Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света?

• 48 536
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
До сега унгарците изобщо не са ни спирали дори. Всъщност и сърбите. Но явно им се носи "славата ".

# 646
Сръбско-унгарската граница се пада външна на ЕС и може би затова така усърдно ровят.

# 647
Мен унгарците никога не са ме проверявали.И по няколко човека в автомобил сме били и по 2-3 коли в колона...не са ни спирали.Може да зависи и от регистрацията на автомобила,знам ли

Някой пътува ли вече за/от БГ с антигеннен тест?

# 648
Здравейте, не намерих такава тема относно това което искам да попитам. Баба ми изкара Ковид, обаче на 15.05 трябва да пътува за Кипър, та въпроса ми е колко време след ковид можеш да си направиш отново тест.?

# 649
  • Berlin
Щом тестът е негативен, може да пътува.

# 650
  • София
Може да си прави и всеки ден, ако иска. Няма ограничения, след като си го плаща.

# 651
Здравейте, не намерих такава тема относно това което искам да попитам. Баба ми изкара Ковид, обаче на 15.05 трябва да пътува за Кипър, та въпроса ми е колко време след ковид можеш да си направиш отново тест.?

Можеш да провериш дали се иска тест въобще, някои държави пускат със положителен тест, по-стар от 2 седмици например.

# 652
Здравейте Simple Smile
Интересува ме какви са изискванията към български граждани , пътуващи към Полша с цел екскурзия ( необходими документи , тестове , карантина и др.?)
Звънях в посолството на Полша в София , разбира се не вдигат . Пратих имейл-запитване - отново нищо .
В сайта пише , че страните членки извън Шенген подлежат на 10-дневна карантина , но не важи ли заповедта , че ако напусне страната до 72часа карантината отпада ?
Има ли някой по-запознат , който може да ми помогне с информация ?
Пътуването ще е края на май - началото на юни , 10-15 човека искаме да посетим Краков и Аушвиц-Биркенау  Simple Smile

# 653
Здравейте Simple Smile
Интересува ме какви са изискванията към български граждани , пътуващи към Полша с цел екскурзия ( необходими документи , тестове , карантина и др.?)
Звънях в посолството на Полша в София , разбира се не вдигат . Пратих имейл-запитване - отново нищо .
В сайта пише , че страните членки извън Шенген подлежат на 10-дневна карантина , но не важи ли заповедта , че ако напусне страната до 72часа карантината отпада ?
Пътуването ще е края на май - началото на юни , 10-15 човека искаме да посетим Краков и Аушвиц-Биркенау  Simple Smile

Ситуацията е динамична и всичко може да се случи, но за момента това са изискванията.
Този сайт https://reopen.europa.eu си е хубав и се актуализира. Задавате откъде и закъде пътувате и готово.
Само за инфо за ситуацията (маски, заведения, др. ограничения) можете да изберете съответната страна.

# 654
Здравейте,
Може ли да се влезне в BG с положителен ПСР , доказващ прекарано заболяване през м.октомври и прибавен към него тест за наличие на антитела към днешна дата ?

# 655
  • София
Здравейте,
Може ли да се влезне в BG с положителен ПСР , доказващ прекарано заболяване през м.октомври и прибавен към него тест за наличие на антитела към днешна дата ?
Теста трябва да е не по-стар от 180 дни. Антителата не ги зачитат.

# 656
Да се оплача от австрийците. На влизане от Унгария, 800метра за....три часа и половина. Кошмар пълен. И защо? За да ни погледнат документите едни младежи. Чудехме се какво е.... дезинфекция ли правят,  нови изисквания някакви ли ( преди десетина дни го нямаше това). Никой не ни е пипал багажа и никой не ни е търсил тест. Вече сме в Германия и скоро епопеята ще приключи.

# 657
  • Italia
Здравейте Simple Smile
От Полския сайт: https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel
Since 23 January, persons holding a negative result of a test for SARS-CoV-2 are exempt from the obligation to undergo quarantine. The test must be conducted before crossing the border and is valid for 48 hours from the moment of receiving the result.

Important! Since 28 December 2020, you do not have to undergo quarantine if you have been vaccinated against COVID-19.

Не би трябвало да сте под карантина, ако представите негативен PCR получен не по-рано от 48 часа преди пресичане на границата или сте ваксинирани.

И един (непоискан) съвет - така и така сте в района, посете Солната Мина Величка! Купете си обаче билети онлайн, че в тая Полша от 4 дни, 3 прекарахме във висене по опашки за билети Grinning . Някакъв национален спорт им е.

# 658
Здравейте, извинявам се че нахлуват в темата. Не знам до колко е и удачен въпросът ми,но не намерих отговор.  На влизане в България изисква ли се пср тест за децата. По конкретно за дете на 2г? Confused

# 659
  • София
Или тест, или 10 дни карантина. С нея се избягва теста на детето.

Общи условия

Активация на акаунт