Лотария "Зелена карта" 2022

• 86 914
  • 1 233
  •   1
Отговори
# 300
  • София
100% подкрепям последния пист. Живяла съм в европейска страна във визово време при това легална и въпреки това беше тежко, а пък нелегален - просто е ужас. Имам познат нелегален в САЩ, ами шофьор на тир, да - купи си хубава къща, има жена и вече две деца, но не могат да си дойдат в България, визи на родителите им също не дават. Т. Е. родителите никога не са виждали внуците си на живо, ами тежко си е... Но ако човек е решил, че може да преживее това, го прави. Всеки би бил прав за себе си. Лично аз обаче не бих могла да живея в нелегалност. Още помня как треперех пред стаята, докато ми удължат визата.

# 301
Деца си раждат, но 20 години не можеш да мръднеш - роднини почиват, раждат ти се племенници,работа без документи както е описала Креми. Изобщо не го представяйте като нещо лесно. Имам няколко приятели в такава ситуация, на път са да се откажат и да се връщат.
да , така е , ако беше лесно щяхме да останем и ние , но се прибрахме и ще чакаме да ни изтеглят 😊

# 302
Ами пък моята най-добра приятелка отиде на бригада и остана нелегална. Поработи си поне година и нещо преди да успее да си уреди документите без проблем, даже бая пари спести. Никога не е имала проблем с квартири, а доколкото знам все с договори ги е наемала и са минавали през брокери.
С доста българи, македонци и сърби контактува там и всичките са така. Всичките си работят и си живеят нормално, просто не могат да напускат, докато не станат легални.
Но те все пак са и млади и без семейства все още. Естествено, че за някой с деца, със здравословни проблеми и т.н. би било доста трудно.

# 303
... например тези със застраховка цената им е 2,000 за зъб, а без застраховка -500 примерно.

И деца си раждат без проблем. Децата на нелегалните, родени тук, са американски граждани.
Супер- 4 пъти по евтино. Това е за Калифорния,нали?

# 304
  • Sunshine state
Да бе. Това със застраховката изобщо не е така. Специално аз пък дето и в сферата работя..

# 305
  • Down south
Ами пък моята най-добра приятелка отиде на бригада и остана нелегална. Поработи си поне година и нещо преди да успее да си уреди документите без проблем, даже бая пари спести. Никога не е имала проблем с квартири, а доколкото знам все с договори ги е наемала и са минавали през брокери.
С доста българи, македонци и сърби контактува там и всичките са така. Всичките си работят и си живеят нормално, просто не могат да напускат
Не ми се навлиза в безсмислени спорове, но имайте предвид, че не всичко, което чувате е истина.
Според историята описана от теб, се иска само влизане в САЩ,,останалото е лесно. Искам  да се съглася с теб, но не е възможно.

Често чувам разни градски легенди, преразказвани и доукрасявани от близки и познати на хора в САЩ и понякога ми се струва, че става дума за друга планета.

# 306
  • Sunshine state
Абсолютно ги мятат по черешата с тия истории. Не се връзвайте.

# 307
Защо да е невъзможно? Смяна на статут след брак с гражданин може да отнеме и по-малко време. Това е и разлика между хора извън статут и такива минали без проверка на граничен пост.

# 308
Доколкото знам, лесните начина за оставане легално (но само ако преди това не си разрешил изтичане на статута ти и ако не си бил на J-1 виза, на каквато всъщност са повечето бригадири), са или брак, или студентски статут, или сезонна виза от работодател.

Бракът е божа работа, студентският статут иска доста пари. Работодател теоретично може да поиска сезонна работна виза за теб H-2B, но това е малко в сферата на легендите, защото това са ужасно много пари и бюрокрация, за да си запази точно този нискоквалифициран работник от чужбина. Не знам какво чудо на чудесата трябва да си, за да се случи. Но като законни положения - мисля това са, няма други. А, да, и в армията можеш да влезеш!

