Fatih Harbiye ~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу ~ Sefirin Kizi ~ тема 128

• 33 477
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро Simple Smile
Не съм гледала снощната серия, ще я гледам преведена на български. Но от това, което видях в предходната, у мен възниква въпроса - защо Санджар носи вина за убийството на Кахраман и Акън. А видях: 1) Санджар рани Кахраман някъде в раменната област, което не би трябвало да предизвика смърт; 2) Акън беше закаран на скалата, за да отговори кой му е помагал в конака за случката с Мелек и ... за да преживее ужаса на Наре; 3) Акън хвана Наре и имаше намерение да скочи с нея в пропастта, или поне с това заплашваше появилия се Санджар; 4) на финала Санджар издърпа Наре със сила от Акън и полетя с него в пропастта, което чисто формално по юридически би трябвало да включва и  самоубийство. Да не говорим, че при това действие Санджар спасяваше Наре от Акън. Това са фактите така, както са подредени в сценария и ... аз не виждам тук убиеца Санджар.  Може би щеше да го убие, но при обстоятелствата, които показаха, не можем да сме сигурни в това. А що се отнася до Гедиз, честността изисква да издаде на полицията и сестра си, която щеше да умори Акън от глад и жажда... Thinking Да не говорим, че Акън отнесе бая юмруци и от самия него. А и когато става дума за Наре и Мелек, и той губи контрол.
Здраве и спокойствие ви желая, момичета Simple Smile
ПП И още нещо. Когато става дума за легендарна любовна история, човек се сеща за Парис и Елена, Тристан и Изолда, Антоний и Клеопатра, Ромео и Жулиета... И никой не търси практичност и реалистичност в тях. Напротив, всичко в тези истории е някак си извънредно, необичайно... Това исках да кажа, макар че ми се струва, че героите на този сериал започнаха леекинко да се надсмиват над легендата.

# 511
  • Яко в Матрицата...
Катя, може да се приеме, че Санджар няма вина за смъртта на Акън. Но той сам заяви, че иска да го убие, така че намерение имаше, Наре предотврати убийството. Това, че спасяваш любим от някой маниак, не те прави невинен в очите на закона. Тогава да се върнем във вековете преди новата ера и да живеем на принципа око за око.

Стрелбата по Кахраман си е наказуема, откъдето и да го погледнеш. Къде е стрелял е едно, фактът че е стрелял е наказуем.

За Мюге - да беше го уморила Joy Сега нямаше да се занимават с Акън... Други също знаеха за действията й, те защо не я издадоха? А сетих се - не са предатели. И щом ни разказват легенда, да не търсим логика... Добра стратегия, може и да сработи.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 08:56 от Reni - BG

# 512
Добро утро и от мен, момичета Hug

Кате, целта на Санджар беше да убие Акън и да влезе в затвора. Точно както и предния път.
Въпреки, че го направи толкова героично, това беше първоначалния план.
Интересно, и аз си мислих тези дни за легендата, за легендите...
В нито една легенда няма това дередже, или аз не помня. В легендите така ли се нараняват?
Отделен въпроса, легенда ли са, или не са? Защото и двамата ту го твърдят, ту го отричат. Чак банални стават.

Рени, забравяш, че за едни е забранено, а за други - дори препоръчително, във връзка с легендарния статус.

# 513
  • Кърджали
Не знам, ама вече очаквам като се вдигне на крака Санджар и той да ходи да дири сметка от Гедиз с думите "Ти защо не ме спря"...

# 514
  • Яко в Матрицата...
Не знам, ама вече очаквам като се вдигне на крака Санджар и той да ходи да дири сметка от Гедиз с думите "Ти защо не ме спря"...
Joy дано сценаристите не ни четат...

ПП И гледам сега напъните на Наре да лекува Санджар. Това ли заслужи за саможертвата си този човек? От миналата серия го жаля Санджар, напълно сериозна съм.

Рейтнгът ще зарадва екипа Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 09:20 от Reni - BG

# 515
  • Плевен / София
Joy дано сценаристите не ни четат...

ПП И гледам сега напъните на Наре да лекува Санджар. Това ли заслужи за саможертвата си този човек? От миналата серия го жаля Санджар, напълно сериозна съм.

Рейтнгът ще зарадва екипа Simple Smile

Да...явно псевдо лечението се е харесало на комшиите....

# 516
  • Яко в Матрицата...
Малко смях в лентата Wink

https://www.instagram.com/p/CHHwVN8lgsE/?igshid=1q3wdm1qja5fa

# 517
хахахаха

Ми не е ли така, Рени?
Що махна хората си от вратата на Кахраман? Що пусна Санджар да качи Акън на скалата?
Що били се саморазправяли двамата с хората? Падам от смях Joy

# 518
Цитат
Катя, може да се приеме, че Санджар няма вина за смъртта на Акън. Но той сам заяви, че иска да го убие, така че намерение имаше, Наре предотврати убийството. Това, че спасяваш любим от някой маниак, не те прави невинен в очите на закона. Тогава да се върнем във вековете преди новата ера и да живеем на принципа око за око.

