Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 845
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
# 406
Мисля, че можем да започнем залаганията кога всички ученици в София ще минат на дистанционно обучение.
Мъжът ми преподава в УНСС и току-що е получил заповедта за това, че и там започват дистанционно - още от утре, а не от понеделник, както са били очакванията.
От Алианса ме затрупват с писма за онлайн регистрация на детето предвид предстоящото ДО.
В Телерик започват с ДО.
Заради казаното от Стаматов залагам на началото на ноември - след почивните дни.

# 407
Аз явно съм голяма оптимистка, надявах се чак януари с другата грипна вълна
Не виждам смисъл да минават ДО, а баровете да си работят

# 408
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
доживях и това.
синковецът иска да го запиша на уроци по български!
и това защото в училище не преподавали достатъчно!

шЪ сЪ гръмна ви казвам!

# 409
st. Dobri  честито
откога мечтая да ми се случи нещо такова Laughing

# 410
Каква "интересна" година ще имат нашите деца!
 Само да сме живи и здрави си казвам и продължаваме нататък.
Утре я очаква контролно по математика, моята девойка.
Учителката, съответно отсъства, а контролното ще се прави дистанционно- правят го в Moodle, след училище.
Изпускам му края, хем си обещах да наглеждам докъде е стигнала и да проконтролирам нещата, а то безобразно нямам време да следя..
Трябва да седнем някоя вечер или почивен ден поне да говорим за евентуални училища и желания.

# 411
доживях и това.

шЪ сЪ гръмна ви казвам!

Трябва да се действа бързо преди да му е минало!
Много ми е интересно с какво сравнява, за да е преценил, че не е достатъчно? Сигурно коментират с другите деца...

# 412
  • София
Аз явно съм голяма оптимистка, надявах се чак януари с другата грипна вълна
Не виждам смисъл да минават ДО, а баровете да си работят

И аз на това се надявам, но бе побеснея ако минат ДО, а работят баровете.

доживях и това.

шЪ сЪ гръмна ви казвам!

Боже, как си мечтая да ми каже нещо такова. Най-неблагородно ти завидях Rolling Eyes

# 413
  • София
Според мен сега има реална възможност за това - не само деца ще бъдат под карантина, много учители също ще бъдат - все някой трябва да е квестор по тези изпити.

Не мисля, че ще се случи - реалистично. Просто... прецаканите ще са прецакани. Иначе се създават условия за контестации на основа "неравнопосавеност" - едните са имали 2 седмици (или колкото там) повече време за подготовка, единият тест бил по-лесен, едните имали основания за предположения за включени задачи (за да има съпоставимост) или предварителна информация за среден постигнат успех - при това по предмети - та са се ориентирали подходящо... абе, с две думи казано, просто няма да се случи. По-скоро мога да си представя да разрешат да се явят със следващ набор (само, ако са били в болница, предполагам... но дори и така ще има спекулации), като повторят една година. Малко вероятно, но по-реалистично.

# 414
  • София
Аз тази година се наслушах на какви ли не изхвърляния откъм школи и учители, представям си какъв шок е за децата. Най- бруталното беше - ПО двама (различни) учителя за всеки от предметите (мат и БЕЛ) + школа

# 415
Без да имам претенции да съм проучвала задълбочено темата, защо да не е възможен вариант като приемните изпити във ВУЗ - да се явят два пъти и да се вземе предвид по-добрия резултат? Мисля, че и в НПМГ положението е такова в някои специалности - децата могат да изберат по-високия резултат съответно от изпит или олимпиада.
Или пък друго - да няма втори изпит, но резултатите от олимпиада по БЕЛ и математика да се признават и децата да могат да изберат с кой резултат да кандидатстват.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 17:17 от fiction

# 416
  • София

Нямам идея - когато аз се явявах на кандидатски изпит имаше само една дата... и твърде много кандидати. Когато родителите ми са се явявали също е имало по една дата - и още повече кандидати.

# 417
Понеже ми излиза сега темата, че писах, чета за датите за изпитите. В момента да, за вузовете има предварителни такива. По мое време нямаше. Завършвахме, минаваше месец и тогава бяха изпитите като цяло. Сега може да ползваш предварителен изпит и да си вземеш оценката от него, ко те удовлетворява. Това е извратената система, която пък налага да започнеш с уроците, за някои неща още в 11 клас така, че да си взел материала преди да сте завършили училище. Е, нещо подобно се случва и в 7 клас, с убеждението да се започнат уроците още в 6 клас. Поне изпитите са след края учебната година. Според мен няма опция и няма да склонят никога на втора дата за НВО.

# 418
  • София
Хелоу от мен. В дълбоки дебри сте нагазили  - аз съм пас Grinning. Каквото ще става - да става..
Да ви разсея малко - вчера вечерта получавам мейл с информация за случилото се през деня в adminplus - оценки, оценки и забележка - " Не представи тетрадка за робота в клас/домашно при поискана такава". Това по математика  - имаме заместничка, която ще ни накара да се молим денем и нощем да се върне по-скоро титулярът( разказвала съм, че титулярът е под всякаква критика). Оказа се, че никой не му е искал тетрадката - той прилежно си носеше и двете. Днес отишъл да попита госпожата защо има забележка, а тя му отговорила "Сега ще ти напиша забележка, че ми репликираш!" И наистина е написала. Той се съгласил, но споменал, че пак не му е ясно защо я има първата забележка   - последвал разговор и още една забележка и гонене от час Stuck Out Tongue Winking Eye
Отивам в училище  - и малките изгонени от физическото, господинът е нов, не знае, че са брат и сестра. Целият клас се кикотел и той, на случаен принцип, изгонил четирима - две момчета и две момчета. Успял да нацели моите Joy
Сега, аз ако не трябва да си сипя едно, то кой Stuck Out Tongue Winking Eye
Наздраве!

# 419
Малее, beb4o_fb...а ходи ли да говориш с госпожата със забележките? Интересно ми е на теб къде ще ти напише забележка, че питаш Simple Smile
Браво все пак на детето, че си търси правата.

Общи условия

Активация на акаунт