Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 835
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Според мен искат да изпитат всички деца наведнъж и затова го правят писмено. Иначе трябва х1-2 деца да се изпитват на час, другите седят и се чудят какво да правят, вдигат шум. Не е ли същото да го вдигне госпожата да го изпита, като това да го изпита на лист. Ако си знае детето ще го покаже, няма значение устно или писмено. А за дисциплината, зависи си от учителя. Има при някои, муха не може да бръмнне, не знам как го постигат. Има други, които не могат да контролират децата.

Аз харесвах/харесвам писмените изпитвания. Поради принеснение не се справях толкова добре на усните. Но това да ти напишат текуща оценка на изпитване на дъската+60 задачи+1тест по формат на НВО, както сподели tedi_ig, си е чисто заяждане.
В нормалните училища струва ми се при лош късмет може да те изпитат по 2 предмета на ден, но по 5-6 дали се случва??? Ами не ми е нормално!

Точно това е , за това споделих , че е преместен за 15 мин. Да допълня ,че тя е наясно ,че сина ми няма как да не знае задачите, защото съм математик Sad за мое голямо съжаление. Сега да ви развеселя , дори когато изисквам много от сина ми го успокояевам с думите:" маме спокойно още не се е родил добър математик".

# 541
Чета за учителите ,които не се справят в клас.За дисциплината става дума и си мисля - Учител,които не може да се справи с учениците си и де факто не преподава всичко в клас считате ли ,че ще се справи с ДО? ЩоТ аз не считам.Този,който си знае работата я върши при всички условия.В час децата го слушат защото е интересен,начетен и можещ.Е,като не е такъв в час какъв очаквате да е при ДО?
                    Госпожицата ми каза при един разговор за учител,че "е скучна и това,че е млада не я прави умна"! Когато преди това си имал добър учител и децата виждат пропуските и то по-добре от нас,защото нашето мнение се базира не на преки наблюдения.Като не може да преподава съвсем естествено е,че няма да я слушат и ще им е "скучна"! При ДО видяхме ,че повечето учители са "скучни"! При това и не достатъчно технически грамотни.

# 542
Didia, толкова много истина има в думите ти, за съжаление Sad

Някой знае ли, при какви условия учебната година се счита за нулева?

# 543
  • София
Не знам защо почва филмирането с нулева година. не вярвам да стане това. Би се считало за тотален провал на МОН.
Ядосвам се, че нашите се бавят с мерките. Четох за Ирландия - хлопнала кепенците на всичко освен на училищата. Белгия - измислили 4 етапа на мерки, като на никой от тях не смятат да затварят училищата. За мен това е  правилното за една държава, която смята образованието за по-важно от нощните заведения.

Иначе наборът продължава небрежарската, хем иска да си върне телефона и компа. Трябва да упражнявам тотален контрол, но ми е трудно в момента Sad Нещо не съм очарована от преподаването в школата, но може и да не съм права. Ако на някой детето е в Регалия, може ли да ми пише на лично да обменим опит?

# 544
catty m, къде видя филмиране? Питам нещо, с което не съм наясно.

# 545
  • София
Не е персонално към теб, но последните няколко страници се споменава за пореден път. За мен това е поредния слух, както слуховете още от началото на учебната година за ДО.

# 546
Уж чета внимателно, последните страници за нулева година не е коментирано. Моето питане идва от другаде.

# 547
Моето е в регалия, но нямам мнение какво е преподаването. Аз се абонирах и за уча.се, защото ми се струва по-разбираемо от учебника.

# 548
  • София
Уж чета внимателно, последните страници за нулева година не е коментирано. Моето питане идва от другаде.
Все по-често чувам коментари на родители, че предпочитат да се обяви нулева година пред това да се премине към ДО. Не мога да отговоря на поставения въпрос при какви условия може да се обяви нулева година, но съм категорично против такава идея.
Мисля, че съм споделяла, че при нас ДО беше като цяло успешно. Два са големите плюсове в нашия случай. Първо, детето имаше повече свободно време и ако сега се случи пак така, ще може повече да се готви по БЕЛ и МАТ. И второ, при ДО мога да упражнявам контрол върху учителите и какво как се преподава в час. Ако не беше ДО нямаше да разбера за куп проблеми и съответно да се вземат мерки за сегашната учебна година.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 20:36 от Kally May

# 549
В никакъв случай нулева година, това все пак не е война. Ще си изкараме до, аз вече съм си свикнала и ще мъчим нво. Ще го избутаме. Сега аз не съм амбициозна и общо взето не се вълнувам чак толкова къде ще запиша детето. Където, там, нали все ще вземе диплома за средно образование.

# 550
Kally May,  аз също не желая да преживявам втори и седми клас за втори път, но нека не тръгваме в тази посока.

# 551
  • Варна
Подкрепям мнението на Кали. И при нас миналата година ДО беше съвсем прилично спрямо обстоятелствата. В началото за 2-3 седмици беше хаотично, но след това си влязоха в ритъм, следваха програма със синхронно и асинхронно обучение. Не мисля, че пропуските са сериозни, доволна съм. Учителите бяха на ниво. Разбира се някои се справяха по-трудно от други, но всички се стараха и според мен си заслужиха заплатите на над 100%. И за тях беше ново и за тях беше стрес, но съм благодарна, че се постараха и не вдигнаха ръце! Така че съм за ДО при необходимост, но не и за обявяване на нулева година, защото за мен специално, миналото ДО не беше нула!

# 552
И за мен миналата година не беше 0, но заслугата на учителите е почти толкова Simple Smile Все пак сегашния осмокласник се справи отлично, а седмокласника няма пропуски, никакви. Всичко постигнато с техни, мои, на школите и на "уча се" усилия Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 22:01 от MollyBy

# 553
При нас, поради нулева дисциплина в клас, с ДО дори научиха повече. За съжаление, не работих от вкъщи и нямах представа от работата на учителите, затова пък пряко наблюдавах през изминалата седмица, какво се случва в клас, в реални условия. Вярно, това е квартално училище, но от учителите зависи каква ще е дисциплината, как ще поднесе материала и въобще какво ще научат децата. Ето за това никой учител не харесва ДО, там всички родители могат да видят, как и какво се преподава и са нужни много повече усилия, за разлика от отбиването на номера в час.

# 554
По колко вървят на частно уроците по БЕЛ и по математика? Някой знае ли? Питам за провинцията, не са София.

Общи условия

Активация на акаунт