Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 534
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Е нали си има норматив за 6, за опрделени по-ниски постижения 5 и тн?
Големият ми син е тръгнал  на 6г на училище и сега се сети да каже на учителя по физическо, че не е навършил 15 и иска да му бъде зачетен норматива за 14. Получи се, покри си го. С този за 15 щеше да се озори. Седмокласникът ми също няма 13. Пробвайте, ако не сте навършили възраст.

# 46
И кое да им е заниженото, щом никой от цял клас не е успял да ги покрие за повече от 4???

# 47
И ние сме с нов учител по физическо, млад преподавател.Синът ми е впечатлен как ги дисциплинира Simple Smile Оценки по Музика, ИИ,ФВС не ме вълнуват. Моето мнение е, че в тези часове учениците трябва да разпускат, а не да се натоварват. Миналата година се наложи да си кажа мнението на госпожата по Музика. Не и стана приятно, но мисля че ме разбра.

# 48
  • София
Е нали си има норматив за 6, за опрделени по-ниски постижения 5 и тн?
Големият ми син е тръгнал  на 6г на училище и сега се сети да каже на учителя по физическо, че не е навършил 15 и иска да му бъде зачетен норматива за 14. Получи се, покри си го. С този за 15 щеше да се озори. Седмокласникът ми също няма 13. Пробвайте, ако не сте навършили възраст.
Хм, това не го знаех за годините и нормативите. Моят син също е на 14 и е 9 клас, но той е спортна натура и вероятно ги е покрил тези за 15 годишните.

# 49
  • Варна
И аз не знаех, че има значение възрастта, мислех, че са заложени по класове. Дъщеря ми е родена през декември и има съученички, които са с по няколко месеца (дори с почти година) по-големи от нея, но пък са по-дребнички. Не е честно и спрямо тях да се очаква същия скок дължина или сила на хвърляне на медицинска топка, например. Изобщо тая работа с нормативите не ми харесва, но пък щом трябва да имат оценки, трябва да има и обективни критерии. Друг е въпросът доколко са обективни и кому е нужно да оценяваме физическите данни на учениците. До голяма степен това важи и за ИИ, където някои деца имат талант, други въпреки старанието си, не се справят. Мисля, че трябва да се оцени прогресът и наученото, а не природните данни, но кой ме пита мен Simple Smile

# 50
Според мен предметите ИИ, музика и физическо не трябва да имат оценки. Ок са критериите, но как едно фалшиво пеещо дете ще може да се сравнява с някое, чиито природни дадености му позволяват без усилие да изпее някоя песен. Ми аз ако ще по цял ден да се упражнявам, верен тон няма шанс да изкарам. И това, че природата ме е ощетила трябва да влияе на успеха ми.

# 51
И аз благодаря за новата тема! Много бързо пишете, не смогвам да ви чета:)

# 52
Според мен предметите ИИ, музика и физическо не трябва да имат оценки. Ок са критериите, но как едно фалшиво пеещо дете ще може да се сравнява с някое, чиито природни дадености му позволяват без усилие да изпее някоя песен. Ми аз ако ще по цял ден да се упражнявам, верен тон няма шанс да изкарам. И това, че природата ме е ощетила трябва да влияе на успеха ми.
И не само това. Музикант съм, и това, което виждам в учебниците, най-меко казано ме натъжава. Зная, че не всички учители работят плътно по учебник и съм им благодарна. Децата трябва да заобичат музиката, да се пробват да пеят, танцуват или свирят без да им се търси успех или постижения, без това да им създава отрицателни емоции  - просто трябва да се радват на музиката, и  помежду другото да им се разширяват познанията, деликатно и с разбиране.

Седмокласника не го влече нито музика, нито спорт. Малкият се занимава активно с музика, но и спорт не отказва. Трябва ли да ги уеднаквяваме и да им слагаме еднакви нормативи 🙄

# 53
Аз също мисля, че по предмети като музика, физическо, рисуване и т.н. не трябва да има оценки, но за късмет, в тяхното училище точно по тези предмети най- много се държи Wink. Днес  например, моята ми заяви, че ще имат входно ниво по технология и предприемачество, което много ме развесели!

# 54
  • София
Аз също мисля, че по предмети като музика, физическо, рисуване и т.н. не трябва да има оценки, но за късмет, в тяхното училище точно по тези предмети най- много се държи Wink. Днес  например, моята ми заяви, че ще имат входно ниво по технология и предприемачество, което много ме развесели!

Няма такава простотия! Много ме дразнят оценките по подобни предмети. Още от мое време.

# 55
  • София
В 5-ти клас не издържах и проведох разговор с г-жата по Музика  - за мое щастие, тя се оказа разбран човек и се разбрахме, че часът й трябва да е разтоварващ. Държи на знания, кратко и стегнато представени в час. Но с г-жата по технологии ядове си брахме - миналата година обясняваше на децата, че часът й по нищо не отстъпва на математиката, щяло да има НВО и по нейния предмет. Заливаше ги с проекти по време на ДО. Тази година я няма - явно са я изпратили да подготвя първото в историята НВО по ТП Stuck Out Tongue Winking Eye

# 56
Simple SmileМай всички преподаватели по "Технологии и предприемачество" са си повярвали твърде много...нашата г-жа е повече от амбициозна - товареше децата с  устройство на шевна машина и други подобни  красоти, които ако попитам колегите в офиса   -едва ли ще ми дадат верен отговор по предмета ТП , ниво 6 клас. Презентации правих/ме нон стоп, особено по време на ДУ.... кога ще уврат "умните  грави",  за да напарвят тези предмети за удоволствие, без оценки и други излишни напъни.... дано не са "шопски" глави, знаете вица, предполагам Simple Smile
Спорен ден и спушна нова седмица  на всички Simple Smile

# 57
  • София
Входното по ТП е минало вече при нас. Днес съм с 3 броя ученици вкъщи - оказа се, че в семействата на двама ученика от различни класове има порожителни PCR тестове. Въпросните ученици не са посещавали училище миналата седмица. Изведнъж нашата директорка вчера реши, че днес ще дезинфекцира училището. Това е хубаво, но това решение в последния момент "изви" ръцете на много родители, които са на работа. Сега чакаме дали и утре няма да сме хоум-училище Blush

# 58
  • България, София
И аз подкрепям идеята ФВС, музика и ИИ да са за разтоварване. Още от мое време оценяването по тези предмети ме тормозеше. По музика всъщност най - малко, защото що - годе пея вярно, но рисуването ми беше мъка. И не че не харесвам този вид изкуство, просто не мога да нарисувам нищо сносно. А физическото с тези нормативи ми беше отврат.
Седмокласничката на скок от място има 6. Скочила 2 метра. Но с медицинската топка има 4. Първия път хвърлила само 2 метра, а за шестица трябвало 6 метра. После успяла на следващи опити да стигне до 5 метра. А не съм сигурна доколко им е обяснена техниката на хвърляне, защото това е важно не само за топката, за скачането, въобще за всичко. А то с нейната физика как топката не я е повлякла,  не знам Rolling Eyes Тя това лято доста дръпна на ръст и вече е над 164 см. Има и по - високи от нея девойки, зная. Но на килограми едва ли е повече от 43.
На входните по МАТ и БЕЛ се представи отлично, по биология, химия и география има петици. По ТП също правиха входно ниво, не му отдадохме особено значение.
Училището й е на Школо. Няма скрито - покрито. Веднага разбрах, че днес е без помагало по БЕЛ.

Хубав ден и спорна седмица на всички Simple Smile

# 59
  • София
Beb4o, да не са в 43то?

Общи условия

Активация на акаунт