат, нито аз ще мога да отивам. Нито ще цока коластра, а може и въобще да не зацока след два дена. Аз съм в зряла възраст. Първият ми син го родих преди 16 години и тогава в Майчин дом във Варна акушерките бяха адекватни и ми го дадоха в стаята (не че бях особено способна да ставам). Сега съм по-подготвена за пренатално възпитание и важността от близост след раждането… чела съм книги от различни психолози, гледам подкасти…. И всичко това, което планувам се оказва невъзможно за изпълнение.
Объркана съм! Обмислям пак да отида във Варна да родя.

Не искам да чувствам вина…и да влизам в матрицата, само защото така им е по-лесно в болницата под предтекст “такива са правилата”.

Моля споделете в “Дева Мария” ще ми го дадат ли да го гушна след операцията?
Ще има ми кой да ми го носи, докато съм неспособна, за да си вземе коластрата и предизвика правилно лактацията?
Има ли ден на отворените врати там изобщо?
🍀

# 373
За ден на отворени врати не знам,но със сигурност неонатологията е на същия етаж,където ще те свалят и теб след раждането...при секцио не дават веднага бебето,а на следващия ден...ама тя и кърмата не тръгва веднага...при повечето момичета с които  бяхме заедно в стаите на 2ри ,че и 3ти ден...иначе при мен имаше момиче раждало нормално и са и дали бебчето още на "магарето" и после 3 часа след раждане бебето вече беше при нея за постоянно...взимаха го само за къпане...
Аз не можех да пипна бебчето си 7 дни и въпреки това упорито цедях с електрическа помпа за да стимулирам...Захранена е с АМ...попитах може ли да и дадат коластрата и тогава ми отговориха,че трябва да имам стерилизатор с който да стерилозирам постоянно помпата плюс шишетата...иначе не...аз нямах в мен и така кърмата ми заминаваше в мивката...на 8ми ден си я прибрахме в къщи и си беше изключително кърмено бебе до 6ти месец...и след захранване се кърмихме до годинка и 4 месеца...
Всеки ден има свиждане от 18 часа мисля,че беше и ако се качиш горе и питаш ,което и да е момиче или лекар които са в неонатология ще ти отговорят на въпросите...всички момичета са много мили там...както и Добрева и Костова...има още една лекарка не и помня името(най младата ...с руса коса е)за мен това бездушно същесвто  трябва да бъде изгонено от там и никога да няма досег до родилки...
Редактирам се...сетих се ,че имат и консултанти по кърмене(или поне,когато аз раждах имаха),които работят там...ако можеш да се свържеш с някоя от тях може би ще ти разясни как стоят нещата

# 374
И аз се чудя това русо недоразумение как може да работи с бебета. Ужасно отношение, недай си Боже да я попиташ нещо, все едно ѝ бях  бръкнала с пръчка в гърлото. Отношението е под всякаква критика. Абсолютен робот е когато отговаря на зададен въпрос. Ако говорим за същата жена е неонатолог.

Общи условия

Активация на акаунт