Лотария "Зелена карта" 2022

• 85 479
  • 1 233
  •   1
Отговори
# 990
Как мога да вида виза бюлетин за месец юли за да видя до кой номер е?
За дв 2021 Европа е CURRENT.

# 991
Здравейте,имам следният въпрос:
Попълнихме дс260 още на 1-ви Юни,но забелязахме, там където въвеждаме допълнително членове на семейството,че името на детето е сгрешено,може би от системата,при подаването Ноември..няма как на мястото на името на детето да напиша своето.Излиза ми,че аз се казвам Ралица и детето също.Попълнихме данните,страницата с баркода е нейното име,но като направим проверка с кейс номер излиза моето,вместо нейното.
Следователно писах имейл до КСС и няколко дни по-късно поисках отключване на формата за корекция на един адрес,до ден днешен нямам нито отключване,нито отговор а са минали повече от 20 дни и не зная сега как да процедирам!
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 992
Здравейте, аз съм от спечелилите тази година и в момента попълвам DS260. Много ще съм благодарна на малко помощ. Ще се опитам да задам всичките си въпроси наведнъж, затова се извинявам, ако постът ми е прекалено дълъг.
1.   Направи ми впечатление, че за current occupation ми поиска да въведа само в коя област работя и работодател, но не и длъжност, мениджър и т.н. За всички останали предишни работи се изисква доста повече информация. Нормално ли е да е така?
2.   Ако съм работила при 1 работодател повече време, но съм сменила няколко позиции, то всяка позиция се описва отделно или 1 работодател се описва само веднъж?
3.   Трябвя ли да проверя в O Net дали всяка длъжност, която съм заемала, изискава 2 години опит или е достатъчно да тикна No, тъй като така или иначе отговарям на изискванията по образование?
4.   От кой клас нагоре трябва да въведем информация за образование? От 1ви, 5ти? От гимназията нататък?
5.    За course of study на high school Саймън в ръководството е написал High school и съответно degree – ние получаваме Диплома за средно образование, т.е. диплома, но си е degree – средно образование. Та какво пишем на course of study и degree/diploma?
6.   На въпросите за тел. и имейл – трябва ли да се попълват служебни такива, предвид това, че те не са наша собственост, т.е. проблем ли ще бъде ако не ги споменаваме?
7.   Имам SSN от студентските бригади. Трябва ли да поискам да ми издадат нов заради различния статут или този ми е напълно достатъчен?
8.   Виждам, че Саймън е писал, че на въпроса за ваксините няма значение какво ще отговорим. И все пак Да или Не и, ако е Не, то какво обяснение даваме в полето?
9.   Същото ми е питането и за skilled or unskilled labor question?
Много ви благодаря предварително за отделеното време и отговорите!

# 993
5.    За course of study на high school Саймън в ръководството е написал High school и съответно degree – ние получаваме Диплома за средно образование, т.е. диплома, но си е degree – средно образование. Та какво пишем на course of study и degree/diploma?
6.   На въпросите за тел. и имейл – трябва ли да се попълват служебни такива, предвид това, че те не са наша собственост, т.е. проблем ли ще бъде ако не ги споменаваме?
7.   Имам SSN от студентските бригади. Трябва ли да поискам да ми издадат нов заради различния статут или този ми е напълно достатъчен?

Ето примерен формуляр с инструкции.

5. За гимназията, ако е била професионална, под Course of study се пише Vocational. Иначе се пише Academic. Под degree се пише  High school diploma. За всички следващи образования под Course of study се пише специалност и под Degree съответната степен.

6. За телефон попълнете личен и само последния служебен. За имейл попълнете имейл адрес, на който можете да получавате кореспонденция свързана с апликацията - тоест, личен и достатъчно сигурен.

7. SSN никога не се сменя. Сменя се картата, ако на нея е имало червен печат за ограничения в работата, или ако името е сменено заради смяна на семейното положение, например. Самият номер си остава винаги същият, той е като ЕГН - само един получаваш през живота си.

# 994
Здравейте!
Искам да попитам, след като съм завършил професионална гимназия -  Vocational, а дипломата ми реално си е стандартна за средно образование, конкретно в България е така образователната система, тоест няма особена разлика след като успешно си преминал зрелостните изпити, дали това би билo проблем относно правилата на лотарията?

# 995
В какъв смисъл да бъде проблем? Изискването е да имате средно образование, без значение какво точно. Идеята за разделянето на професионално и обикновено средно образование е, че професионалното дава право за практикуване на някаква професия и ви прави квалифициран работник. Това и питат, за да знаят каква работна ръка влиза в страната. Доколкото разбирам, тази информация е чисто статистическа, няма изискване да имате професия, за да получите зелена карта от лотарията.

