Fatih Harbiye ~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу ~ Sefirin Kizi ~ тема 128

• 33 475
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Яко в Матрицата...
Ай, чакал Гедиз! Бял ден да не видиш! Smiling Imp

# 496
  • Кърджали
Значи... Наре, Мелек и цялата рода Ефеолу трябв д е благодарна на Гедиз. Щото остане на Наре,с нейните праисторически методи на лечение сега можеше и погребение да му организират. Човека от каква висока скала падна, не е паднал от терасата на къщата... С предимство е да е лекуван правилно, после да мисли Наре Ефеолу как ще го спасява от полицията.
Не Гедиз стреля по Кахраман, нее Гедиз качи Санджар на онази скала, нито го бутна надолу. Той направи каквото можа да го спре Санджар предварително си беше уредил всичко. Тъй че съжалявам, ама няма какво да му приписват грехове. Санджар си го направи сам.
Па ако в този им сезон Гедиз ще е лошия, окей. За първи път ще съм на страната на лошия. Ей тъй, за разнообразие.  Ама като ще е лош, да е лош до крайна степен. Беше  зверски добър, сега да е зверски зъл...

И не, хич не жаля че сценаристите "не са писали" любовна история за Наре и Гедиз. На него му ходи жена с разум в главата. Наре, сегашната Наре, не е за него.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 23:48 от Aлекcандрa

# 497
  • между морето и небето
Докъде я докараха тези СЦки 🙄.
За извършилите престъпление  има полиция и съд, а в сериала се раздава правосъдие според вижданията на главния герой!
За болните и ранените, особено когато са в животозастрашаваща ситуация, има лекари и болници, а не новоизлюпени знахари и домашно лечение при застрашаващ аборт и рани от простраелване.

И има зрители, които защитават това?! И смятат цивилизованите норми за решения в такива ситуации - за грешни и предателство?

Още в първи сезон Акън трябваше отдавна да е зад решетките, ама къде ти... Нямаше да разберем колко героичен може да е Санджар.

# 498
  • Яко в Матрицата...
Алекс Hands Clap

На Наре и съчувствах до 15 серия, след това се разбра, че тя така иска да живее, така че само мога да се радвам за нея. Сега ще е там, където иска.

# 499
  • Кърджали
А е в Анадола ли живеем?
Кой ти отрича че Акън е злодей. Но мястотмму е зад решетките, в затвора. И като го уби травмата на Наре от изнасилването, от недоверието, от предателството ще се промени ли? Ще се върне ли с магическа пръчка времето и нищо не се бе случило. Не, нали, сега смо дето и любимия ѝ мъж е потенциален затворник. С какво помага на Наре така? Да я остави сама с детето, докато той е в затвора ли... След една такава травма мястото на насилника е в затвора, а на обичащи мъж г до нея, да се грижи за нея, да ѝ помогне да превъзмогне случилото се. Ама какво ли разбирам аз...

# 500
  • между морето и небето
Посланията са ясни Санджо е най-великия Мъж и няма нужда от полиция, правосъдие, училище и лекари. Той си е самодостатъчен.

Училището го вмъкнах, защото беше ербап как дъщеря му ще учи в най-елитното училище, но надали за една година това дете поне един ден да влезе в класната стая.

За Акън - трябваше много, ама много отдавна да търка наровете.

# 501
Санджар йок обаче в линейката... Наре май разбра що за човек е Гедиз и предвиди това. А сега де...

# 502
Алекс Heart

Да завърша с култовите думи на Гедиз към Наре:

"Теб не трябва да те пазя нито от Акън, нито от Кахраман, нито от Санджар. Трябва да те пазя от теб самата."

# 503
  • Кърджали
Еви, пропуснала съм тези думи май.. Кога ги е казвал. Много е прав..Наре трябва да се пази от самата себе си. Щото също като баща си почна да мисли, че има право да прави всичко, което тя и само тя смята за правилно. .

# 504
  • Яко в Матрицата...

# 505
Момичета темата е главно за Неслихан, а не конкретно за този сериал, когато свърши ДП ще бъде изтрито от заглавието на темата. Има друга тема, в която също се обсъжда сериала, мисля че там ще срещнете повече разбиране, както виждате, тук почти никой не харесва сериала.

