Интернационално женско име пасващо към Александра

• 6 415
  • 90
  •   1
Отговори
# 60
Елеонора и Елисавет с галено Ели?
В такъв случай съм за избора на таткото - Изабел. 😀

# 61
Елеонора и Елисавет с галено Ели?
В такъв случай съм за избора на таткото - Изабел. 😀
За Елеонора - Ели или Нора , например. Друго не ми хрумва. Елисавет - Ели.
Изабел/а - единственото галено име, което приемам, харесвам и ми капе мед от сърцето като чуя  е Бела ( Bella). Харесвам го много , харесва ми как го произнасят тук. Л го казват по - меко, по - нежно , а не както ние сме свикнали твърдо Л.

В по-горен коментар бях писала , че, когато бях бременна с Александра казах , че , ако имам второ момиченце със сигурнист ще се казва Изабел/а и ще си я наричам Бела. Мъжът ми сега само това ми напомня, че трябва да съм категорична , както бяха за Александра. Не знам обаче защо така се замислям за Изабел, не мога да си го обясня 🙄

За Елисавет той смята, че си е Елизабет , че си звучи и като Елизабет и ще го бъркат много , защото тук Елизабет е разпространеното име. А ние точно това постоянно поясняване искаме да избегнем.

И сякаш остават  за сега само Изабел/а и Елеонор/а като възможни имена , които няма да се налага да спелуваме и поправяме.  Разбира се има много време до Март месец, но за сега сякаш са тези 🙂

# 62
Антоанета предлагам аз, иначе харесвам Амели и Емили също, многа са сладки 😍

# 63
Усещам как таткото ще е победител в играта Grinning Елеонора е трудно за произнасяне име,а немеца никак не се напъва.Най-вероятно всички ще я знаят като Нора,но в такъв случай натоварването с Елеонора е излишно,по-добре директно Нора

# 64
  • Германия
Като живееща в Германия се опитвам да се сетя за някое име от обкръжението ми, което може да ви допадне.... Мелани, Силвия, Лаура, Мартина, Анамария/Ана-Мария, Ерика, Теодора, Марина

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 21:42 от TeoM83

# 65
Елинор, Мариела, Амая

# 66
# 67
  • Down south
Анабел/а
Simple Smile

# 68
Евелин/а.

# 69
Екатерина и Елеонора.
Предлагам и Симона.

Симона и всички започващи със С ще трябва да отпаднат поне ги произнасят със З. Симона звучи Зимоне , което  не ми харесва. Има колеги Симон и Саша , съответно Зимон и Заша...

Това не е винаги така, когато "с" е в началото. Симоне  със  "С" е също разпространено, зависи как се представи носителя на името . Сестра ми също започва със "С" и го поизнасят правилно. Аз за сметка на това имам "с" посредата на името и там немците на 90% го произнасят "з". Но човек, ако ги поправи 1-2 пъти се запомня.

Иначе по темата - Мари, Даниела, Катарина, Наталия, Виктория, Валери(я).

# 70
  • Някъде там...
Мария Simple Smile  Най-международното.
Анастасия, Ан(н)а.
Ако е само за изписването - Радост, Дарина, Калина, Нина, Марина, Радина...

# 71
Усещам как таткото ще е победител в играта Grinning Елеонора е трудно за произнасяне име,а немеца никак не се напъва.Най-вероятно всички ще я знаят като Нора,но в такъв случай натоварването с Елеонора е излишно,по-добре директно Нора

Да, права сте , че въобще не си опитват да ги произнасят правилно.
Елеонор/а явно наистина e трудно за тях. Вчера помолих приятелки да го кажат , но не успяха. За правилното му изписване си ми казаха да забравя от първия път , задължително ще трябвало да обяснявам.
Но , те и за Изабела казаха, че повечето ще го произнасят без А, защото тук е разпространено Изабел, а не толкова Изабела 🙂

Човек да не може едно име да си избере 🙂

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 13:30 от DENINI

# 72
  • Германия
За изписването просто се примиряваш, стига да не е име с много обяснения. Аз примерно си замених моята относително лесна за писана фамилия (само за една буква уточнявах) с немската фамилия на мъжа ми, която никога не изписват правилно, а аз не мога като хората да обясня как да я напишат ( има едно ä, което не мога да произнеса по-различно от е), все пояснявам и оправям. Имената на децат и те така - с 4 букви са и двете, но има два начина на изписване, ако е важно уточнявам и толкова. Има и по-“гадни” имена, дори утвърдени международни като Филип примерно, които неминуемо трябва да обясниш как се изписва заради възможните 4 варианта.

# 73
Аз имам много нетипично първо име, което почти навсякъде по света го бъркат или не го разбират, но се свиква с това Simple Smile) А немците ми казват на немски името със "з", тъй като имам "с" посредата . На непознати вече и не се обяснявам. Даже понякога аз така го произнасям, да не направят правописна грешка Grinning Като го научат хората е голям позитив, защото човек е лесно разпознаваем Simple Smile))
Ако сега трябва да си избирам начин на провопис на името на латиница, бих го изписала с две "с", така и на немски би трябвало да го произнасят правилно. (Например Vanessa)

Изберете име, което на вас ви харесва, ви звучи добре и ви носи положителна емоция. Това е най-важното Simple Smile)) Лека бременост!

# 74
А защо имена като Асен, не ги изписвате на латиница с двойно С - Assen, например?
Аз съм русист, но съм учила малко немски и италиански на времето и поне това помня - единично -s- между гласни се произнася като З, а двойното -ss- като С.

Общи условия

Активация на акаунт