Стрелбата по Кахраман си е наказуема, откъдето и да го погледнеш. Къде е стрелял е едно, фактът че е стрелял е наказуем.

За Мюге - да беше го уморила Joy Сега нямаше да се занимават с Акън... Други също знаеха за действията й, те защо не я издадоха? А сетих се - не са предатели. И щом ни разказват легенда, да не търсим логика... Добра стратегия, може и да сработи.
За стрелбата по Кахраман съм съгласна, наказуема е - вероятно някаква средна или тежка телесна повреда, за което се лежи в затвор. Това, разбира се, ако той подаде жалба.
А за намерението няма наказуемост, намерението следва да стане действие и да има резултат от действието (в случая - труп). Що се отнася до вината, съдът вече ще преценява обстоятелствата около събитието - заради спасяване ли е, заради желание за убиване и т.н. Въпрос на доказателства. Това - за размера на наказанието.
По въпроса за Мюге няма да влизам в обяснение, защото ...  не съм гледала последната серия и мотивите на Гедиз ще ги разбера като гледам. А логика в действията търся и аз. Друг е въпросът, че човешките постъпки много малко са мотивирани от чиста рационалност.

# 519
Браво на турските зрители , рейтингът се е вдигнал .Май ще изкараме до края на сезона Grinning , радвам се заради Несли , тя няма неуспешен сериал Heart
Здравейте , дружки Hug , снощи много се забавлявах с престрелките с фенките на Санджар ( не казвам Енгин , той си е ОК ) Stuck Out Tongue Winking Eye

# 520
Филе, нали? Много приятно оживление се получи Grinning

Кате, чуй последните реплики на Санджар, преди да скочат Акън Hands Metal
Баш искаше да го убие, та дори и за да спаси Наре от него.

# 521
Здравейте момичета!
Не съм гледала епизода, но коментарите ви са един път Hands V

За ситуацията на скалата голяма вина има и Наре.
С кой акъл тръгна да развързва Акън, сякаш не знае що за психопат е той. Не беше ли по- редно да звънне в полицията да дойдат да го приберат, да разкажат цялата история и най- накрая да опандизят този ненормалник.
Тя застраши както своя живот, така и живота на Санджар очевидно. Той беше принуден да действа бързо, нямаше време за размисли.
Това, че всичко започна от Санджар с качването на Акън на скалата е друг въпрос, но глупавите му постъпки отдавна са норма и нямам очаквания, че ще измисли нещо по- умно.
Виж за Наре все таях надежда..., но изглежда, че престоя и в конака изобщо не и се е отразил добре:smirk:  Станали са си лика прилика с любимия и двамата сприхави и неадекватни.

Да разбирам ли, че Кахраман е жив?
Когато насочиш оръжие срещу някого и стреляш, това е или убийство или опит за убийство. И двете са тежко наказуеми и така и трябва да бъде. Никой няма право да се вживява в ролята на Господ, пък бил той и Санджар Ефе!
И Гедиз имаше солиден мотив да види сметката на Кахраман преди години, но не го направи.
Каврук също имаше причина да приключи с Акън, когато нападна Зехра, но не го направи.
Виж Санджар е друго. Той е легенда и всичко му е позволено. Забранено е да търсим логика и смисъл, просто ще седим и ще припадаме от героизма който се лее от екрана Smile

# 522
  • Яко в Матрицата...
Джули Hands Thumbsup

Аз не съм юрист, не са ми ясни постановките, но:
1. Притежанието на оръжие би трябвало да е нормативно уредено и строго контролирано.
2. Санджар не действа при самоотбрана.
3. И най-важно - подаването на жалба. Стрелят по човек, ама той не подава жалба и всичко пито платено? Нещо ми се губи тук. Този трик го има в много дизита, не е въпрос само към ДП.

# 523
Джули Hands Thumbsup

Аз не съм юрист, не са ми ясни постановките, но:
1. Притежанието на оръжие би трябвало да е нормативно уредено и строго контролирано.
2. Санджар не действа при самоотбрана.
3. И най-важно - подаването на жалба. Стрелят по човек, ама той не подава жалба и всичко пито платено? Нещо ми се губи тук. Този трик го има в много дизита, не е въпрос само към ДП.
Ми Гедо знаеше, съучастник е. Съучастник е и на Мюге, която опита да убие Акън по много жесток начин.😋😉

# 524
  • Яко в Матрицата...
Аз обаче ще ви върна на друг момент - лекуването на Санджар. Тия хора не се ли боят от инфекции, Ковид, това онова...

Ел, за Мюге знаеха и други хора - Наре, Санджар, Каврук, така че всички са съучастници, съгласна съм.

Във втория случай с Акън  - Гедиз знаеше, че Санджар има намерение да се саморазправи, но доколкото разбирам, нито е видял с очите си случката, нито пък е знаел къде е. Така че какво точно е трябвало да им каже? "Санджар каза, че ще направи нещо."

Общи условия

Активация на акаунт