Фермата сезон 6 Тема 5 / 05.10 - 11.10 /

• 60 616
  • 1 692
  •   1
Отговори
# 315
Аз гледам в следващия епизод взаимоотношенията между Пешо и Ванчето се задълбочават. Явно мъжете темерути и интроверти търся жени екстроверти с весел нрав. Може пък вярно противоположностите да се привличат. Знае ли човек...

# 316
  • София
Скрит текст:
С ерата на интернет няма село, няма град. Можеш и по прашки с мотика в ръка да се селфиш.Wink Това шега.

Селата са обезлюдени, а младите избиращи "селския начин" на живот го правят в рамките на 50км от голям град. Къщите са с повече удобства и от градските апартаменти, бонус е наистина чистия въздух. Нашите баби и дядовци си отидоха, а с тях и селския бит, после беше поколението учило в града, демокрацията, чужбината. Евентуално пенсиониране и завръщане, ако не са продали селския имот. Кой ти гледа сега овце, кози, прасета, то хора няма, какво остава за професии като овчари/пастири.
Някои зеленчук се слага в двора, но така зад къщата, че отпред е трева и цветя.
Скрит текст:
Плодни дръвчета с опънати хамаци, също.

Селскостопанските машини са супер модерна техника. Всичко е кооперации и евро-пар/лам/и.

Извинявайте разливането, но тези опити за противопоставяне град/село са ми нелепи и останали в миналото.
Ами то това не е нещо ново и преди не се садяха зеленчуците отпред, колкото и да се опитвам не мога да си спомня нито градската ми баба, нито селската ми баба да са садили нещо по-различно от цветя отпред. Заленчуците и животните бяха отзад, с идеята да не се виждат и преди 30 години. Ако приемем, че за града е било нормално да се садят цветя отпред, то и в селата по-скоро е изключение, дължащо се на малък двор някой да си насади зеленчуците отпред пред къщата и до портата. Селските дворове масово са по около 2 декара и това могат спокойно да си го позволят хората, без да има негативен ефект върху крайната продукция. Единственото ново е, че сега не се садят толкова цветя, колкото райграс, защото райграса се минава веднъж с косачката и приключваш с него, цветята си искат копаене и поддържане.

# 317
Калоян като цяло не е лошо момче. Има някаква ценностна система и точно затова ми е чудно, че залитна по Тонка ( макар че то няма много голям избор). Според мен навън бързо би се разочаровал от нея. Даже и във Фермата вече се вижда, че не е съвсем ОК с поведението й. Иначе нямаше да й направи забележка за това, че прави кофти впечатление. Той за да стигне до този извод, вероятно и на самия него не му прави добро впечатление това.

# 318
От скоро ви следя и ще сподля накратко моето мнение за формата. Според мен центърът и идеята му много се изместиха .. от Фермата, вече е "Български народен Биг Брадър". Не съм против фолклора, но всяко нещо трябва да е с мярка и да не се натрапва/преекспонира. Относно сюжета...Едни и същи строят, едни и същи готвят, едни и същи нищо не правят.

От друга страна от желание да се включи какво ли не, става манджа с грозде. То са социални дилеми и референдуми, компоти, ракия, народни танци, история, обичаи, модерни строежи, проектанти, овце, стари игри, пазари, реклами на какво ли не, любовни "сюжети", драматични житейски истории, спални чували, модерни хижи, бонус майстори, ел. уреди, мандри ..изобщо каквото някой се е сетил. Ще е цяло чудо, ако до края на сезона не забравя за каузата с каракачанските овце.
И в тази връзка Шушана от Dj Doncho изобщо нямаше да ме изненада.

За първи път и аз нямам фаворит. Никой не ме грабва като образ.

Чудя се само Калоян като е толкова умен и забелязва негативите на Антония, как не се сеща, че въртейки се около нея 24/7 изобщо не си прави добра услуга..

# 319
Антония ми направи грозно впечатление като Калоян й даваше съвети, а тя се троска "Това аз решавам". На това момиче имам чувството, че ранното ставане му е най-голямото наказание в живота.
Поли ми е като мишка. Грам не се забелязва, не съм я видяла да помага с нещо, само се китосва. С тия вежди тип пиявици ми е много антипатична.
Данчо хем му се иска, хем не му стиска. Оставя се с радост на ласките на Даяна, но иначе като се напече положението и усети, че може да минат границата, бяга. Не обичам такива хора. Реши си сгоден ли си, свободен ли си, влюбен в Даяна ли си?!
Всъщност и аз нямам фаворит..

# 320
  • София
Хепи Ванче ще намери мъж след края на формата, гаранция.

Със сигурност има някъде в аудитоията някой личен ерген, който ще я грабне след предаването. Само дето не и знаем изискванията- трябва ли да може да танцува бъдещият жених, някакви други специфични изисквания има ли...

# 321
Скрит текст:
С ерата на интернет няма село, няма град. Можеш и по прашки с мотика в ръка да се селфиш.Wink Това шега.

