Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 853
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Така, както синът беше супер спокоен, че е изкарал добри оценки на всички входни и .... БАМ! ... тройки по Физика и Химия, като едната е дори по милост Confounded . И на това отгоре точно в един от тези часове прекъсвал учителката, докато тя преподавала нов урок и така се сдоби и със забележка. В час по МАТ пък си рисувал и не слушал, и там има забележка. Иначе според него всичко е цветя и рози.
Имахме разговор вчера, хич не му беше приятно, но ако продължи така, ще има сериозни рестрикции, предупреден е.
Оня ден имаше да реши определен брой задачи за домашно, изклинчи и реши 1/3 от тях. Естествено, че му се трупнаха повече задачи да реши вчера - еееей какво мрънкане беше, фасони, нерви, тряскане на врати!
Омммммм Wine GlassWine GlassWine Glass

# 286
Тук съм, да не ми пишете отсъствие Simple Smile

Чета, че имало и други шахматисти Wink И моят около първи клас се беше запалил. Останаха му няколко медала за спомен. Едно лято беше и на лагер-състезание в Кранево. От там медал не взе, но им обърка сметките, след като победи един от фаворитите.
Като се замисля, от към дейности е по-активен от сестра си. Обаче и характерът му е по-огнен, редовно прехвърчат искри в къщи. Хем му се дразня, като философства, хем се радвам, че акълът му сече бързо и като цяло е оправен.
При второкласничката ни подпукаха с проектите. Добре, че съм творчески настроена личност и обичам да се занимавам.
Да ви върна малко в годините назад Simple Smile
В скрития текст слагам последният ни проект, за който му е интересно.
Скрит текст:
Темата е читателски дневник, погледнах готовите на пазара, скука...И така реших да си направим по наш модел. Намерих в Джъмбо страхотен тефтер с подходящи листове, точно като за целта. За всяка прочетена приказка има и текст, но тук ще покажа само финалната част с илюстрацията по темата Wink

# 287
  • Русе
Вашите деца правят ли преразкази по БЕЛ? Нашите само учат стихотворения и нито един преразказ или теза не са направили все още.

# 288
Vox, супер е читателския дневник, браво!
При нас от училище не са правили още преразказ, но от школата един. Чакам да го върнат.
Иначе при девойката се оказа, че има да пише есе за домашно. Зададени параметри, на Word, минимум 4 страници, шрифт указан с размер, с междуредови отстояния и прочие. А по какъв предмет мислите, че е? Домашното е по музика !? Темата още се изяснява, нещо било за индийската музика и култура. Направо безумно ми се вижда.

# 289
  • София
vox, страхотен е дневника👍. Поздравления
В клас не са правили досега преразказ, но те в часовете почти нищо не правят, така че по  - скоро бих се учудила, ако им даде. В школата им дават почти всеки път за домашно, а когато нямат преразказ им дава по две тези.

# 290
  • София
Ха-ха, 4 страници печатен текст по музика! Музикантката ще надмине българичката! Може пък тя да ги научи на български...
При нас също от училище не са правили досега преразказ, имаха есета, отговори на лит. въпрос, описание на изразни средства в творба..
От школата - 2 преразказа досега.

# 291
Следях с голям интерес дискусията за НПМГ, защото това беше основното училище, което нашият син искаше да атакува, ако бяхме в БГ и сега прочетох на сайта им, че вече официално е обявен прием на деца след 4 клас: https://npmg.org/2020/10/15/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC-%D1%8 … 0%BB%D0%B0%D1%81/

vox, много идееен и пълен с въображение дневник!

# 292
Правят преразказ в клас на сина ми, както в клас така и за домашно.

# 293
....
Иначе при девойката се оказа, че има да пише есе за домашно. Зададени параметри, на Word, минимум 4 страници, шрифт указан с размер, с междуредови отстояния и прочие. А по какъв предмет мислите, че е? Домашното е по музика !? Темата още се изяснява, нещо било за индийската музика и култура. Направо безумно ми се вижда.
То може и по-полезно  и интересно да дойде, отколкото много литературни тези.
Моите са свикнали да пишат такива есета, не е страшно. А учебниците по музика са такава скука....

# 294
  • София
Vox, супер е читателския дневник, браво!
При нас от училище не са правили още преразказ, но от школата един. Чакам да го върнат.

И ако няма достъп до компютър??

# 295
Не знам, ако няма компютър някое дете, но все пак те имаха и задания по ИТ по текстообработка. Повече ме притеснява съдържанието на есето, какви локуми ще разтяга, та четири машинописни страници. А и темата е трепач.
Иначе преподавателят по музика е нов, мъж, явно нахъсан. Води и хора на училището.

# 296
Това музикално домашно ме "боде" с темата си. Със същия успех може да бъде зададена и за африканската, и за латиноамериканската, и за коренното население на Австралия. Как пък точно тази избра...?

# 297
  • Варна
Конкретни изисквания за проекта, интересна тема, домашно-проект - много добре звучи. Ама 4 страници за немузикално училище ми се виждат доста амбициозна задача...
При дъщеря ми засега такива изисквания чак не е имало. И дано няма, че ще ореве света Simple Smile
Преразкази не са правили още тази година, но пък тези - доста. И за домашно (днес за 4 чух), и на контролно. Последната е била оценена с 5 т., което ми се струва нечуван успех за моята лаконично изразяваща се девойка. Дано е и близка до реалната оценка, а не "стимулираща". На школата правиха досега един преразказ за домашно, постара се да го направи според изискванията - прочетох й го 2 пъти, оставих й текста за 15 минути без да пише и после писа. Няма още рецензия за него.

# 298
И при нас не правят преразкази
Ходи на школа , но и оттам не са давали
Та ще започна аз да му правя по един всяка седмица, че това му е най-слабото място, само не знам как да го оценявам
Иначе веднъж ли се чете или два пъти ?
После 15 мин чете сам и пише 75 мин
Споделете някакви трикове при преразказа-план ли се прави, чернова и белова, дали стига времето

# 299
Това музикално домашно ме "боде" с темата си. Със същия успех може да бъде зададена и за африканската, и за латиноамериканската, и за коренното население на Австралия. Как пък точно тази избра...?
Подозирам, че и да е за африканска или която и да е, все на някого ще му боде очите. Това все пак е добре за общата култура. Благодарение на подобни проекти покрай моите деца и аз научих нови неща.
Също така те пискаха в началото за обема думи/страници, а сега не им стигат.

Общи условия

Активация на акаунт