Майчин дом Варна - тема 12

• 58 887
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Здравей Sandrinka!
Аз родих нормално с епидурална упойка през септември в МД. Реално няма избор на екип. Просто казваш при кой лекар искаш да раждаш. Хубаво е да се консултираш с него предварително, питай за отпуски и тн. Аз бях във ВИП стая и платих 1440 лв. Детето не било отделяно от мен. Още в родилна зала лежахме заедно и го кърмих. Ако искаш може да го дадеш на акушерката за през нощта (особено първата). Но ако реве, едва ли ще ви го вземат. 😄Като цяло съм доволна от раждането и лекарите, но от престоя имам много гадни спомени. Въобще много съм разочарована от акушерките, всичките. Изключително недружелюбни, не обясняват, постоянно трябва да им се молиш по няколко пъти. Трябваше да чакам супер много за болкоуспокояващо в адски болки. Вече срещам повече майки раждали в МД и те са недоволни от отношението. Имам позната, която е раждала през 3 години там и ми каза, че първият път са били мн мили, но втория е било много зле. Нивото определено е паднало. Sad

# 76
Здравейте, момичета. Терминът ми е за края на февруари месец. Следя бременността си при Д-р Табакова в клиниката на Д-р  Петинка Цветкова, но с течение на времето, реших, че не желая да раждам в АГ, а тя изражда само там. Първото си дете родих в Окръжна болница преди 9 години и  честно казано в тази обстановка не желая да раждам в държавна болница. Въпросът ми е, как стоят нещата с прехвърлянето? Колко по- рано трябва да се запиша в Майчин дом? От кои специалисти вие сте доволни? Колко ще ми струва приблизително ? Става дума за естествено раждане (живот и здраве)? Какви са условията и ако се сетите още нещо, което би ми било от полза по темата, ще съм благодарна да споделите.  Hug

# 77
Здравейте! Тъй като и на мен, поне в гр. Варна, МД ми е алтернативата и активно събирам мнения, въпреки, че живот и здраве ми предстои раждане чак през месец Март. УЖ има доста доволни именно от акушерките, но ми направи впечатление и Вашето мнение, особено за болкоуспокоителните, за които е трябвало бувкално да се молите..Това звучи донякъде като отношението в държавна болница (не обичам да правя такива сравнения, но все пак в частна болница до голяма степен плащаш именно за комбинацията от по-добра база и персонал).
Виждам, че сте била във ВИП стая. Това е всъщност единичната, или тази, в която може придружител да преспива също? Аз сякаш гледах цените и ми излизаха около 1800 с раждане, упойка, престой в самостоятелна и т.н, но може би съм объркала цените някъде.
От самите условия доволни ли сте? Тук визирам топла вода, отопление, храна и т.н. Благодаря много предварително !! Simple Smile

Здравей Sandrinka!
Аз родих нормално с епидурална упойка през септември в МД. Реално няма избор на екип. Просто казваш при кой лекар искаш да раждаш. Хубаво е да се консултираш с него предварително, питай за отпуски и тн. Аз бях във ВИП стая и платих 1440 лв. Детето не било отделяно от мен. Още в родилна зала лежахме заедно и го кърмих. Ако искаш може да го дадеш на акушерката за през нощта (особено първата). Но ако реве, едва ли ще ви го вземат. 😄Като цяло съм доволна от раждането и лекарите, но от престоя имам много гадни спомени. Въобще много съм разочарована от акушерките, всичките. Изключително недружелюбни, не обясняват, постоянно трябва да им се молиш по няколко пъти. Трябваше да чакам супер много за болкоуспокояващо в адски болки. Вече срещам повече майки раждали в МД и те са недоволни от отношението. Имам позната, която е раждала през 3 години там и ми каза, че първият път са били мн мили, но втория е било много зле. Нивото определено е паднало. Sad

# 78
Условията са отлични!
Чисто е, топло е- дори прекалено топло, банята е супер, има постоянно топла вода. Храната е по меню,избирате си вие, вкусно е. Чистят стаите всяка сутрин, носят ти вода, всякакви санитарни принадлежности има налични.
Относно обезболяващите- даваха ни ги винаги когато поискаме, не е било необходимо нито веднъж да се молим.
Аз лично съм безкрайно доволна от обезболяването.
Има една,две акушерки,които по време на престоя бяха криви,но на фона на всичко не се забелязват много.
От едната неонатоложка не съм изобщо доволна. Искаше да изкара пари на гърба на детето ни.

