Майчин дом Варна - тема 12

• 59 844
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Не само в ситилаб и в статус също не искат да дават картончета. Всичко отивало при акушерката, не знам си какво. Всеки път се обяснявам сто часа, че ми трябва картонче защото предоставям изследванията на затраховател и т.н. и нямам никакво намерение да се разкарвам до акушерката за тази цел. Наистина, има доста неща за които никой нищо не обяснява и трябва да си нахален и да питаш постоянно като малоумен, което понякога съответно води до "гледане накриво". Не всичко в Майчин Дом е цветя и рози, но и на другите места не е.

# 376
Здравейте, момичета! Към мамите, които са раждали естествено - по време на първата фаза на раждане (до достигане на пълно разкритие) в отделна стая /бокс ли бяхте?

Имам спомени от първото раждане 2017, докато лежах след секцио в интензивното, че минаха няколко мами с контракции, които си охкаха и пъшкаха там, докато стане време за самото напъване. Тогава нямаше свободни стаи и прекарах повече от 2 денонощия в интентизивното, та се чудя практика ли е няколко раждащи жени да са в една стая или просто съм хванала някакъв бейби бум и по принцип си имаш усамотение?

Също, ако някоя мама е раждала естествено след секцио там, ще се радвам да сподели как е минало всичко - следене на тонове, разкритие, имало ли индуциране и т.н.. Благодаря предварително! Simple Smile

# 377
Здравейте, момичета! Към мамите, които са раждали естествено - по време на първата фаза на раждане (до достигане на пълно разкритие) в отделна стая /бокс ли бяхте?

Имам спомени от първото раждане 2017, докато лежах след секцио в интензивното, че минаха няколко мами с контракции, които си охкаха и пъшкаха там, докато стане време за самото напъване. Тогава нямаше свободни стаи и прекарах повече от 2 денонощия в интентизивното, та се чудя практика ли е няколко раждащи жени да са в една стая или просто съм хванала някакъв бейби бум и по принцип си имаш усамотение?

Също, ако някоя мама е раждала естествено след секцио там, ще се радвам да сподели как е минало всичко - следене на тонове, разкритие, имало ли индуциране и т.н.. Благодаря предварително! Simple Smile

Предполагам, че зависи в коя фаза отидеш и как напредва, но аз бях в една зала с 5-6 легла първите 6 часа, после решиха да ми вливат окситоцин и ме преместиха в предродилна, където следяга и тоновете. Там стигнах пълно разкритие и започнаха напъните, по някое време се преместихме в родилната, където стоях 2 часа след раждането. След това ме преместиха в стая, където си бях до края на престоя. Другите родилки за естествено също бяха в предродилна - малка стая с 1 легло.

Най-вероятно, наистина сте била в бейби бум Wink

# 378
Здравейте, въпроса ми е насочен към майките които са записали бебета си при педиатър в Майчин дом. Имам доста време до раждането, но вече започнах да се оглеждам за педиатър. Как стоят нещата в МД? Работят ли по здравна каса? Мога ли да разчитам да ми издадът болничния за 48 дни който се издава от педиатъра на бебето?

# 379
Здравейте, въпроса ми е насочен към майките които са записали бебета си при педиатър в Майчин дом. Имам доста време до раждането, но вече започнах да се оглеждам за педиатър. Как стоят нещата в МД? Работят ли по здравна каса? Мога ли да разчитам да ми издадът болничния за 48 дни който се издава от педиатъра на бебето?
Аз говорих по въпроса преди месец с д-р Драганова, която е педиатър там. Тя ми обясни, че не приема пациенти, за да им е като личен лекар. Трябва да си има бебето личен лекар, който да дава направление за педиатър и така всеки път. Т. е.  работи със здравна каса, но срещу направление.
Затова сега съм в чуденка къде да намеря личен лекар, който да е навит при нужда от преглед директно да ми дава направление за педиатър.

# 380
  • Варна
Искам да попитам тези, които се следите в Майчин Дом и най-вече при др Анна Атанасова. Аз след седмица и половина влизам в 6 месец. Ходя на ЖК в ДКЦ, следователно АГ-то ми не изражда. Как става презаписването? Тъй като е частна болница, знам че има някакъв пакет за ЖК, но след като искам да сменя АГ с др Атанасова в 7 месец, какво става ? И с болничните също как стоят нещата? Или мога да си продължа при настоящата и да ходя на частни прегледи отделно при Атанасова? И кога и как става да си я избера да ме изражда тя и каква е сумата за избор на лекар ( включва ли и екип или се избира отделно, тъй като не искам да избирам екип а само лекар, ако става така) Тъй като искам секцио.. изобщо нищо не ми е ясно, съжалявам за многото и глупави въпроси.