Аз потвърждавам казаното от Американеца по-горе, няма по-лесна от нашата работа. Ей ме на, колко лесно станаха при мен нещата, едни три деца родих на американеца и сега си гледам кефа.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 17:13 от ianajar

# 309
  • Down south
Защо да е невъзможно? Смяна на статут след брак с гражданин може да отнеме и по-малко време. Това е и разлика между хора извън статут и такива минали без проверка на граничен пост.
На теория е така.  За целта има няколко условия, като  среща с подходящ човек, бурна любов, брак, временна зелена карта и пр.
Друг вариант е с фиктивен брак, но доколкото знам, цените са доста солидни, а и изискванията не са за подценяване.
Преди години наш познат мина по този път, струваше му години съвместно съжителство, много нерви, нова кола за "съпругата", която той изплащаше, като част от сделката, както и сокидна сума.
Общо взето, моето впечатление е, че  начинанието е скъпо, трудно,  бавно и рисковано.

# 310

Бракът е божа работа, студентският статут иска доста пари. Работодател теоретично може да поиска сезонна работна виза за теб H-2B, но това е малко в сферата на легендите, защото това са ужасно много пари и бюрокрация, за да си запази точно този нискоквалифициран работник от чужбина. Не знам какво чудо на чудесата трябва да си, за да се случи. Но като законни положения - мисля това са, няма други. А, да, и в армията можеш да влезеш!

Ако въобще се квалифицираш за Армията. Освен това даже за програмата за хора със специални езици трябва да си в статут, а процесът отнема ужасно много време дори и да не е стопиран за известено време както нерядко се случва.

# 311
Тези "врътки" за които говорите не си струват. Най - сигурната виза е Е5 - Employment based immigrant visas. Правите инвестиционен план за 1 800 000 $ или 900 000$ в район с висока безработица. И мечтата ви е сбъдната, отивате в САЩ с ЗК и дори сте и работодател. Няма да чакате лотария, да оставате в нелегалност и да се вкарвате във филми с "брак по сметка". Лашкате пачките с долари и всичко е ок. Грубо звучи, но е така. Поговорката е вярна "Пари при пари отиват"!

# 312

Не ми се навлиза в безсмислени спорове, но имайте предвид, че не всичко, което чувате е истина.
Според историята описана от теб, се иска само влизане в САЩ,,останалото е лесно. Искам  да се съглася с теб, но не е възможно.

Често чувам разни градски легенди, преразказвани и доукрасявани от близки и познати на хора в САЩ и понякога ми се струва, че става дума за друга планета.
Момичето ми е най-добра приятелка, даже бих казала, че ми е като сестра, няма защо да ме лъже.
Плюс това тя това лято се прибра за малко (както казах вече е почти легална) и съм сигурна, че всичко, което ми казва е истина.
Казвам го съвсем отговорно. Още докато беше нелегална пътуваш съвсем спокойно от щат в щат и с работа никога не е имала проблеми. Да, не е работила нещо по-различно от сервитьорка, но не е имала проблем.
Доколкото тя ми е казвала, плюс е било, че е имала social security от времето, в което е била на бригада. Разказвала ми е, че за останалите документи, които изискват работодателите е казвала, че ще ги представи по-късно и така и не ги е (нейните работи са сезонни).
Просто няма защо да ме лъже.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 22:09 от Blackbling

# 313
  • Down south
Цитат
Плюс това тя това лято се прибра за малко (както казах вече е почти легална) и съм сигурна, че всичко, което ми казва е истина.
Това ми прозвуча, като "малко бременна" Close
Щом казваш, че е почти легална и се е прибирала това лято, въпреки ограниченията, така да бъде.

Всеки избира на какво да вярва.

# 314
Почти легална имам предвид, че получи първата си зелена карта след като се омъжи.
Нали като сключиш брак ти дават първо една зелена карта и след две години като изтече първата още една. Все пак не е на 100% сигурно, че за втората зелена карта няма да и направят проблем.
Иначе, да, прибра се лятото и даже стоя повече от три месеца.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 10:41 от Blackbling

Общи условия

Активация на акаунт