Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 848
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • София
На МОН по принцип им е много трудно да мислят.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 08:34 от bazel

# 391
  • София

И как по-конкретно ще го постигнем този колективен имунитет, като близо 70% от прекаралите не изграждат изобщо антитела, а от останалите "трайността" им е о/о 3 месеца?

# 392
МОН са до такава степен неадекватни, колкото и МЗ. Щом се стигна до там, че цял клас от Търговище обвинява себе си
и решава да учи дистанционно, за да предпази учителите си, значи просто няма държава, а всеки е оставен сам да се спасява! За съжаление, това са го разбрали и тези деца, но на твърде висока цена! А за цинизма на МОН, което си затваря очите и не определя втора дата за НВО при такава невиждана пандемия, просто нямам думи!

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 00:07 от jennyb

# 393
Smiling Imp

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 11:04 от Didia

# 394
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
искате ли да оставим короната за другите теми за нея?
притеснено ми е, но с писане и говорене за нея и в тази тема няма да решим проблемите.
в нашето училище започнаха ударно с тестовете.. всеки ден - тест по математика и БЕЛ, ако не направят в час - дават им домашно. последнто беше три тези по БЕЛ. Sad два теста по математика...
имам много непричтното чувство, че и тази учебна година ще държат децата посточнно "на нокти", както беше в четвърти клас.
Sad

# 395
  • София
Миналата година, т.е. изминалата кампания за седмокласниците ситуацията с вируса нямаше тези размери каквито има сега. Опитахме се да издействаме втора дата – писма, интервюта, подписки, но не успяхме. Но …това не значи, че вие не може да пробвате дори задължително се опитайте, може пък да успеете.  Нямам спомен, но като че ли карантинирано дете можеше да се яви на изпит при нас само с отрицателен тест. Дали така е било реално не знам. Има много време до лятото и да се надяваме, че нещата ще отшумят, но така или иначе втора дата никога не е излишна. Но още е рано да действате.

# 396
  • София
Според мен сега има реална възможност за това - не само деца ще бъдат под карантина, много учители също ще бъдат - все някой трябва да е квестор по тези изпити.

# 397
  • София
Вижте на какво попаднах. Ще видим МОН какво ще публикува 🤔

# 398
  • София
Това не го разбрах за 2 ноември. Нали са ваканция в петък 30.10 до неделя, 01.11. Как ще е неприсъствен за учителите, децата какво ще дирят в училищата тогава?

И аз призовавам да оставим темата Корона вирус и пропагандни клипчета за други теми. И без това всички сме тревожни.

# 399
1. ноември е официален празник. Когато официален празник, с изключение на Великденските празници, съвпадне със събота и/или неделя, първият или първите два работни дни след тях са неприсъствени.

# 400
  • София
Здравейте, следя темата с интерес. Днес имахме планирано Входно ниво по Химия, кратко писменно изпитване по Биология и Математика - също планирани. От вчера уведомени, че ще ги изпитват по Физика и за капак днес по Литература контролно. Случва ли се и при вашите деца това? Мисля, че не е редно.

# 401
  • София
Да, ама на 1 ноември почиват само учениците и учителите, реално не е национален празник, което значи, че не би трябвало да важи това правило. Не че децата ще са против удължаване на тази иначе "голяма" ваканция Simple Smile

# 402
  • София
Понеже 1 ноември се пада в неделя, а е официален празник, затова понеделник ще е неучебен ден, така го тълкувам.

Аз също смятам, че е редно да има допълнителна дата по уважителни причини за НВО.

# 403
Понеже КТ не е обект на интересите ми, проверих преди да напиша предходното си мнение.
Чл. 154.(1) Официални празници са:
1 януари - Нова година;
3 март - Ден на Освобождението на България от османско иго - национален празник;
1 май - Ден на труда и на международната работническа солидарност;
6 май - Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия;
24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост;
6 септември - Ден на Съединението;
22 септември - Ден на Независимостта на България;
1 ноември - Ден на народните будители - неприсъствен за всички учебни заведения;
24 декември - Бъдни вечер, 25 и 26 декември - Рождество Христово;
Велики петък, Велика събота и Великден - неделя и понеделник, които в съответната година са определени за празнуването му.
(2) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.) Когато официалните празници по ал. 1, с изключение на Великденските празници, съвпадат със събота и/или неделя, първият или първите два работни дни след тях са неприсъствени.

Иначе националният празник е 3. март.

# 404
  • София
Здравейте,

Ще се радвам да се присъединявам се към отбора ви с една госпожица, на която й предстоят матурите в 7 клас. Повече от всякога досега й бушуват хормоните, а сигурно е едва началото и се надявам и звездите да се наредят, и Ковид-а да се кротне, и емоциите на дъщеря ми да се поуспокоят, когато  дойде момента за тази драма НВО. Късмет и на вашите деца!   
Записах я на школа по двата предмета. Към момента не знае къде и какво иска да учи, май не иска.

Общи условия

Активация на акаунт