Селата са обезлюдени, а младите избиращи "селския начин" на живот го правят в рамките на 50км от голям град. Къщите са с повече удобства и от градските апартаменти, бонус е наистина чистия въздух. Нашите баби и дядовци си отидоха, а с тях и селския бит, после беше поколението учило в града, демокрацията, чужбината. Евентуално пенсиониране и завръщане, ако не са продали селския имот. Кой ти гледа сега овце, кози, прасета, то хора няма, какво остава за професии като овчари/пастири.
Скрит текст:

Селскостопанските машини са супер модерна техника. Всичко е кооперации и евро-пар/лам/и.

Извинявайте разливането, но тези опити за противопоставяне град/село са ми нелепи и останали в миналото.
Ами то това не е нещо ново и преди не се садяха зеленчуците отпред, колкото и да се опитвам не мога да си спомня нито градската ми баба, нито селската ми баба да са садили нещо по-различно от цветя отпред. Заленчуците и животните бяха отзад, с идеята да не се виждат и преди 30 години. Ако приемем, че за града е било нормално да се садят цветя отпред, то и в селата по-скоро е изключение, дължащо се на малък двор някой да си насади зеленчуците отпред пред къщата и до портата. Селските дворове масово са по около 2 декара и това могат спокойно да си го позволят хората, без да има негативен ефект върху крайната продукция. Единственото ново е, че сега не се садят толкова цветя, колкото райграс, защото райграса се минава веднъж с косачката и приключваш с него, цветята си искат копаене и поддържане.

Напълно съм наясно с нещата описани от теб, както знам, че в тази тема рядко има шанс за интерпретация на писменото слово (с най-добри чувства и без грам мисъл за заяждане) Simple Smile

В превод: на хората завърнали се в село не им се сади, копае, обработва...всичко е като градинарско хоби, а мнозина нямат и желание след като живота им е минал далеч от земята.

# 322
А чичо Митко само как се засегна на тема бедност. И как се слага в таргет-групата. Щях да падна от смях.
Даяна мисля, че няма да харесва Данчо за дълго. От пожеланията й към Ваня стана ясно, че търси някой с парички.
Мария се напи като казак. Нещо с Кустев ли се задяваше. Нещо с медец искаше да го залива. Хахах.
Поли за пръв път ми направи добро впечатление като коментираше изказванията на Надя - че е можело тези неща да ги каже на Милена в личен разговор, а не пред водещите.

# 323
Даже и във Фермата вече се вижда, че не е съвсем ОК с поведението й. Иначе нямаше да й направи забележка за това, че прави кофти впечатление. Той за да стигне до този извод, вероятно и на самия него не му прави добро впечатление това.

Аха, и сега ще я поучава той, нея - Фермерката, аа-ма-ха, той за лежане и чепатене награда ѝ даде, сега друга песен запя, а?! Smiling Imp

Чичо Митко не се зсегна на тема бедност, едва ли е беден, точно той за реклама си е влязъл там според мене. На тема ръст се засегна, щото е дребничък.

# 324
  • София
Защо Данчо трябва непременно да е беден? Работата му е артистична, пътува по света и според мен не е в категорията на неудачниците. Обаче има доста силен диалект, който не знам как не дразни перфекционизма на Даяна.

Предаването за пореден път доказва, че затворената общност е предпоставка за избор не на подходящ партньор, а на наличен такъв. Извън пределите на Фермата, тези двойки се разпадат за един ден.

# 325
Данчо е общински съветник.

# 326
Данчо е общински съветник.
Значи финансово да не го мислим. 😁😁😁

# 327
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:

Напълно съм наясно с нещата описани от теб, както знам, че в тази тема рядко има шанс за интерпретация на писменото слово (с най-добри чувства и без грам мисъл за заяждане) Simple Smile

В превод: на хората завърнали се в село не им се сади, копае, обработва...всичко е като градинарско хоби, а мнозина нямат и желание след като живота им е минал далеч от земята.

Аз и без обяснение разбрах какво имаш предвид,затова съм оставил видимо само изречението с което не съм съгласен Wink

# 328
  • Асеновград
Милена си мислех че е по хитра жена. Не съжалявам че напусна. Нямам все още фаворит , усещам се че никой не ми допада. С носталгия си спомням първите сезони на фермата и интересните участници. Много ми е тъп за сега този сезон.....По често гледам Игри на волята , а тук в темата ми е по интересно отколкото предаването. Според мен много се отдалечиха от замисъла на формата......Общо взето ,,тъпня,,.

# 329
Вярно, че и общински съветник беше Данчо. Но самият факт, че при такава вълнуваща професия ( имам предвид илюзионистката)  и възможности за разгръщането й, точно във Фермата е отишъл, на мен ми говори, че може и да му трябват пари. Той самият каза, че преди е имал стотици хиляди по сметката си и покрай детето всичко е заминало.
Има много интересни неща за него в нета. Например това:
https://bntnews.bg/bg/a/s-risk-za-zhivota-si-blgarskiyat-khudini … na-riza-vv-vzdukh

Искам да го видя в дуел този човек. И дано спечели.

Общи условия

Активация на акаунт