# 381
Днес мъжът ми ходи до Майчин дом, но основно информацията ни е за естественото раждане.
Нормалното раждане без епидурална упойка струва 770 лв - това включва избор на лекар, престой и грижите за майката и бебето за 3 дни, като се нощува в двойна стая. Ако се наложи да се удължи престоят, нощувката е 120 лв на вечер.
Същите условия с включена епидурална упойка струват 1170 лв.
1440 лв- нормално раждане, но престой в самостоятелна стая за 3 дни, но нещо се е объркал и не е разбрал тази цена с епидурална ли е, или без.
За секциото цената е 1260 лв.
Всички цени са за здравноосигурени лица.
Тъй като и аз се следя при лекар в друга болница, няма никакъв проблем да продължа при новоизбрания. Аз съм в 31 седмица и съм използвала всички прегледи по здравна каса, т.е. вече трябва да си плащам, което се отнася и за прегледите при сегашния ми следящ лекар. Ехографският преглед в МД ще струва 40 лв, но не знам дали се отнася за всички лекари, тъй като той е попитал само за цените при Жасмин Костов.
При смяната на лекарите трябва да си вземеш цялата информация от проследяващия гинеколог. Ако имаш още полагащи се прегледи по здравна каса съответно те ще продължат и при новия лекар. Мисля, че е необходимо в този случай да се вземе ново направление за женска консултация от личния лекар. Имаме право само на 1 смяна.
За болничните - скоро ми предстои 45-дневният и ще си го взема от сегашния лекар, тъй като още умувам при кого и къде да съм.
Това е общо взето.

# 382
  • Варна
Ами когато започне ходенето на тонове? От 8 месец ли почваха да ге следят тоновете или се бъркам? И в този случай ще се заплаща всяко ходене?

# 383
1440лв. е цената с епидурална упойка. Ехографът при Анна Атанасова също е 40лв., предполагам за всички доктори това е фиксираната цена. За тоновете не знам как стоят нещата обаче, понеже съм с пакет. Иначе измерването на тоновете при мен започнаха около 31 г.с.

# 384
1440лв. е цената с епидурална упойка. Ехографът при Анна Атанасова също е 40лв., предполагам за всички доктори това е фиксираната цена. За тоновете не знам как стоят нещата обаче, понеже съм с пакет. Иначе измерването на тоновете при мен започнаха около 31 г.с.
Много ми се струва тази цена за естествено раждане с епидурална, може би става въпрос ако си във ВИП стая? Че то по-скъпо от секциото. Моята информация е 770 лв нормално без епидурална, с епидурална 1170лв.Даже много ми се струва и тази цена, при положение че до преди две години епидуралната беше 200лв., ама то всеки ден вдигат цените.
До колкото знам цените за раждане са едни и същи при всички лекари, но това е информация от мои приятелки раждали в МД.

# 385
Да, точно така. За ВИП става на въпрос.

# 386
Аз платих 1440лв. без епидурална упойка

# 387
Аз платих 1440лв. без епидурална упойка

Здравейте, това ли е крайната сума или се наложи да доплащате и за разни консумативи, изследвания и т.н.? Като цяло доволна ли сте от отношението и престоя си там? Предполагам "стая с подобрения" е самостоятелна стая или греша? Simple Smile

# 388
Ами когато започне ходенето на тонове? От 8 месец ли почваха да ге следят тоновете или се бъркам? И в този случай ще се заплаща всяко ходене?

Аз се следя в АГ Варна и ще почнем с тоновете от 33 г.с. +. Предупредиха ме, че се заплащат по 20 лв и не се поемат от ЗК. Предполагам, че и в МД ще е сходно положението.
Малко ми стана тъпо, че и това не се поема от касата. Някои мои приятелки са ми казвали, че не са заплащали нищо (не става въпрос за Варна). Но явно си е и до лекар, знам ли...

# 389
По ЗК има тонове, но някои лекари и болници се правят на ударени.
https://www.namama.bg/article/programa-maychino-zdraveopazvane-na-nzok/
Иначе с първата ми бременност наистина не ми взимаха пари, тогава ходих в ОБ, беше преди 7 години.
Сега тепърва ми предстои ще видим лекарката и МД какво ще кажат.

Общи условия

Активация на акаунт