Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебе 9 месеца се буди по 4-5 през нощта - помощ

  • 1 215
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 418
Категорично не е била това причината при детето ни. Сладко яде в минимални количества до ден днешен, какво остава като съвсем малка. Режим винаги е имала, ляга си в 20ч всяка вечер. Лято, зима, няма значение. Рутина в режима й винаги е имало - ядене по едно и също време, лягане по едно и също време и т.н.
Просто нервната система на детето не беше узряла дотолкова, че да спи по цяла нощ непробудно. Детето е много будно и впечатлително.

# 16
  • Мнения: 425
Аз също не давам сладки и снаксове. Тя като цяло не обича много сладки неща, много малко плодове яде. Разни солети и зрънчовци е опитвала на площадката. Правя и домашен кекс и палачинки, но рядко. Хапва предимно домашно приготвена храна. Изграден и е режим, от който рядко има отклонения.
Но и тя е много активна, много будна и любознателна.
Идеята ми беше, че трябва да се разгледа цялостния режим на едно дете, за да се види дали няма някъде грешка. Не можеш да се оплакваш, че детето ти е хиперактивно, а в следващия момент да извадиш чипса, после да му даваш газирано да пие. Детето в случая беше на 2г. Часът на случката е 11:30ч. Как няма да е хиперактивно, като вместо питателен обяд получава химия и захар. Как като се е натъпкало с глупости да обядва и после да спи. То има получена излишна енергия, която трябва да изхаби.
Все пак да не навлизам в излишни подробности. Просто ако изключим всички неща, които биха могли да пречат на съня, има и деца, които се събуждат много.

# 17
  • Мнения: 65
То някои вещества в храните действат и на възрастните под формата на нерви, неспокойни крайници, сърбеж по тялото и въобще не можеш да лежиш спокойно колко и да искаш. Понякога тялото ти не се отпуска изобщо а ти се спи (скоро от един кашкавал ми се беше случило). Какво да кажем за децата.

Общи условия

Активация на акаунт