# 996
В какъв смисъл да бъде проблем? Изискването е да имате средно образование, без значение какво точно. Идеята за разделянето на професионално и обикновено средно образование е, че професионалното дава право за практикуване на някаква професия и ви прави квалифициран работник. Това и питат, за да знаят каква работна ръка влиза в страната. Доколкото разбирам, тази информация е чисто статистическа, няма изискване да имате професия, за да получите зелена карта от лотарията.

Благодаря за отговора.
Аз също мисля така.
Зададох въпроса понеже бях чел из блога на Саймън, че ако си завършил професионална гимназия, би било по-добре да пробваш да влезеш в изискванията за трудов опит, понеже vocational education не влиза във Education requirement. Но това не би трябвало да важи за тук, защото диполомите са стандартни, без значение къде си завършил 12 клас.

# 997
Да, може би става въпрос за дипломи от държави, където някои типове професионално средно образования дават професия, но не и право да кандидатстваш в университет, да речем. Но не, за България това не би трябвало да се отнася. Аз не бих се притеснявала.

# 998

Благодаря за отговора.
Аз също мисля така.
Зададох въпроса понеже бях чел из блога на Саймън, че ако си завършил професионална гимназия, би било по-добре да пробваш да влезеш в изискванията за трудов опит, понеже vocational education не влиза във Education requirement. Но това не би трябвало да важи за тук, защото диполомите са стандартни, без значение къде си завършил 12 клас.
От това,което прочетох в блога на Саймън по темата, няколко пъти беше изрично казано да не се пише Vocational, защото така няма да отговаряш на условията за образование, съответно не получаваш виза, освен ако не отговаряш на условието за трудов опит. И че трябва да си се пише Academic (не знам дали това означава,че не ти разглеждат ДС 260 и документите или пък все пак отиваш на интервю, но там ти казват,че образованието ти е Vocationalи не става). Доколкото бях чела из форуми в България изобщо няма такъв тип образование и училища и няма как да си завършил такова нещо. А нашите средни-специални/професионални/техникуми влизат в графата на Academic.
Ако някой друг във форума има повече информация,може да сподели 😊

# 999
Jusheto е права. Нашите техникуми са общообразователни училища. Така че би трябвало да се напише Academic наистина.

# 1 000
Здравейте,със жена ми ходихме да ни попълнят DS-260 във фирма,обаче човекът написа на работните адреси,адресите по регистрация,а не по местонахождение,каза,че никъде не пише,че трябва да е по местонахождение,тъй като бизнесът си е наш и малко странно ми изглежда поне на мен като пише че живеем и работем на един и същ адрес.Да отключа ли формите да поправя? Когато му диктувах информацията умишлено го попитах кои адреси се пишат,той каза че по-добре по регистрация…
Земеделието е на село,но там няма конкретен адрес,и е регистрирано но живущия ни адрес в града където живеем,но и имаме магазин и той е регистриран на адреса където живеем,а е на друга улица,това може ли да го обясним на интервюто,ако ни попитат или да го коригираме още сега,според фирмата която ни попълва документите не е проблем

# 1 001
  • USA
Пишеш адреса където е регистрирана фирмата, ако е регистрирана там където е адреса ви това пишете, т.е в регистрацията на фирмата си виж кой е адреса....на интервюто не питат такива неща....не ги интересува къде ти е фирмата, най-много да те питат след като смяташ да заминеш какво ще правиш с тая фирма...

# 1 002
Когато си попълвах моето ДС 260 аз също писах фирмите по регистрация. Та то за това време някои от тях вече не съществуват, други и идея си нямам къде са сега. Така че аз реших че е правилно по регистрация и не съм имала проблеми след това.

# 1 003
Въпроси за документи за adjustment of status.

Здравейте, след някоолко месеца ми предстои да подавам форма за adjustment of status (AOS). Някои от документите, които се изискват са удостоверение за раждане и medical records (за медицинския преглед). Искам да попитам как подходихте относно превода и формата на тези документи (напр. за медицинската история как работихте с личния си лекар в България, за да ги представите). Има ли някакви специални формуляри?
Още един въпрос: Какви ваксини се изисква да бъдат поставени?
Има ли и нещо друго, което да започна да подготвям още от сега, вместо да чакам информация от адвоката и да се бавя?
Благодаря предварително!

# 1 004
Какъв е този аджастмънт? Свързано ли е със лотарията?

Общи условия

Активация на акаунт