# 79
Аз раждах нормално месец Август и съм изключително доволна. Незнам за какви "адски болки" говорите след естествено раждане. По време на престоя има две визитации сутрин и вечер и докторите ви изписват болкоуспокояващи и ви дават, не се чака за тях. Ако случайно решите по обяд че ви трябва болкоуспокояващо е нормално да почакате все пак акушерките през деня се занимават с раждания, бебета и лежащите пациенти. Но аз винаги си взимах по едно болкоуспокояващо от докторите и си го слагах когато реша.

Топла вода, дамски превръзки, минерална вода и всичко друго има в изобилие. Санитарките зареждат постоянно.

Има и доста акушерки които обясняват, но това че си във ВИП стая не означава, че ще ти обърнат повече внимание, а просто че ще бъдеш сам в стая. Някой хора явно бъркат нещата Wink

# 80
А в началото помагат ли за кърменето, докато се свикне? Става въпрос за първо раждане.

# 81
И мен ме притеснява това, първа бременност ми е и ще съм секцио живот и здраве. Подкрепят ли те акушерките в кърменето, показват ли ти ?
[video][/video]

# 82
На мен акушерката след като родих ми я донесе и ми показа как да я кърмя, сложи ми я на гърдата и ми обясни позата. После още няколко пъти ме питаха дали се справям с кърменето и предполагам ако бях поискала помощ щяха да се отзоват.

Никой няма да дойде да ви каже дай сега да видя как кърмиш, вие трябва да си поискате помощ ако имате нужда от такава. Никой няма да ви откаже да ви обясни и да ви помогне.

# 83
Непрекъснато помагат за кърменето!
Идва една акушерка специално да обясни в началото кое и как да се прави.
След това и лекарите помагаха когато минаваха на визитация.
За мен беше второ раждане и нямах нужда от помощ, но на жената,която беше с мен в стаята непрекъснато й помагаха.
Подкрепят кърменето!

# 84
  • Варна
И на мен също ми помогнаха за кърменето, дори педиатърката не позволи да ми донесат помпа, защото ми казваше, че детето е най-добрият стимулатор на лактацията и нямам нужда от помпа. Е, после една мила акушерка ми донесе скришом, но това е друг въпрос.
Много добро отношение срещнах аз от всички! Не знам за какви сърдити акушерки говорите, при мен е нямало такива.

# 85
От едната неонатоложка не съм изобщо доволна. Искаше да изкара пари на гърба на детето ни.

Какво точно се е случило с тази лекарка...неонатоложката.Благодаря!

# 86
Здравейте, моля раждалите през тази есен мами да споделят актуалната цена, която са заплатили за секцио с избор на лекар , с настаняване в обикновена стая, за здравно осигурен пациент. Бях питала преди време на регистратурата и казаха 1260 лева. Вчера, докато си чаках реда, бях свидетел как поискаха по-висока такса /доколкото разбрах 400 лева/от един баща, тъй като съпругата му била с ковид. Впоследствие се оказа, че нямат право да вземат такава такса.Ще съм благодарна да посочите, колко ви е струвало, за да съм подготвена и да няма изненади накрая.

# 87
Ужас, как така 400 лева ... сигурно защото ще е изолирана ли? И те ли имат ковид зона?
Здравейте, моля раждалите през тази есен мами да споделят актуалната цена, която са заплатили за секцио с избор на лекар , с настаняване в обикновена стая, за здравно осигурен пациент. Бях питала преди време на регистратурата и казаха 1260 лева. Вчера, докато си чаках реда, бях свидетел как поискаха по-висока такса /доколкото разбрах 400 лева/от един баща, тъй като съпругата му била с ковид. Впоследствие се оказа, че нямат право да вземат такава такса.Ще съм благодарна да посочите, колко ви е струвало, за да съм подготвена и да няма изненади накрая.

# 88
1260 лв е цената. Ако родилката е с положителен резултат, не знам как се процедира, но със сигурност е изолирана. С почти 400 лв или 1620 лв е цената на секцио с екип + вип стая

# 89
Знаете ли какъв тест за ковид се прави при спешен прием в МД (за нормално раждане) - кръвен или с бъркане на клечка в носа?

Общи условия

Активация на акаунт