# 506
  • Кърджали
Снощи си прекъснах удоволствието да гледам Керем Бюрсин и негов сериал, и прегледах набързо серията на Seferin kızı след като я качиха в YouTube. Аз съм малоумна явно, но така и не разбрах защо изведнъж Гедиз излезе виновен за това, че Санджар свърши толкова много  глупости -  Кахраман, Акън, скалата... Какво се очакваше от него - да се върби като бавачка, да го отвлече и върже някъде докато му избие тези мисли от главата или самият той да иде да ги свърши, та  Ефето да не пострада... Санджар сам си на мисли да направи всичко това, Гедиз се опита да го спре и накрая го остави да прави каквото ще. Щото той тъй или иначе пак щеше да го направи. От къде на къде сега  друг човек да бъде "виновен", че не го е спрял.
Наре за пореден път показа, че понякога няма връзка с мозъчните си клетки. Груба и не благодарна. Защото ако не беше Гедиз, тя нямаше и да може да мечтае да си върне отново Санджар, отдавна щеше да бъде прогонена от сама от града както беше изхвърлена от къщата. - без дом, без дъщеря си, без подкрепа и сама.
И продължавам да твърдя, че Гедиз спаси живота и здравето на Санджар издавайки ги на полицията. И да, Наре трябва да бъде пазена от самата себе си, в това съм съгласна с него.
Официално... Не знам каква е идеята на сценаристите, но... Не така...
Не напразно голяма част от коментарите на турски под клиповете им са от типа, че сценаристите са тръгнали по много грешен път.И че щом ще е така, то каквото и да направи Гедиз от тук нататък - има право..

# 507
  • Яко в Матрицата...
Добро утро! Coffee

Сега на свежа глава, изгледала само някои моменти, ще кажа, че Гедиз не трябваше да си цапа ръцете с това. След думите на Наре, която единствено от него потърси сметка за делата на Ефето (?!), трябваше да ги остави да правят какво искат. За първи път прави нещо, без добре да го е обмислил, воден от емоциите си, и сбърка. Ще съжалява. Но не разбрах, каква точно му е целта? Ще накара Наре да го заобича? Много нестандартен път е избрал. Тя го направи на две стотинки, той ще я печели като ги издава на полицията. Защото, ако мислим логично, не само Санджар е виновен, но и тези които са го укривали. Ще си отмъсти ли? Като закарат Санджар да го лекуват нормално и му спасят живота... Не знам, мислех, че поне при лошия Гедиз ще вкарат малко логика, но и той падна жертва на обсесията си по Наре.

Алекс, така е. Защо Наре не остана да го пази? Защо тръгна да се преселва в чужбина? След всичко преживяно с първото залавяне на Акън, защо повярва, че Санджар сега го е предал на полицията? Нали е много умна, защо не предвиди, че Санджар ще иска да си отмъсти? Сега друг е виновен за делата на един голям мъж. Наре не искам да я коментирам. Наистина си похабява таланта Несли в тази роля.

Искрено се надявам Ефето да не е в тази линейка и въпреки предателството си, на сметката на Гедиз да не се напише, че е вкарал садъча си в затвора, макар мястото му да е там.

Не съм фенка на Санджар, но както в случая с Кемал, смятам, че сценаристите не трябваше да ги правят убийци. Не одобрявам изземането на правосъдието в свои ръце. Ако и по филмите е така, каква ще ни е надеждата и вярата в него?

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 08:05 от Reni - BG

# 508
  • Кърджали
Все си мисля, че единствената причина беше да спаси живота на Санджар. Те може к да не могат да си поделят Наре, но Гедиз се зарадва, че Санджар е жив.
Не знам, аз се отказах да търся логика. Много удобно - дайте всичко грехове да ги при пишем на един човек.
Ако не мк харесаше играта и таланта на някои от актьорите, сигурно щях да забравя вече за този  филм. Това е един от проектите, за които за мен съществува само първи сезон. Втория сезон честно казано, предпочитам да ме хване амнезия и да забравя че съществува.

# 509
  • Яко в Матрицата...
Алекс, четох и аз коментари на турските зрители. Възмущението им идва най-вече от клишетата в сценария. Искало им се е нещо различно, защото така са ги накарали да вярват. Дизито уж няма да е като другите такива, а СЦ вървят по утъпкания път.

Общи условия

Активация на акаунт