Проблем с тъща, и семейството на жена ми.

• 9 012
  • 153
  •   1
Отговори
# 30
Тъщата като цяло съм забелязал, че я е страх да остане сама някой ден и винаги се бърка с цяла сила в нашите семейни отношения, а след това и бабата на жена ми. Имаше случка в която братът на жена ми е казал на майка си, че ще се изнася. На 27 години е, и майка им е казала че няма как да стане. Всичко е толкова сбъркано, че, няма накъде просто. Жена ми просто иска спокойствие, тя е доста доверчива и доста мила личност, но това трябва да го промени, защото и се качват на главата и знаят къде е слабото и място.  Хиляда пъти е казвала на техните да не се бъркат, но те продължават. Може би искат някой милионер за зет, знам ли?!? Но аз така няма да оставя нещата.
Толкова имам да пиша, но ще стане цял роман.
Накратко.
Майката на жена ми е властна личност, винаги тя е права а другите са криви. Иска всичко да става така както тя прецени, и когато нещо каже, да се направи на момента.
Бабата е абсолютно същата но много по-долна.
За другите не ми се говори.За тези 10 години в които съм с жена ми, майка и винаги е била на приливи и отливи.
А бабата говори един ден как се грижим много добре за детето, разбира се като съм дал пари за да се оправи къщата. А сега като се изнесохме и жена ми забрани да се дават пари на тях, за ремонт изведнъж аз съм интригант, лош и така нататък и така нататък.

# 31
Ти беше на 29, тя на 24, нали?
Тя е тръгнала от 14  годишна в сериозна връзка?
Чудно ми стана, не за друго питам.....
Гледайте си живота. Нямате два живота, а само един и нека в него да няма интриганти.

# 32
Имаше в една друга тема по-рано тази година подобен случай, жената беше оставила за някое време детето да й го гледат майка й и тези покрай нея и после не й го даваха обратно, и заплашваха със социалните, и че ще я лишат от родителски права. Да се почуди човек може ли да е истина такова нещо - прекалено се отклонява от реалността, каквато я наблюдавам.
А на теб и жена ти се чудя как десет години сте живели в това гнездо на оси, откак тя е била на 14, а ти на 19. Едва ли сте се събрали чак от началото, но все пак доста време сте изкарали там, в тази странна среда.

# 33
Аз се замислих дали не са от някакво малко градче, където роднините на жената имат връзки я в полицията, я в социалните служби - само в такъв случай може да стане нещо такова.
А може излизането на квартира да е причина тъщата да недоволства, но не така да каже на социалните, а да си измисли някакви истории, останалите откачалки от родата да потвърдят и така да създадат проблеми на младото семейство.
И аз това си мисля. А и в малък град излизане на квартира не е толкова често срещано. Впрочем, в голям град, но ако си расъл в квартал и без висше, шансът ти да излезеш на квартира също е по-малък.
Съветът за жалба в полицията е добър - дори да са с връзки и познати, все пак ще бъдат посетени от полицай. А пък каквито и връзки да има родата в града, авторът винаги може да отнесе оплакване до следващия в йерархията в по-голям град и така да има разговор не само с роднините, ами да го отнесе и познатият. Връзки и познати по институции помагат за друго, напр.бързо вадене на документи, и въобще не са фактор в малък град, ако става дума за подобни ексцесии - никой няма да си рискува топлото държавно местенце.

# 34
Имаше в една друга тема по-рано тази година подобен случай, жената беше оставила за някое време детето да й го гледат майка й и тези покрай нея и после не й го даваха обратно, и заплашваха със социалните, и че ще я лишат от родителски права. Да се почуди човек може ли да е истина такова нещо - прекалено се отклонява от реалността, каквато я наблюдавам.
А на теб и жена ти се чудя как десет години сте живели в това гнездо на оси, откак тя е била на 14, а ти на 19. Едва ли сте се събрали чак от началото, но все пак доста време сте изкарали там, в тази странна среда.

Докато не навърши пълнолетие си живееше при техните, след това решихме да заживеем заедно,заминахме за чужбина, но тя реши да се върне в България и аз не и попречих, но не исках да се разделяме и се върнахме заедно. Заживяхме при техните, тя следователно забременя и останахме при семейството и. Когато се роди детето, всичко беше по-мед и масло, бъркаха се но доста-доста рядко. И откакто стана въпрос за ремонт, давахме пари за да се оправи всичко, майка и искаше да изтеглим кредит за да оправим къщата но ние категорично отказахме и от там започнаха най-големите проблеми. Че аз не съм бил за нея, че нищо не се правило по-къщата, че нямаме желание /имаме, но всичко трябва да стане по-малко, а теглене на кредит за нас не е оферта/, започнаха да и говорят как трябвало аз да се изнеса, а тя да остане при тях с детето. Тя категорично отказала, те са започнали да и крещят, тя търпяла милата. Но един ден майка и ми даде ултиматом че ако след работа не се кача на покрива за да оправям демек в 18 часа вечерта се изнасям защото съм нямал акъл и от мен нищо не ставало. На жена ми тогава и кипна, и взехме решението да се изнесем и се нанесохме на квартира.
От там се започнаха големите изцепки. *ще ви викнем социални, това дете не заслужава да ходи от врата на врата по-чуждите домове, не ви е срам*, и още много други.

# 35
  • София
Искат да плащате за ремонт на къща? Тя на ваше име ли е?

# 36
Уважение за позицията ви да не теглите кредити за чужда собственост и да се изнесете.

# 37
Който има къща - да си я ремонтира, който има дете - да си го гледа. Нито това дете е тяхно да се бъркат, нито къщата е ваша да плащате за ремонт. Като (ако изобщо) ще теглите кредит, купете с него жилище за вас. То така и аз да взема да ти поискам да ми смениш плочките в банята в квартирата ми, иначе не си мъж?

# 38
С прости и нагли хора не се занимавай. Хубавото в случая е, че жена ти вижда за какво става въпрос и не се поддава на манипулациите им. В противен случай щеше да бъде ад за тебе.
Добре сте направили, че сте се изнесли и не им играете по гайдата.  Според мен добре е да пуснете жалба за заплахите и скандалите им, да бъде документирано, а те да бъдат предупредени. Първият път няма санкции, само ги привикват и им съставят предупредителен протокол, това би трябвало да охлади ентусиазмът им да създават повече проблеми.

# 39
Пуснете непременно жалба в полицията,за да можете да се базирате на нея някой ден.Отстоявай си позициите за самостоятелност,защото за жена ти те  все пак са майка и баба и не се знае как ще се завърти ситуацията .

# 40
Тук имам само един въпрос: от какъв етнос сте? Керемидката откъдето произхождате, има ли я на картата? Не пиша с лошо, просто шокът ме кара да мисля разни неща.
Не мога да си обясня темата иначе. Нито женитбата на 14 и 19 години, нито сегашното положение на нещата.
ПП Гледах майката на онова детенце, дето беше изчезнало го намериха в гората и си мисля, че имаме същото родителско тяло и тук.

# 41
  • София
Женитба на 14 и 19 години? Ън, сигурна  ли си, че четем една и съща тема?
Авторе, много добре сте постъпили с изнасянето на квартира. След време може и апартамент да си купите, вместо да наливате пари в чужда собственост и да играете по свирката на двете простачки.

# 42
Ън чете много добре. Сериозна връзка на 14 години. Може, може. В един определен етнос даже раждат второто дете на тази възраст.

# 43
Хората са заедно 10 години, това не значи че са женени от толкова. Хайде не се хващайте за буква.
Автора. Подай жалба за тормоз, и не давай и стотинка за тези бабушкери.

# 44
  • София
Човекът написа, че са били гаджета и тя си е живеела вкъщи, докато навърши пълнолетие.
След това са решили да заживеят заедно и са заминали за чужбина.

Защо все ще се намери някой, който да попита за етноса, като че ли българчетата стоят девствени до брака и не поглеждат момчета докато станат пълнолетни?

Общи условия

Активация на акаунт